Leonard Horvath cere demisia Steluţei Cătăniciu din funcţia de preşedinte ALDE Cluj

Copreşedintele organizaţiei municipale ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, care este şi Secretar General al organizaţiei judeţene a ALDE Cluj, cere demisia din funcţia de copreşedinte ALDE Cluj a deputatului Steluţa Cătăniciu. În opinia lui Leonard Horvath, Steluţa Cătăniciu trebuie să îşi asume rezultatele catastrofale de la alegerile locale.

”Doamna Steluţa Cătăniciu este principalul artizan al strategiei aplicate la alegerile locale. În ciuda opoziţiei membrilor ALDE Cluj, ea a decis să susţinem un candidat independent, precum şi alianţa locală cu PSD în Cluj-Napoca. Alegătorii noştri au fost aruncaţi în confuzie: au trebuit să voteze o siglă pe buletinul de vot pentru primar, o alta pe buletivul de vot pentru Consiliul Local şi o treia pe buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean. Ca urmare a acestei strategii promovate de Steluţa Cătăniciu, ALDE a pierdut şansa de a fi reprezentat în Consiliul Judeţean, iar în Consiliul Local Cluj-Napoca are un singur consilier. Toate analizele arătau că, dacă am fi mers independent la alegerile locale, partidul ar fi obţinut minim doi consilieri locali şi trei consilieri judeţeni. Cei doi copreşedinţi ai ALDE au sacrificat aceste şanse din dorinţa de a-şi păstra posibilitatea de a candida pe o eventuală listă comună PSD-ALDE la alegerile parlamentare. Pentru promovarea managementului defectos al liderilor organizaţiei se impun mai multe demisii de onoare şi mai multă responsabilitate in campania pentru parlamentare. În prezent, drept urmare a discuţiei cu mai mulţi colegi din forurile de conducere ale Biroului Judeţean Cluj, organizaţia este debusolată şi nemotivată pentru a intra în bătălia alegerilor parlamentare. Toţi aceştia aşteaptă o schimbare de optică în sânul organizaţiei.

 

Pentru a preveni repetarea unor asemenea situaţii şi la alegerile parlamentare, îi cer copreşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să aplice cu maximă stricteţe la alegerile parlamentare criteriile de integritate care au fost valabile şi la alegerile locale. Mă raliez în acest context poziţiei exprimate de preşedintele executiv al ALDE la nivel naţional, senatorul Vasile Nistor”, a declarat copreşedintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath.

Related posts

Leave a Comment