Intra
Inchide

Pagina de istorie: Vizita Papei. Şumuleu Ciuc, locul celui mai mare pelerinaj din Europa Centrală şi de Est

Spiritualitate

Pagina de istorie: Vizita Papei. Şumuleu Ciuc, locul celui mai mare pelerinaj din Europa Centrală şi de EstPapa Francisc va vizita un loc cu o încărcătură simbolică enormă pentru maghiarii din România şi nu numai. Şumuleu Ciuc este locul unde, în fiecare an, de Rusaliile romano-catolice, are loc cel mai mare pelerinaj din regiune. Oamenii vin pentru a venera o statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Isus, care are faima de a fi făcătoare de minuni, scrie RFI în Pagina de istorie.

Pagina de istorie: Vizita Papei. Povestea celei mai mici catedrale catolice din lume, Sfântul Vasile din Bucureşti

Reportaj

Pagina de istorie: Vizita Papei. Povestea celei mai mici catedrale catolice din lume, Sfântul Vasile din BucureştiUnul dintre locurile în care Papa Francisc este aşteptat cu entuziasm este catedrala greco-catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti. Este vorba de centrul spiritual al greco-catolicilor din capitala României. Totodată, este considerată drept cea mai mică catedrală catolică din lume, de la a cărei sfinţire se vor împlini, în 2019, 110 ani. Povestea acestei biserici este una zbuciumată, care reflectă relaţiile complicate dintre statul român şi Biserica Română Unită cu Roma, scrie RFI în Pagina de istorie.

Pagina de istorie: Papa in Romania. Povestea catedralei Sfantul Iosif, inima catolicismului bucurestean

Spiritualitate

Pagina de istorie: Papa in Romania. Povestea catedralei Sfantul Iosif, inima catolicismului bucuresteanŞtirea că Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai - 2 iunie a făcut deja înconjorul ţării. Este pentru prima oară când un papă vine în România într-o vizită pastorală, pentru că, acum 20 de ani, Sfântul Ioan-Paul al II-lea, Papă al Romei, a venit în România într-o vizită ecumenică. Papa Francisc va vizita câteva locuri fundamentale pentru catolicismul românesc: Bucureştiul, Iaşiul, sanctuarul de la Şumuleu Ciuc şi Blajul. În această săptămână veţi putea descoperi istoria celor mai importante comunităţi catolice din aceste centre. În Bucureşti există comunităţi catolice de ambele rituri: latin şi bizantin. Azi vom vorbi despre istoria catedralei arhiepiscopale şi mitropolitane romano-catolice Sfântul Iosif, scrie RFI în Pagina de istorie.

Mai multe strazi din Cluj raman joi fara gaz

Social

Mai multe strazi din Cluj raman joi fara gazCompania Delgaz Grid informează că pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuţie este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale joi, 17 ianuarie, de la ora 9.00, pe următoarele străzi din municipiul Cluj-Napoca: Edgar Quinet, Radu Gyr, Alexandre Dumas, Leonardo da Vinci, Basarabia, Dimitrie Gusti, Bucovina, Sebastian Bornemisa, Cernăuţi, Aleea Gălbiori.

Inapoi Inainte

Categorii