Securitatea rusa vrea sa interzica Skype-ul si messengeria occidentala

Serviciile speciale ruse nu pot controla comunicatiile si corespondenta de pe cele mai populare servicii de tehnologie informationala.Serviciul federal de securitate a Rusiei(FSB) propune sa se interzica in Federatia Rusa serviciile populare ale telefoniei IP a Skype-ului, dar si serviciile postale а Gmail si Hotmail, vazand in ele o reala amenintare la adresa securitatii nationale.Astfel, serviciile speciale ruse au recunoscut ca nu pot controla ab integrum corespondenta si comunicarea pe aceste resurse. In acelasi timp a devenit clar ca FSB-ul are acces la serviciile de mesagerie instant ICQ, la corespondenta yandex. ru, mail.ru, dar si a altor servicii internautice rusesti.
Dupa cum anunta agentia rusa RIA Novosti, asupra necesitatii sistarii si interzicerii Skype si Gmail s-a pronuntat seful centrului de aparare informationala si a relatiilor speciale ale FSB-ului Alexandr Andreecikin. Potrivit acestuia, serviciile ruse sunt ingrijorate de faptul ca folosind serviciile respective se pot transmite date printr-un sistem de cifrare bazat pe algoritmi straini, ceea ce provoaca o potentiala amenintare la adresa statului rus.
Cu alte cuvinte, FSB-ul nu are acces la psota Gmail si nu poate controla comunicarea prin intermediul Skype.
O sedinte in acest sens a avit la ministerul de resort din Federatia Rusa care va propune guvernului rus ca pana la 1 octombrie 2011 sa se adopte noi reglementari in privinta folosirii surselor criptografice in comunicarea publica. «
Conform datelor analistilor, numarul total al utilizatorilor Skype in lume atinge cifra de 30 de milioane de oameni. Principalele calitati a serviciului constau in tariful mic de comunicare si o protectie de 100 de procente in ceea ce priveste interceptarea si ascultarea convorbirilor.

Related posts

Leave a Comment