UBB


Liberalii critica tentativa Guvernului de a elimina gratuitatile pentru studenti

Autor: Claudiu.Padurean din 17 iulie 2019, Vizualizari: 694

Liberalii critica tentativa Guvernului de a elimina gratuitatile pentru studentiPreşedintele Clubului Studenţesc Liberal Cluj, Tudor Podar, critică intenţia Guvernului de a limita numărul călătoriilor gratuite pe liniile CFR de care beneficiază studenţii. De asemenea, Tudor Podar este nemulţumit de faptul că Guvernul doreşte să taie bursele studenţilor în perioada de vară. El este de părere că aceste măsuri sunt un fel de represalii pentru faptul că, în mod covârşitor, la alegerile din 26 mai, studenţii au votat cu partidele de Opoziţie. 

Categorie: Politica

 

Senatorul Vasile Ilea a demisionat din PSD Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 12 iulie 2019, Vizualizari: 602

Senatorul Vasile Ilea a demisionat din PSD ClujSenatorul clujean Vasile Ilea a demisionat din PSD. Deocamdată, el nu a făcut publice motivele care l-au determinat să facă acest gest şi nici nu a dezvăluit în ce formaţiune politică va activa.

Categorie: Politica

 

Via Cluj TV: Democraţie şi protest, un dialog cu Indrei Raţiu

Autor: bianca.padurean din 1 iulie 2019, Vizualizari: 801

Via Cluj TV: Democraţie şi protest, un dialog cu Indrei RaţiuDin ianuarie 1990, membrii familiei Raţiu au participat la aproape toate protestele importante. Sunt binecunoscute imaginile cu Ion Raţiu prezent la mitingurile PNŢCD sau în cuşca plimbată prin Bucureşti în semn de solidaritate cu patrioţii români arestaţi abuziv de regimul de ocupaţie din Transnistria.

 

De asemenea, au devenit virale pe Internet imaginile cu Indrei Raţiu la protestele din Cluj legate de Roşia Montană sau cu Nicolae Raţiu la alegerile organizate în diaspora, când românii din Londra formau cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare.

 

Multe dintre aceste imagini pot fi regăsite în cadrul unei expoziţii care va fi găzduită de Palatul Urania din Cluj-Napoca, pînă în 26 iulie 2019. Expoziţia este organizată de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi de Asociaţia Ţine de Noi.

 

Fiul cel mare al lui Ion Raţiu, Indrei Raţiu, vorbeşte la Via Cluj TV despre o expoziţie de fotografie care ilustrează lupta românilor pentru democraţie.

Categorie: Politica

 

UDMR sustine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru postul de Avocat al Poporului

Autor: Claudiu.Padurean din 31 mai 2019, Vizualizari: 1 385

UDMR sustine candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru postul de Avocat al PoporuluiUDMR va vota candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs pentru postul de Avocat al Poporului. Avocatul clujean a fost propus de USR, însă va fi susţinut şi de foştii săi colegi de partid din UDMR, a declarat preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen. El a adăugat că în decizie au contat capacităţile profesionale ale lui Peter Eckstein-Kovacs şi nu criticile formulate în ultima perioadă la adresa UDMR.

 

 

 

Categorie: Politica

 

Deputat PNL: Cerem deblocarea proiectului de lege pentru votul prin corespondenta

Autor: Claudiu.Padurean din 30 mai 2019, Vizualizari: 1 296

Deputat PNL: Cerem deblocarea proiectului de lege pentru votul prin corespondentaDeputatul PNL, Matei Dobrovie, solicită majorităţii PSD-ALDE să deblocheze urgent proiectul său privind extinderea votului prin corespondenţă. Potrivit acestuia, iniţiativa sa, veche de un an, ar elimina cozile imense de la secţiile de votare, potrivit RFI România.

Categorie: Politica

 

Exit-poll: ALDE Romania ar putea ramane in afara Parlamentului European

Autor: Claudiu.Padurean din 26 mai 2019, Vizualizari: 1 300

Exit-poll: ALDE Romania ar putea ramane in afara Parlamentului EuropeanUn exit-poll realizat de CURS Avangarde arată că, la ora 19.30, PNL şi PSD erau umăr la umăr, cu 25,8 la sută din sufragii. Alianţa USR-PLUS ar fi primit 23,9 la sută din voturi. 

Categorie: Politica

 

Sigina Luca: Am intrat in politica tocmai pentru ca sunt antreprenor

Autor: Claudiu.Padurean din 24 mai 2019, Vizualizari: 1 439

Sigina Luca: Am intrat in politica tocmai pentru ca sunt antreprenorAntreprenorul Sigina Luca a devenit om politic. Ea a decis să candideze din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar. Sigina Luca afirmă că a făcut acest pas pentru că îşi doreşte politici publice mai bune. Ea mai afirmă că este onorată să fie colegă de listă cu actualul comisar european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu.

Categorie: Politica

 

Klaus Iohannis: PSD este un partid-catastrofa, cu o guvernare catastrofala

Autor: Claudiu.Padurean din 23 mai 2019, Vizualizari: 1 283

Klaus Iohannis: PSD este un partid-catastrofa, cu o guvernare catastrofalaPreşedintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac dur la adresa PSD, pe care l-a denumit un partid catastrofă. Klaus Iohannis a declarat la Cluj că PSD caută un vinovat pentru eşecurile sale, iar de data aceasta dă vina pe Uniunea Europeană, pentru că este contextul alegerilor europene.

Categorie: Politica

 

Doua organizatii ALDE din judetul Cluj au trecut la Pro Romania

Autor: Claudiu.Padurean din 21 mai 2019, Vizualizari: 1 902

Doua organizatii ALDE din judetul Cluj au trecut la Pro RomaniaDouă organizaţii locale ale ALDE din judeţul Cluj au trecut la partidul Pro România, a anunţat preşedintele Pro România Cluj-Napoca, Leonard Horvath. Este vorba de organizaţiile din oraşul Huedin şi din comuna Mociu.

 

 

Categorie: Politica

 

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în Schengen

Autor: Claudiu.Padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 1 337

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în SchengenDe prea mulţi ani, România este supusă unor presiuni nejustificate legate de aderarea la Spaţiul Schengen, este de părere preşedintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu. În calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PMP Cluj este de părere că România trebuie să negocieze cu fermitate şi cu onestitate dosarul Schengen.

Categorie: Politica

 

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 14 mai 2019, Vizualizari: 2 089

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-NapocaFostul secretar de stat Leonard Horvath a preluat funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale din Cluj-Napoca a Pro România. Leonard Horvath a fost în trecut director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, preşedinte al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi şef al Inspectoratului Judeţean pentru Cultură. În plan politic, ultima sa funcţie a fost cea de secetar general al ALDE Cluj. Leonard Horvath crede că una dintre priorităţile României trebuie să fie atragerea de fonduri europene.

Categorie: Politica

 

Declaratia de la Sibiu, adoptată de către liderii europeni la Summit-ul informal

Autor: mihaela.ursan din 9 mai 2019, Vizualizari: 1 555

Declaratia de la Sibiu, adoptată de către liderii europeni la Summit-ul informalLiderii europeni au adoptat, joi, 9 mai 2019, la summitul informal din Transilvania, Declaratia de la Sibiu.

Categorie: Politica

 

Cluj: 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Aliantei USR-PLUS

Autor: Claudiu.Padurean din 5 mai 2019, Vizualizari: 1 920

Cluj: 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Aliantei USR-PLUSAproximativ 2.000 de oameni au participat la primul miting electoral al Alianţei 2020 USR-PLUS. Evenimentul a avut loc în Piaţa Unirii din Cluj, pe un timp mohorât, cu averse de ploaie. Pe scenă au urcat candidaţii Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile pentru Parlamentul European. Fostul prim-ministru şi comisar european, Dacian Cioloş, i-a îndemnat pe susţinătorii săi să meargă la vot în 26 mai.

Categorie: Politica

 

Vicepresedintele PNL, Adrian Oros, il acuza pe Liviu Dragnea de tentativa de fraudare a referendumului

Autor: Claudiu.Padurean din 3 mai 2019, Vizualizari: 2 075

Vicepresedintele PNL, Adrian Oros, il acuza pe Liviu Dragnea de tentativa de fraudare a referendumuluiVicepreşedintele PNL, deputatul de Cluj, Adrian Oros, îl acuză pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că ar dori să fraudeze referendumul pe tema Justiţiei. Acesta a fost convocat de preşedintele României, Klaus Iohannis, în data de 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European.

Categorie: Politica

 

Reprezentanti marcanti ai societatii civile ciritica proiectul de ordonanta de urgenta referitor la referendum

Autor: Claudiu.Padurean din 30 aprilie 2019, Vizualizari: 1 779

Reprezentanti marcanti ai societatii civile ciritica proiectul de ordonanta de urgenta referitor la referendumReprezentanţi de marcă ai societăţii civile critică proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la organizarea referendumului. Ei afirmă că, prin această manevră, Guvernul doreşte să mărească artificial pragul de validare a referendumului pe tema Justiţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Categorie: Politica

 

Doi lideri ai TNL Cluj, exclusi din partid - Imparteau pliante mincinoase in numele Aliantei USR-PLUS

Autor: Claudiu.Padurean din 26 aprilie 2019, Vizualizari: 2 195

Doi lideri ai TNL Cluj, exclusi din partid - Imparteau pliante mincinoase in numele Aliantei USR-PLUSDoi lideri ai TNL Cluj au fost excluşi din partid. Este vorba de Alexandru Piticar, fost vicepreşedinte al organizaţiei locale a TNL, şi de Cristian Ciuta.

Categorie: Politica

 

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 20 aprilie 2019, Vizualizari: 1 980

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul EuropeanAlianţa USR-PLUS îşa va lansa la cluj campania electorală pentru Parlamentul European. Reprezentanţii celor două partide au anunţat organizarea unui miting comun în data de 5 mai. Deocamdată, reprezentanţii alianţei nu au spus unde anume va fi organizat mitingul politic.

Categorie: Politica

 

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 12 aprilie 2019, Vizualizari: 2 242

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii EuropeneNoua politică agricolă comună a Uniunii Europene care va fi pusă în practică în intervalul bugetar care începe din 2021 trebuie să ofere fermierilor români şanse egale cu cele ale fermierilor din statele occidentale ale Uniunii, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. El a adăugat că instrumentele financiare europene şi cele ale politicilor publice naţionale din acest domeniu trebuie să ofere fermierilor români posibilitatea de a face o agricultură performantă.

Categorie: Politica

 

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus Iohannis

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2019, Vizualizari: 2 247

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus IohannisALDE refuză să participe la consultările convocate la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a precizat la Cluj că reprezentanţii formaţiunii sale politice respectă instituţia prezidenţială, însă acest lucru nu schimbă decizia de a refuza consultările.

Categorie: Politica

 

USR Huedin si-a ales echipa de conducere

Autor: Claudiu.Padurean din 8 aprilie 2019, Vizualizari: 2 493

USR Huedin si-a ales echipa de conducereÎn paralel cu pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europene, USR continuă eforturile de consolidare organizaţională. La Huedin, membrii organizaţiei locale au votat componenţa noii echipe de conducere, formată dintr-un preşedinte şi trei vicepreşedinţi.

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea Europeana

Autor: Claudiu.Padurean din 5 aprilie 2019, Vizualizari: 2 791

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea EuropeanaPartidele din coaliţia de guvernământ din România riscă să devină nişte paria la nivel european, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros. El a atras atenţia asupra faptului că europarlamentarii PSD şi ALDE vor conta foarte puţin în Parlamentul European, pentru că Partidul Socialiştilor Europeni vrea să excludă PSD, iar grupul ALDE vrea să excludă ALDE România, din cauza modului în care politicienii din cele două partide româneşti încalcă reglementările referitoare la statul de drept.

Categorie: Politica

 

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 1 aprilie 2019, Vizualizari: 2 421

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European6.500 de oameni au participat la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Liberalii au reuşit să facă o adevărată demonstraţie de forţă, cu scopul de a-şi mobiliza activiştii de partid pentru aceste alegeri.

Categorie: Politica

 

Istoria referendumurilor din Romania

Autor: bianca.padurean din 31 martie 2019, Vizualizari: 2 377

Istoria referendumurilor din RomaniaDe-a lungul istoriei României, autorităţile au cerut opinia populaţiei în repetate rânduri, fie că a fost vorba despre proceduri constituţionale sau consultarea populaţiei pe alte teme de interes public. Până acum, în România, au avut loc 14 referendumuri, dintre care primul consemnat a fost organizat la propunerea lui Alexandru Ioan Cuza, în 1864. 

Categorie: Politica

 

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 30 martie 2019, Vizualizari: 2 848

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul EuropeanLiderii PNL Cluj îi vor lansa duminică pe candidaţii pentru Parlamentul European. Ceremonia de prezentare a candidaţilor va avea loc în Sala Polivalentă, de la ora 12.30.

Categorie: Politica

 

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentare

Autor: bianca.padurean din 28 martie 2019, Vizualizari: 2 523

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentarePNŢCD şi PER au semnat un protocol prin care îi susţin pe social democraţi la alegerile europarlamentare. PNŢCD apără demorcaţia înainte de toate, a afirmat preşedintele Aurelian Pavelescu, care a vorbit de presupuse abuzuri făcute de şeful statului. 

Categorie: Politica

 

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria moderna

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 2 620

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria modernaAderarea României la Uniunea Europeană este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat ţării noastre în perioada recentă, a declarat la Cluj comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu. Ea a participat la evenimentul intitulat Fraternitatea Italo-Română.

 

 

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceri

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 3 170

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceriOficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, mii de persoanele fizice autorizate şi întreprinderi individuale. Consecinţele sunt devastatoare: oamenii nu mai primesc subvenţia pe 2018, proiectele cu fonduri europene aflate în derulare sunt sistate (banii trebuie returnaţi), iar cei care urmează să semneze contracte de finanţare europeană nu o mai pot face. ”Se impun măsuri rapide pentru că oamenii să nu-şi piardă drepturile”, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros.

Categorie: Politica

 

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europene

Autor: Claudiu.Padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 5 586

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europeneActiviştii Alianţei 2020 USR – PLUS au strâns deja peste 400.000 de semnături pentru susţinerea listelor candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, la Cluj, se încheie campania de strângere de semnături, care a depăşit cu mult pragul necesar pentru înregistrarea acestor liste, a declarat preşedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Cioloş, cel care va deschide lista de candidaţi ai alianţei, potrivit ViaCluj.tv.

Categorie: Politica

 

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965

Autor: bianca.padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 2 547

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965În 22 martie 1965 avea loc o schimbare la vârful Partidului Partidul Muncitoresc Român, cel care avea să devină Partidul Comunist Român. La trei zile după moartea lui Gheorghe Ghoerghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu era ales prim-secretar al partidului. Aflaţi în ce circumstanţe se întâmpla acest lucru, din Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Politica

 

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in IT

Autor: Claudiu.Padurean din 20 martie 2019, Vizualizari: 3 386

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in ITComisarul european pentru economia digitală şi societatea digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit la Cluj cu reprezentantele organizaţiei de femei a UDMR. Preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că în cadrul discuţiei au explorat posibilitatea de a încuraja antreprenoriatul feminin în IT, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Economie / Politica

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama