UBB

Premii pentru clujeni in concursul international studentesc Diligent

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 19:11, Vizualizari: 51

Premii pentru clujeni in concursul international studentesc DiligentStudenţii clujeni au obţinut premii în concursul internaţional Diligent, care a reunit participanţi din şase ţări. Concursul are scopul să încurajeze creativitatea, simţul practic şi originalitatea studenţilor, precum şi mobilizarea lor în realizarea unor proiecte de o complexitate crescută. Studenţii înscrişi primesc gratuit platformele hardware (sisteme cu circuite FPGA) şi dezvolta proiecte proprii, pe care le prezintă în faza finală.

Categorie: Social

 

Cod Galben de furtuni si Cod Portocaliu de inundatii la Cluj. Vezi prognoza meteo pentru acest început de săptămână

Autor: mihaela.ursan din Ieri, 18:47, Vizualizari: 68

Un Cod Galben de furtuni si un Cod Portocaliu de inundatii vizeză Clujul la acest început de săptămână.

Categorie: Social

 

Pentru ce avem în fiecare an revarsari de ape pustiitoare in Ardeal?

Autor: felix.ostrovschi din Ieri, 14:33, Vizualizari: 126

Inundaţiile au ajuns o boală cronică pentru Ardeal. În fiecare an presa vorbeşte de prăpădul făcut de ape în regiuni importante din Transilvania.

Categorie: Social

 

SportinCluj: Cristian Manea asteapta transferul la AS Roma

Autor: Claudiu.Padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 109

SportinCluj: Cristian Manea asteapta transferul la AS RomaDeşi abia a câştigat titlul de campion al României cu CFR Cluj, fundaşul Cristian Manea s-ar putea despărţi de actuala sa echipă. Fundaşul este legitimat la Apollon Limassol din Cipru şi este doar împrumutat la CFR Cluj, potrivit SportinCluj.ro.

Categorie: Sport

 

Cum proiectez şi cum întreţin gazonul? Ponturi de la specialişti

Autor: bianca.padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 130

Cum proiectez şi cum întreţin gazonul? Ponturi de la specialiştiProiectarea, amenajarea şi mentenanţa gazonului sunt temele din această săptămână ale emisiunii "Grădinarii" realizată de 

Categorie: Life Style

 

Bunici şi bunicuţe de la Centrul de îngrijire scoşi de voluntarii MDM Group la plimbare prin oraş

Autor: bianca.padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 145

Bunici şi bunicuţe de la Centrul de îngrijire scoşi de voluntarii MDM Group la plimbare prin oraş  Surpriză pentru vârsnicii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă! Voluntari corporatişti de la MDM Group şi voluntari locali şi internaţionali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca i-au invitat pe bunici şi bunicuţe la o plimbare prin oraş pentru a le însenina ziua şi a-i scoate astfel din rutina zilnică.

Categorie: Social

 

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în Schengen

Autor: Claudiu.Padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 137

Vasile Cristian Lungu: De ce România trebuie să fie primită în SchengenDe prea mulţi ani, România este supusă unor presiuni nejustificate legate de aderarea la Spaţiul Schengen, este de părere preşedintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu. În calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PMP Cluj este de părere că România trebuie să negocieze cu fermitate şi cu onestitate dosarul Schengen.

Categorie: Politica

 

Clujul devine casa pentru tot mai multi latino-americani

Autor: Claudiu.Padurean din 18 mai 2019, Vizualizari: 276

Clujul devine casa pentru tot mai multi latino-americaniClujul găzduieşte o comunitate tot mai mare de latino-americani. Este vorba deopotrivă de tineri care au venit să studieze la Cluj sau care fac afaceri aici. La Cluj există şi un Consulat Onorific al Mexicului, precum şi un Centru Cultural Brazilian.

Categorie: Social

 

Prognoza meteo pentru weekend-ul 17-19 mai

Autor: mihaela.ursan din 17 mai 2019, Vizualizari: 229

Weekendul 17-19 mai, la Cluj, se anuntă cu descărcări electrice si precipitatii.

Categorie: Social

 

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-Budapesta

Autor: Claudiu.Padurean din 17 mai 2019, Vizualizari: 499

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-BudapestaDupă ce prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că îşi doreşte ca aeroporturilor din Cluj-Napoca şi din Budapesta să fie legate printr-o linie aeriană directă, au început discuţiile oficialii celor două aeroporturi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a anunţat că s-a întâlnit deja cu directorul aeroportului din Budapesta, Jost Lammers, pentru a discuta această chestiune.

Categorie: Economie

 

Halep a fost eliminată de la turneul de la Roma

Autor: mihaela.ursan din 16 mai 2019, Vizualizari: 292

Halep a fost eliminată de la turneul de la RomaSimona Halep a fost eliminată de la turneul de la Roma.

Categorie: Sport

 

Prognoza meteo pentru 16 mai

Autor: mihaela.ursan din 16 mai 2019, Vizualizari: 271

Joi, 16 mai 2019, vremea, la Cluj, se anuntă cu usoare intensificări ale vântului.

Categorie: Social

 

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekend

Autor: Claudiu.Padurean din 16 mai 2019, Vizualizari: 290

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekendArtiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” îi aşteaptă pe cei mici la finalul săptămânii cu spectacole care au în prim-plan eroi curajoşi şi inventivi. Astfel, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11 este programat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Laszlo Vadas, iar duminică, 19 mai, de la orele 11.00 şi 12.30, „Spiriduşul Voinic”, în regia Andreei Bolovan.

Categorie: Cultura

 

Prognoza meteo pentru 15 mai

Autor: mihaela.ursan din 15 mai 2019, Vizualizari: 297

Miercuri, 15 mai 2019, vremea, la Cluj, se anuntă cu cer, în mare, acoperit

Categorie: Social

 

SportinCluj.ro: Ce sfaturi are Mircea Rednic pentru CFR Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 15 mai 2019, Vizualizari: 321

SportinCluj.ro: Ce sfaturi are Mircea Rednic pentru CFR ClujUnul dintre cei mai titraţi antrenori din România, Mircea Rednic, care conduce în acest moment Dinamo Bucureşti, a declarat că CFR Cluj merita să devină campioană a României. Însă tot el atrage atenţia conducerii echipei clujene că trebuie să întărească lotul, dacă CFR Cluj vrea performanţă în Europa, potrivit SportinCluj.ro.

Categorie: Sport

 

Concursul Mirunette Language Competition 2019 a ajuns la final – iată câştigătorii!

Autor: mirunette din 15 mai 2019, Vizualizari: 293

După trei etape pline de provocări, s-a încheiat ieri, 12 mai, cu o festivitate de premiere emoţionantă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, a 7-a ediţie a concursului naţional de limba engleză Mirunette Language Competition.
Concursul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ne-am bucurat să îi avem alături pe cei 52 de finalişti selectaţi din cei peste 2000 de participanţi, cu vârste între 10 şi 17 ani, din toată ţara, şi motivaţi de obţinerea marelui premiu, tabăra de limba engleză în Marea Britanie.

Categorie: Eveniment / Social / Transilvania Today

 

Casele inteligente, o optiune tot mai interesanta pentru multi clujeni

Autor: Claudiu.Padurean din 15 mai 2019, Vizualizari: 497

Casele inteligente, o optiune tot mai interesanta pentru multi clujeniInteresul clujenilor pentru casele inteligente este în creştere. Este vorba de case care încorporează noi tehnologii, care propun soluţii de iluminat bazate pe corpuri LED şi care au pierderi minime de energie termică. Uneori, aceste case propun şi soluţii de tipul acoperişurilor înierbate.

Categorie: Economie

 

Prognoza meteo pentru 14 mai

Autor: mihaela.ursan din 14 mai 2019, Vizualizari: 323

Marti, 14 mai 2019, vremea, la Cluj, se anuntă frumoasă.

Categorie: Social

 

Pagina de istorie: Pactul de la Varşovia sau ”lupul în piele de oaie”

Autor: bianca.padurean din 14 mai 2019, Vizualizari: 369

Pagina de istorie: Pactul de la Varşovia sau ”lupul în piele de oaie”Acum 64 de ani, opt state din blocul comunist semnau „Tratatul de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală”, cunoscut şi sub denumirea de Pactul de la Varşovia. Ce trebuia să asigure tratatul şi care au fost efectele sale pentru statele semnatare, aflaţi din Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Reportaj

 

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 14 mai 2019, Vizualizari: 763

Fostul secretar de stat Leonard Horvath a devenit presedintele Pro Romania Cluj-NapocaFostul secretar de stat Leonard Horvath a preluat funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale din Cluj-Napoca a Pro România. Leonard Horvath a fost în trecut director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, preşedinte al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi şef al Inspectoratului Judeţean pentru Cultură. În plan politic, ultima sa funcţie a fost cea de secetar general al ALDE Cluj. Leonard Horvath crede că una dintre priorităţile României trebuie să fie atragerea de fonduri europene.

Categorie: Politica

 

Pagina de istorie: De ce a fost interzisă emisiunea lui Cornel Chiriac, Metronom

Autor: bianca.padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 349

Pagina de istorie: De ce a fost interzisă emisiunea lui Cornel Chiriac, MetronomÎn 8 mai 1941, venea pe lume într-o localitate din Basarabia, pe atunci sub ocupaţia URSS, Cornel Chiriac, moderatorul uneia dintre cele mai ascultate emisiuni radio din România: Metronom. Pasionat de jazz, rock, pop şi blues, Cornel Chiriac făcea cunoscute aceste genuri în România comunistă. Care a fost soarta lui, aflaţi din Pagina de istorie a RFI.

Categorie: Reportaj

 

Participanti din 24 de tări, prezenti la Cluj, la Întâlnirea Europeană a Medicilor de Familie

Autor: mihaela.ursan din 13 mai 2019, Vizualizari: 328

Participanti din 24 de tări, prezenti la Cluj, la Întâlnirea Europeană a Medicilor de FamilieAdunarea Generală a Uniunii Europene a Medicilor de Familie – UEMO – va avea loc în acest an, pe 24 si 25 mai, la Cluj-Napoca.

Categorie: Eveniment

 

Prognoza meteo pentru 13 mai

Autor: mihaela.ursan din 13 mai 2019, Vizualizari: 319

Luni, 13 mai 2019, vremea, la Cluj, se anuntă frumoasă.

Categorie: Social

 

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramica

Autor: bianca.padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 485

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramicaCAOLIN 2019 (16-19 mai, Cluj-Napoca, România), ajuns la a VI-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în cinci locaţii, acestea fiind Centrul de Cultură Urbană –Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană - Casino, Cinema Victoria, Muzeul de Istorie a Transilvaniei şi cafeneaua culturală Espresso Studio – spaţiu ataşat în permanenţă Festivalului Caolin.

Categorie: Eveniment / Cultura

 

E.On scoate la licitatie imobile in mai multe localitati Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 425

E.On scoate la licitatie imobile in mai multe localitati TransilvaniaS.C. E.ON Servicii S.R.L., organizează în data de 23 mai 2019, începând cu ora 10,00, la sediul din Târgu Mureş, bulevardul Pandurilor nr. 42, licitaţie publică în vederea vânzării următoarelor imobile, proprietate a S.C. Delgaz Grid S.A.:

Categorie: Economie

 

O fata incearca sa se sinucida prin infometare

Autor: felix.ostrovschi din 13 mai 2019, Vizualizari: 399

O fata incearca sa se sinucida prin infometare

 

„Sinuciderile sunt de nenumărate feluri şi pentru tot atâtea motive.

Este interesantă încercarea de sinucidere a unei fete, care a fost găsită ieri în stare de nesimţire de nişte ţărani, la marginea pădurii Hoia de lângă Cluj.

Categorie: Social

 

CAMPIONII! CFR Cluj a castigat un nou titlu!

Autor: Claudiu.Padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 470

CAMPIONII! CFR Cluj a castigat un nou titlu!CFR Cluj este noua campioană a României. Clujenii au învins CS Universitatea Craiova într-un meci disputat pe teren propriu, în faţa a peste 16.000 de suporteri. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 12 de către Juan Culio, din penalty, iar în această partidă au fost şi două goluri anulate, înscrise de Omrani.

Categorie: Sport

 

Coroana uneste natiunea - Multi clujeni au serbat alaturi de Familia Regala ziua de 10 Mai

Autor: Claudiu.Padurean din 12 mai 2019, Vizualizari: 487

Coroana uneste natiunea - Multi clujeni au serbat alaturi de Familia Regala ziua de 10 MaiMii de oameni s-au strâns la Palatul Elisabeta în 10 Mai pentru a celebra Ziua Independenţei. Oamenii au venit din România, din Republica Moldova, dar şi din străinătate.

Categorie: Eveniment

 

Prognoza meteo pentru weekend. Vezi cum va fi vremea în 11 si 12 mai

Autor: mihaela.ursan din 11 mai 2019, Vizualizari: 377

În acest weekend vremea se anuntă schimbătoare.

Categorie: Social

 

Prognoza meteo pentru 10 mai

Autor: mihaela.ursan din 10 mai 2019, Vizualizari: 416

Vineri, 10 mai 2019, vremea, la Cluj, se mentine cu valori sub normalul perioade.

Categorie: Social

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama