UBB

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 20 aprilie 2019, Vizualizari: 248

Alianta USR-PLUS isi lanseaza la Cluj campania pentru Parlamentul EuropeanAlianţa USR-PLUS îşa va lansa la cluj campania electorală pentru Parlamentul European. Reprezentanţii celor două partide au anunţat organizarea unui miting comun în data de 5 mai. Deocamdată, reprezentanţii alianţei nu au spus unde anume va fi organizat mitingul politic.

Categorie: Politica

 

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 12 aprilie 2019, Vizualizari: 603

Ce spune Petre Daea despre politica agricola comuna a Uniunii EuropeneNoua politică agricolă comună a Uniunii Europene care va fi pusă în practică în intervalul bugetar care începe din 2021 trebuie să ofere fermierilor români şanse egale cu cele ale fermierilor din statele occidentale ale Uniunii, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. El a adăugat că instrumentele financiare europene şi cele ale politicilor publice naţionale din acest domeniu trebuie să ofere fermierilor români posibilitatea de a face o agricultură performantă.

Categorie: Politica

 

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus Iohannis

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2019, Vizualizari: 648

Varujan Vosganian: ALDE refuza sa mearga la consultarile convocate de Klaus IohannisALDE refuză să participe la consultările convocate la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a precizat la Cluj că reprezentanţii formaţiunii sale politice respectă instituţia prezidenţială, însă acest lucru nu schimbă decizia de a refuza consultările.

Categorie: Politica

 

USR Huedin si-a ales echipa de conducere

Autor: Claudiu.Padurean din 8 aprilie 2019, Vizualizari: 864

USR Huedin si-a ales echipa de conducereÎn paralel cu pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europene, USR continuă eforturile de consolidare organizaţională. La Huedin, membrii organizaţiei locale au votat componenţa noii echipe de conducere, formată dintr-un preşedinte şi trei vicepreşedinţi.

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea Europeana

Autor: Claudiu.Padurean din 5 aprilie 2019, Vizualizari: 1 181

Adrian Oros: PSD si ALDE devin paria in Uniunea EuropeanaPartidele din coaliţia de guvernământ din România riscă să devină nişte paria la nivel european, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros. El a atras atenţia asupra faptului că europarlamentarii PSD şi ALDE vor conta foarte puţin în Parlamentul European, pentru că Partidul Socialiştilor Europeni vrea să excludă PSD, iar grupul ALDE vrea să excludă ALDE România, din cauza modului în care politicienii din cele două partide româneşti încalcă reglementările referitoare la statul de drept.

Categorie: Politica

 

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 1 aprilie 2019, Vizualizari: 823

6.500 de oameni la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European6.500 de oameni au participat la lansarea regională a candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Liberalii au reuşit să facă o adevărată demonstraţie de forţă, cu scopul de a-şi mobiliza activiştii de partid pentru aceste alegeri.

Categorie: Politica

 

Istoria referendumurilor din Romania

Autor: bianca.padurean din 31 martie 2019, Vizualizari: 780

Istoria referendumurilor din RomaniaDe-a lungul istoriei României, autorităţile au cerut opinia populaţiei în repetate rânduri, fie că a fost vorba despre proceduri constituţionale sau consultarea populaţiei pe alte teme de interes public. Până acum, în România, au avut loc 14 referendumuri, dintre care primul consemnat a fost organizat la propunerea lui Alexandru Ioan Cuza, în 1864. 

Categorie: Politica

 

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 30 martie 2019, Vizualizari: 1 151

PNL isi lanseaza la Cluj candidatii la alegerile pentru Parlamentul EuropeanLiderii PNL Cluj îi vor lansa duminică pe candidaţii pentru Parlamentul European. Ceremonia de prezentare a candidaţilor va avea loc în Sala Polivalentă, de la ora 12.30.

Categorie: Politica

 

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentare

Autor: bianca.padurean din 28 martie 2019, Vizualizari: 928

RFI: PNTCD sprijina PSD la europarlamentarePNŢCD şi PER au semnat un protocol prin care îi susţin pe social democraţi la alegerile europarlamentare. PNŢCD apără demorcaţia înainte de toate, a afirmat preşedintele Aurelian Pavelescu, care a vorbit de presupuse abuzuri făcute de şeful statului. 

Categorie: Politica

 

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria moderna

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 1 045

Corina Cretu: Aderarea Romaniei la UE, cea mai importanta realizare din istoria modernaAderarea României la Uniunea Europeană este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat ţării noastre în perioada recentă, a declarat la Cluj comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu. Ea a participat la evenimentul intitulat Fraternitatea Italo-Română.

 

 

Categorie: Politica

 

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceri

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 1 576

Adrian Oros: Autoritatile au decimat, din nou, mediul de afaceriOficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, mii de persoanele fizice autorizate şi întreprinderi individuale. Consecinţele sunt devastatoare: oamenii nu mai primesc subvenţia pe 2018, proiectele cu fonduri europene aflate în derulare sunt sistate (banii trebuie returnaţi), iar cei care urmează să semneze contracte de finanţare europeană nu o mai pot face. ”Se impun măsuri rapide pentru că oamenii să nu-şi piardă drepturile”, afirmă vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros.

Categorie: Politica

 

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europene

Autor: Claudiu.Padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 1 737

Via Cluj TV: Alianţa USR-PLUS a strâns peste 400.000 de semnături pentru listele de candidaţi la alegerile europeneActiviştii Alianţei 2020 USR – PLUS au strâns deja peste 400.000 de semnături pentru susţinerea listelor candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, la Cluj, se încheie campania de strângere de semnături, care a depăşit cu mult pragul necesar pentru înregistrarea acestor liste, a declarat preşedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Cioloş, cel care va deschide lista de candidaţi ai alianţei, potrivit ViaCluj.tv.

Categorie: Politica

 

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965

Autor: bianca.padurean din 23 martie 2019, Vizualizari: 983

Pagina de istorie: Cum a venit Ceausescu la putere, in 1965În 22 martie 1965 avea loc o schimbare la vârful Partidului Partidul Muncitoresc Român, cel care avea să devină Partidul Comunist Român. La trei zile după moartea lui Gheorghe Ghoerghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu era ales prim-secretar al partidului. Aflaţi în ce circumstanţe se întâmpla acest lucru, din Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Politica

 

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in IT

Autor: Claudiu.Padurean din 20 martie 2019, Vizualizari: 1 304

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in ITComisarul european pentru economia digitală şi societatea digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit la Cluj cu reprezentantele organizaţiei de femei a UDMR. Preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că în cadrul discuţiei au explorat posibilitatea de a încuraja antreprenoriatul feminin în IT, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Economie / Politica

 

Siegfried Muresan, PPE: Pentru fiecare euro trimis cotizatie la UE, Romania a primit inapoi trei euro

Autor: Claudiu.Padurean din 19 martie 2019, Vizualizari: 1 012

Siegfried Muresan, PPE: Pentru fiecare euro trimis cotizatie la UE, Romania a primit inapoi trei euroCe înseamnă Uniunea Europeană pentru români, dincolo de discursuri privind justiţia şi statul de drept? Siegfried Mureşan, europarlamentar din partea PNL şi purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European - explică ce s-a făcut în România cu bani europeni şi de ce un discurs al cotizaţiei majore pe care statul o plăteşte la UE este unul fals.

Categorie: Politica

 

Daniel Buda: Practicile comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente vor fi eliminate!

Autor: Claudiu.Padurean din 13 martie 2019, Vizualizari: 1 078

Daniel Buda: Practicile comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente vor fi eliminate!Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, membru al grupului PPE, a anunţat că autorităţile europene vor coopera pentru a elimina practicile comerciale neloiale în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente. Principalii beneficiari ai acestei măsuri luate de Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul European vor fi cetăţenii Uniunii Europene.

Categorie: Politica

 

Un consilier judetean din Cluj a devenit secretar general al Ministerului de Externe

Autor: Claudiu.Padurean din 9 martie 2019, Vizualizari: 1 049

Un consilier judetean din Cluj a devenit secretar general al Ministerului de ExterneConsilierul judeţean PSD, Laura Elena Pop Chiorean, a devenit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe. Decizia de numire în funcţie a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă. Cel mai probabil, Laura Elena Pop Chiorean va trebui să demisioneze din Consiliul Judeţean, pentru a nu fi în stare de incompatibilitate.

Categorie: Politica

 

Ministrul Transporturilor promite ca va finaliza alte doua tronsoane din Autostrada Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 7 martie 2019, Vizualizari: 1 329

Ministrul Transporturilor promite ca va finaliza alte doua tronsoane din Autostrada TransilvaniaLa şapte ani de când ar fi trebuit să fie finalizată Autostrada Transilvania, politicienii încă fac vizite pe şantierele autostrăzii. Lucrările la autostradă au început în 2004. 

Categorie: Politica

 

Care sunt candidatii UDMR la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 2 martie 2019, Vizualizari: 1 220

Care sunt candidatii UDMR la alegerile pentru Parlamentul EuropeanMembrii Consiliului Permanent al UDMR. întruniţi la Cluj-Napoca, la sediul Prezidiului Executiv al Uniunii, au stabilit lista candidaţilor maghiari pentru alegerile pentru Parlamentul European. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, crede că, în mod realist, UDMR poate miza pe două mandate de europarlamentar, însă, cu o mobilizare foarte bună, ar putea obţine trei mandate, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Politica

 

Europarlamentarul PNL/PPE Daniel Buda: Fermierii romani vor primi mai multi bani europeni!

Autor: Claudiu.Padurean din 26 februarie 2019, Vizualizari: 1 172

Europarlamentarul PNL/PPE Daniel Buda: Fermierii romani vor primi mai multi bani europeni!Europarlamentarul clujean, Daniel Buda (PNL/PPE) vine cu o veste bună de la Bruxelles. Comisia Europeană a aprobat majorarea sprijinului naţional în sectorul agricol. Fermierii români vor beneficia astfel de subvenţii mai mari!

Categorie: Politica

 

Oros: Autoritatile romane trebuie sa investigheze tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau

Autor: Claudiu.Padurean din 25 februarie 2019, Vizualizari: 1 101

Oros: Autoritatile romane trebuie sa investigheze tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la ChisinauVicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, cere autorităţilor judiciare române să înceapă o investigaţie penală legată de o posibilă tentativă de asasinat împotriva liderilor Opoziţiei de la Chişinău. Parlamentarul PNL crede că autorităţile române trebuie să se implice în acest caz deoarece Andrei Năstase, Maia Sandu şi Alexandru Machendon sunt cetăţeni români, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Politica

 

Hunor Kelemen, reales la Congresul UDMR - Maghiarii au adoptat o rezoluţie legată de folosirea drapelului ungar şi a celui secuiesc

Autor: Claudiu.Padurean din 24 februarie 2019, Vizualizari: 1 082

Hunor Kelemen, reales la Congresul UDMR - Maghiarii au adoptat o rezoluţie legată de folosirea drapelului ungar şi a celui secuiescCel de-al XIV-lea Congres al UDMR s-a încheiat la Cluj. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a obţinut un nou mandat de patru ani, iar cei cinci candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European au fost validaţi de participanţii la Congres. Ordinea lor pe listă va fi stabilită în data de 9 martie. De asemenea, participanţii la Congres au adoptat un document care echivalează cu o strategie pentru următorii 30 de ani pentru maghiarii din Transilvania. Acest document vizează dezvoltarea economică, dar şi dreptul maghiarilor de a-şi folosi simbolurile naţionale sau comunitare.

Categorie: Politica

 

Tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau - Ce metoda a fost folosita pentru a-i otravi

Autor: Claudiu.Padurean din 23 februarie 2019, Vizualizari: 1 226

Tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau - Ce metoda a fost folosita pentru a-i otraviLiderii Opoziţei de la Chişinău au fost victimele unei tentative de asasinat, care pare scoasă din manualele KGB-ului. Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, precum şi şeful de campaniei al lui Andrei Năstase de la alegerile pentru Primăria Chişinăului, Alexandru Machedon, au fost otrăviţi cu mercur. Metoda otrăvirii seamănă cu cea utilizată de serviciile secrete ruseşti împotriva unor foşti ofiţeri ai serviciilor secrete de la Moscova, care au acceptat să colaboreze cu ţările occidentale. Dovada otrăvirii cu mercur a fost publicată de Alexandru Machedon, pe contul său de Facebook.

Categorie: Politica

 

UDMR, impotriva modificarii legilor Justitiei

Autor: Claudiu.Padurean din 22 februarie 2019, Vizualizari: 1 120

UDMR, impotriva modificarii legilor JustitieiUDMR nu este de acord cu ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate legile Justiţiei. Anunţul a fost făcut la Cluj de către preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, care participă la congresul acestei formaţiuni politice.

 

 

Categorie: Politica

 

Iohannis a atacat legea bugetului la Curtea Constitutionala; ce spune Tariceanu

Autor: Claudiu.Padurean din 22 februarie 2019, Vizualizari: 1 148

Iohannis a atacat legea bugetului la Curtea Constitutionala; ce spune TariceanuPreşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat legea referitoare la bugetul de stat pe 2019. El a trimis această lege la Curtea Constituţională. Preşedintele României a criticat faptul că această lege prevede sume mult prea mici pentru investiţii, precum şi prea mulţi bani pentru finanţarea partidelor politice.

Categorie: Politica

 

Congresul UDMR incepe la Cluj - Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Viktor Orban lipsesc

Autor: Claudiu.Padurean din 21 februarie 2019, Vizualizari: 1 150

Congresul UDMR incepe la Cluj - Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Viktor Orban lipsescLa Cluj începe Congresul UDMR, care este programat să dureze două zile. Participanţii la Congres vor alege noul preşedinte al acestei formaţiuni politice, vor vota noul program politic al UDMR, precum şi lista candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European. De la acest congres lipsesc prim-miniştrii României şi Ungariei, precum şi lideri de vârf al Partidului Popular European, din care face parte şi UDMR.

Categorie: Politica

 

Popularii europeni, susţinători ai României

Autor: bianca.padurean din 20 februarie 2019, Vizualizari: 1 161

Foto: Martin Pepe LahousseFoto: Martin Pepe LahousseRomânia va primi cu 8% mai multe fonduri europene în perioada 2020-2027 decât în actualul exerciţiu de programare, conform proiecţiei bugetare. Asta înseamnă că România va trebui să aibă capacitatea administrativă de a atrage 25 de miliarde de euro, bani gratis, pentru dezvoltarea infrastructurii de toate tipurile şi pentru proiecte sociale de impact.

Categorie: Politica

 

Pagina de istorie: Cum a abdicat Alexandru Ioan Cuza

Autor: bianca.padurean din 11 februarie 2019, Vizualizari: 1 235

Pagina de istorie: Cum a abdicat Alexandru Ioan CuzaPe 11 februarie 1866, primul domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan I Cuza, era silit să abdice. În ultimii ani de domnie, împotriva sa se coalizaseră liberalii şi conservatorii, precum şi o parte a armatei. Alexandru Ioan I Cuza a plecat în exil la două zile după abdicare şi a murit la Heidelberg, în Germania, scrie RFI în Pagina de istorie.

Categorie: Politica

 

UDMR a aprobat cinci candidati pentru alegerile europarlamentare

Autor: Claudiu.Padurean din 2 februarie 2019, Vizualizari: 1 526

UDMR a aprobat cinci candidati pentru alegerile europarlamentareComisia electorală a UDMR a validat cele cinci dosare de candidatură depuse de politicienii care doresc să participe la alegerile pentru Parlamentul European din partea acestei formaţiuni politice. Ordinea pe listele de candidaţi va fi stabilită de către Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care se va întruni în luna martie.

Categorie: Politica

 

11.000 de clujeni au semnat pentru Oameni noi in politica

Autor: Claudiu.Padurean din 25 ianuarie 2019, Vizualizari: 1 678

11.000 de clujeni au semnat pentru Oameni noi in politicaCampania de strângere de semnături pentru iniţiativa "Oameni noi în politică" a luat sfârşit. Cele 11.000 de semnături strânse au fost depuse la registratura Primăriei Cluj-Napoca. Dosarul cu semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească ,,Oameni noi în politică" a fost depus pentru validare de reprezentanţii grupului de iniţiativă pe Cluj din care fac parte membri ai partidelor politice PLUS şi USR, ai Centrului pentru Studiul Democraţiei, şi ai grupului civic Umbrela Anticorupţie Cluj şi Platforma RO100.

 

Categorie: Politica

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama