80 de kilometri de drum distrus pentru 42 de kilometri de autostradă

80 de kilometri de drumuri judeţene au fost distruşi în proporţie de 70% în timpul construirii Autostrăzii Transilvania. Şoferii se plâng că gropile le distrug maşinile şi aşteaptă ca drumurile să fie reparate. Reparaţiile trebuie suportate din Bugetul Consiliul Judeţean Cluj. În acest an, însă, acesta nu acoperă cheltuielile pentru reabilitarea şoselelor.
Localnicii din comunele din jurul autostrăzii Transilvania se plâng că de când a început construirea ei, sutele de camioane care au trecut zilnic către şantier le-au distrus drumurile, dar şi casele, fisurate de trepidaţiile provicate de traficul greu.
Bechtel a construit o rută alternativă pentru transportul materialelor de contrucţie, dar şoferii de camioane au preferat drumurile judeţene, pentru că traseul este mai scurt. Autorităţile n-au găsit modalitatea de-a le opri, iar rezultatul este 80 de kilometri de drumuri complet distruse.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, distrugerile pe drumurile către Băişoara, Buru şi altul Lita, Petresti şi Turda sunt de 60-70 %.
” La orice lucru bine făcut trebuie nişte costuri colaterale, cum se spune. Noi nu am investit în acest drum tocmai pentru a se termina această autostrada”, a declarat pentru Realitatea TV Cluj Mircea Avram, directorul Regiei Autonome a Domeniul Public şi Privat
Consiliul Judeţean Cluj calculează acum cât ar costa reabilitarea drumurilor. Bugetul judeţului nu suportă însă acest tip de lucrări, aşa că autorităţile încearcă să obţină bani de la Ministerul Transporturilor sau de la cel al Dezvoltării şi Turismului.

Related posts

Leave a Comment