UBB

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în Schengen

Autor: Claudiu.Padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 137

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în SchengenDe prea mulţi ani, România este supusă unor presiuni nejustificate legate de aderarea la Spaţiul Schengen, este de părere preşedintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu. În calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PMP Cluj este de părere că România trebuie să negocieze cu fermitate şi cu onestitate dosarul Schengen.

Categorie: Politica

 

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 14 mai 2019, Vizualizari: 763

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-NapocaFostul secretar de stat Leonard Horvath a preluat funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale din Cluj-Napoca a Pro România. Leonard Horvath a fost în trecut director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, preşedinte al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi şef al Inspectoratului Judeţean pentru Cultură. În plan politic, ultima sa funcţie a fost cea de secetar general al ALDE Cluj. Leonard Horvath crede că una dintre priorităţile României trebuie să fie atragerea de fonduri europene.

Categorie: Politica

 

Declaratia de la Sibiu, adoptată de către liderii europeni la Summit-ul informal

Autor: mihaela.ursan din 9 mai 2019, Vizualizari: 437

Declaratia de la Sibiu, adoptată de către liderii europeni la Summit-ul informalLiderii europeni au adoptat, joi, 9 mai 2019, la summitul informal din Transilvania, Declaratia de la Sibiu.

Categorie: Politica

 

Cluj: 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Aliantei USR-PLUS

Autor: Claudiu.Padurean din 5 mai 2019, Vizualizari: 814

Cluj: 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Aliantei USR-PLUSAproximativ 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Alianţei 2020 USR-PLUS. Evenimentul a avut loc în Piaţa Unirii din Cluj, pe un timp mohorât, cu averse de ploaie. Pe scenă au urcat candidaţii Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile pentru Parlamentul European. Fostul prim-ministru şi comisar european, Dacian Cioloş, i-a îndemnat pe susţinătorii săi să meargă la vot în 26 mai.

Categorie: Politica

 

Vicepresedintele PNL, Adrian Oros, il acuza pe Liviu Dragnea de tentativa de fraudare a referendumului

Autor: Claudiu.Padurean din 3 mai 2019, Vizualizari: 985

Vicepresedintele PNL, Adrian Oros, il acuza pe Liviu Dragnea de tentativa de fraudare a referendumuluiVicepreşedintele PNL, deputatul de Cluj, Adrian Oros, îl acuză pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că ar dori să fraudeze referendumul pe tema Justiţiei. Acesta a fost convocat de preşedintele României, Klaus Iohannis, în data de 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European.

Categorie: Politica

 

Reprezentanti marcanti ai societatii civile ciritica proiectul de ordonanta de urgenta referitor la referendum

Autor: Claudiu.Padurean din 30 aprilie 2019, Vizualizari: 711

Reprezentanti marcanti ai societatii civile ciritica proiectul de ordonanta de urgenta referitor la referendumReprezentanţi de marcă ai societăţii civile critică proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la organizarea referendumului. Ei afirmă că, prin această manevră, Guvernul doreşte să mărească artificial pragul de validare a referendumului pe tema Justiţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Categorie: Politica

 

Doi lideri ai TNL Cluj, exclusi din partid - Imparteau pliante mincinoase in numele Aliantei USR-PLUS

Autor: Claudiu.Padurean din 26 aprilie 2019, Vizualizari: 1 116

Doi lideri ai TNL Cluj, exclusi din partid - Imparteau pliante mincinoase in numele Aliantei USR-PLUSDoi lideri ai TNL Cluj au fost excluşi din partid. Este vorba de Alexandru Piticar, fost vicepreşedinte al organizaţiei locale a TNL, şi de Cristian Ciuta.

Categorie: Politica

 

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 20 aprilie 2019, Vizualizari: 866

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul EuropeanAlianţa USR-PLUS îşa va lansa la cluj campania electorală pentru Parlamentul European. Reprezentanţii celor două partide au anunţat organizarea unui miting comun în data de 5 mai. Deocamdată, reprezentanţii alianţei nu au spus unde anume va fi organizat mitingul politic.

Categorie: Politica

 

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 12 aprilie 2019, Vizualizari: 1 174

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii EuropeneNoua politică agricolă comună a Uniunii Europene care va fi pusă în practică în intervalul bugetar care începe din 2021 trebuie să ofere fermierilor români şanse egale cu cele ale fermierilor din statele occidentale ale Uniunii, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. El a adăugat că instrumentele financiare europene şi cele ale politicilor publice naţionale din acest domeniu trebuie să ofere fermierilor români posibilitatea de a face o agricultură performantă.

Categorie: Politica

 

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus Iohannis

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2019, Vizualizari: 1 183

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus IohannisALDE refuză să participe la consultările convocate la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a precizat la Cluj că reprezentanţii formaţiunii sale politice respectă instituţia prezidenţială, însă acest lucru nu schimbă decizia de a refuza consultările.

Categorie: Politica

 

USR Huedin si-a ales echipa de conducere

Autor: Claudiu.Padurean din 8 aprilie 2019, Vizualizari: 1 416

USR Huedin si-a ales echipa de conducereÎn paralel cu pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europene, USR continuă eforturile de consolidare organizaţională. La Huedin, membrii organizaţiei locale au votat componenţa noii echipe de conducere, formată dintr-un preşedinte şi trei vicepreşedinţi.

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea Europeana

Autor: Claudiu.Padurean din 5 aprilie 2019, Vizualizari: 1 717

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea EuropeanaPartidele din coaliţia de guvernământ din România riscă să devină nişte paria la nivel european, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros. El a atras atenţia asupra faptului că europarlamentarii PSD şi ALDE vor conta foarte puţin în Parlamentul European, pentru că Partidul Socialiştilor Europeni vrea să excludă PSD, iar grupul ALDE vrea să excludă ALDE România, din cauza modului în care politicienii din cele două partide româneşti încalcă reglementările referitoare la statul de drept.

Categorie: Politica

 

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 1 aprilie 2019, Vizualizari: 1 346

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European6.500 de oameni au participat la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Liberalii au reuşit să facă o adevărată demonstraţie de forţă, cu scopul de a-şi mobiliza activiştii de partid pentru aceste alegeri.

Categorie: Politica

 

Istoria referendumurilor din Romania

Autor: bianca.padurean din 31 martie 2019, Vizualizari: 1 300

Istoria referendumurilor din RomaniaDe-a lungul istoriei României, autorităţile au cerut opinia populaţiei în repetate rânduri, fie că a fost vorba despre proceduri constituţionale sau consultarea populaţiei pe alte teme de interes public. Până acum, în România, au avut loc 14 referendumuri, dintre care primul consemnat a fost organizat la propunerea lui Alexandru Ioan Cuza, în 1864. 

Categorie: Politica

 

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 30 martie 2019, Vizualizari: 1 723

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul EuropeanLiderii PNL Cluj îi vor lansa duminică pe candidaţii pentru Parlamentul European. Ceremonia de prezentare a candidaţilor va avea loc în Sala Polivalentă, de la ora 12.30.

Categorie: Politica

 

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentare

Autor: bianca.padurean din 28 martie 2019, Vizualizari: 1 454

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentarePNŢCD şi PER au semnat un protocol prin care îi susţin pe social democraţi la alegerile europarlamentare. PNŢCD apără demorcaţia înainte de toate, a afirmat preşedintele Aurelian Pavelescu, care a vorbit de presupuse abuzuri făcute de şeful statului. 

Categorie: Politica

 

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria moderna

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 1 560

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria modernaAderarea României la Uniunea Europeană este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat ţării noastre în perioada recentă, a declarat la Cluj comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu. Ea a participat la evenimentul intitulat Fraternitatea Italo-Română.

 

 

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceri

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 2 091

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceriOficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, mii de persoanele fizice autorizate şi întreprinderi individuale. Consecinţele sunt devastatoare: oamenii nu mai primesc subvenţia pe 2018, proiectele cu fonduri europene aflate în derulare sunt sistate (banii trebuie returnaţi), iar cei care urmează să semneze contracte de finanţare europeană nu o mai pot face. ”Se impun măsuri rapide pentru că oamenii să nu-şi piardă drepturile”, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros.

Categorie: Politica

 

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europene

Autor: Claudiu.Padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 3 588

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europeneActiviştii Alianţei 2020 USR – PLUS au strâns deja peste 400.000 de semnături pentru susţinerea listelor candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, la Cluj, se încheie campania de strângere de semnături, care a depăşit cu mult pragul necesar pentru înregistrarea acestor liste, a declarat preşedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Cioloş, cel care va deschide lista de candidaţi ai alianţei, potrivit ViaCluj.tv.

Categorie: Politica

 

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965

Autor: bianca.padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 1 486

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965În 22 martie 1965 avea loc o schimbare la vârful Partidului Partidul Muncitoresc Român, cel care avea să devină Partidul Comunist Român. La trei zile după moartea lui Gheorghe Ghoerghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu era ales prim-secretar al partidului. Aflaţi în ce circumstanţe se întâmpla acest lucru, din Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Politica

 

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in IT

Autor: Claudiu.Padurean din 20 martie 2019, Vizualizari: 1 968

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in ITComisarul european pentru economia digitală şi societatea digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit la Cluj cu reprezentantele organizaţiei de femei a UDMR. Preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că în cadrul discuţiei au explorat posibilitatea de a încuraja antreprenoriatul feminin în IT, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Economie / Politica

 

Siegfried Muresan, PPE: Pentru fiecare euro trimis cotizatie la UE, Romania a primit inapoi trei euro

Autor: Claudiu.Padurean din 19 martie 2019, Vizualizari: 1 522

Siegfried Muresan, PPE: Pentru fiecare euro trimis cotizatie la UE, Romania a primit inapoi trei euroCe înseamnă Uniunea Europeană pentru români, dincolo de discursuri privind justiţia şi statul de drept? Siegfried Mureşan, europarlamentar din partea PNL şi purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European - explică ce s-a făcut în România cu bani europeni şi de ce un discurs al cotizaţiei majore pe care statul o plăteşte la UE este unul fals.

Categorie: Politica

 

Daniel Buda: Practicile comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente vor fi eliminate!

Autor: Claudiu.Padurean din 13 martie 2019, Vizualizari: 1 584

Daniel Buda: Practicile comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente vor fi eliminate!Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, membru al grupului PPE, a anunţat că autorităţile europene vor coopera pentru a elimina practicile comerciale neloiale în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente. Principalii beneficiari ai acestei măsuri luate de Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul European vor fi cetăţenii Uniunii Europene.

Categorie: Politica

 

Un consilier judetean din Cluj a devenit secretar general al Ministerului de Externe

Autor: Claudiu.Padurean din 9 martie 2019, Vizualizari: 1 575

Un consilier judetean din Cluj a devenit secretar general al Ministerului de ExterneConsilierul judeţean PSD, Laura Elena Pop Chiorean, a devenit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe. Decizia de numire în funcţie a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă. Cel mai probabil, Laura Elena Pop Chiorean va trebui să demisioneze din Consiliul Judeţean, pentru a nu fi în stare de incompatibilitate.

Categorie: Politica

 

Ministrul Transporturilor promite ca va finaliza alte doua tronsoane din Autostrada Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 7 martie 2019, Vizualizari: 1 836

Ministrul Transporturilor promite ca va finaliza alte doua tronsoane din Autostrada TransilvaniaLa şapte ani de când ar fi trebuit să fie finalizată Autostrada Transilvania, politicienii încă fac vizite pe şantierele autostrăzii. Lucrările la autostradă au început în 2004. 

Categorie: Politica

 

Care sunt candidatii UDMR la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 2 martie 2019, Vizualizari: 1 734

Care sunt candidatii UDMR la alegerile pentru Parlamentul EuropeanMembrii Consiliului Permanent al UDMR. întruniţi la Cluj-Napoca, la sediul Prezidiului Executiv al Uniunii, au stabilit lista candidaţilor maghiari pentru alegerile pentru Parlamentul European. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, crede că, în mod realist, UDMR poate miza pe două mandate de europarlamentar, însă, cu o mobilizare foarte bună, ar putea obţine trei mandate, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Politica

 

Europarlamentarul PNL/PPE Daniel Buda: Fermierii romani vor primi mai multi bani europeni!

Autor: Claudiu.Padurean din 26 februarie 2019, Vizualizari: 1 690

Europarlamentarul PNL/PPE Daniel Buda: Fermierii romani vor primi mai multi bani europeni!Europarlamentarul clujean, Daniel Buda (PNL/PPE) vine cu o veste bună de la Bruxelles. Comisia Europeană a aprobat majorarea sprijinului naţional în sectorul agricol. Fermierii români vor beneficia astfel de subvenţii mai mari!

Categorie: Politica

 

Oros: Autoritatile romane trebuie sa investigheze tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau

Autor: Claudiu.Padurean din 25 februarie 2019, Vizualizari: 1 603

Oros: Autoritatile romane trebuie sa investigheze tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la ChisinauVicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, cere autorităţilor judiciare române să înceapă o investigaţie penală legată de o posibilă tentativă de asasinat împotriva liderilor Opoziţiei de la Chişinău. Parlamentarul PNL crede că autorităţile române trebuie să se implice în acest caz deoarece Andrei Năstase, Maia Sandu şi Alexandru Machendon sunt cetăţeni români, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Politica

 

Hunor Kelemen, reales la Congresul UDMR - Maghiarii au adoptat o rezoluţie legată de folosirea drapelului ungar şi a celui secuiesc

Autor: Claudiu.Padurean din 24 februarie 2019, Vizualizari: 1 579

Hunor Kelemen, reales la Congresul UDMR - Maghiarii au adoptat o rezoluţie legată de folosirea drapelului ungar şi a celui secuiescCel de-al XIV-lea Congres al UDMR s-a încheiat la Cluj. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a obţinut un nou mandat de patru ani, iar cei cinci candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European au fost validaţi de participanţii la Congres. Ordinea lor pe listă va fi stabilită în data de 9 martie. De asemenea, participanţii la Congres au adoptat un document care echivalează cu o strategie pentru următorii 30 de ani pentru maghiarii din Transilvania. Acest document vizează dezvoltarea economică, dar şi dreptul maghiarilor de a-şi folosi simbolurile naţionale sau comunitare.

Categorie: Politica

 

Tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau - Ce metoda a fost folosita pentru a-i otravi

Autor: Claudiu.Padurean din 23 februarie 2019, Vizualizari: 1 730

Tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau - Ce metoda a fost folosita pentru a-i otraviLiderii Opoziţei de la Chişinău au fost victimele unei tentative de asasinat, care pare scoasă din manualele KGB-ului. Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, precum şi şeful de campaniei al lui Andrei Năstase de la alegerile pentru Primăria Chişinăului, Alexandru Machedon, au fost otrăviţi cu mercur. Metoda otrăvirii seamănă cu cea utilizată de serviciile secrete ruseşti împotriva unor foşti ofiţeri ai serviciilor secrete de la Moscova, care au acceptat să colaboreze cu ţările occidentale. Dovada otrăvirii cu mercur a fost publicată de Alexandru Machedon, pe contul său de Facebook.

Categorie: Politica

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama