Intra
Inchide

Via Cluj TV: Serviciul Peditel 1791 ar putea fi finantat din bugetul asigurarilor de sanatate

Social

Via Cluj TV: Serviciul Peditel 1791 ar putea fi finantat din bugetul asigurarilor de sanatateUnul dintre cele mai de succes servicii gratuite de telemedicină, Peditel 1791, ar putea fi extins cu ajutorul unei finanţări provenite din bugetul asigurărilor de sănătate. În acest moment, serviciul Peditel 1791 funcţionează cu o singură linie de gardă, însă în curând va avea două linii de gardă, deservite de medici specializaţi în pediatrie. Pentru ca acest serviciu public să fie finanţat din bugetul asigurărilor de sănătate, este nevoie de o modificare legislativă, spune fondatoarea serviciului, Cristina Grigore. Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, afirmă că este dispus să îşi asume această iniţiativă, potrivit ViaCluj.tv.

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului Bistritei

Economie

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului BistriteiLucrările de reabilitare şi modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe lotul 1 al Drumului Bistriţei – DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, avansează în ritm alert. Investiţia face parte din proiectul cu finanţare europeană ”Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriţei, prin modernizarea şi reabilitarea DJ 109 (intersecţie DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

O vizită in tabăra algerienilor din Cluj

Social

O vizită in tabăra algerienilor din Cluj

„Tabăra algerienilor din Cluj nu este o tabără propriu-zisă, ci mai mult o adunătură de oameni şi de bărbaţi leneşi. Situată la poalele carierei de nisip don Dâmbul Rotund, <<tabăra>> celor aproape 70 de algerieni, seamănă cu o caravană mică şi săracă ?n repaos. Şapte-opt corturi, adecă mai precis, şapte-opt pânze ?ntinse ţigăneşte, câteva duzini de copii murdari, 2-3 covoare noui, lucruri adunate de pe unde au putut, câteva plapome rupte şi vechi, alături de perne multicolore şi ?nfundate cu fân şi ?ncolo cârpe multe, multe şi pestriţe. De departe, seamănă cu vremelnicele noastre aşezări ţigăneşti.

Lipsesc doar câinii slabi şi jigărâţi, precum şi tradiţionalele căruţe cu coşuri ?mpletite de spetează. ?ncolo jargonul e identic. O ureche neobişnuită ?l ia drept ţigănesc.

Inapoi Inainte

Categorii