UBB

Concursul Mirunette Language Competition 2019 a ajuns la final – iată câştigătorii!

Autor: mirunette din 15 mai 2019, Vizualizari: 334

După trei etape pline de provocări, s-a încheiat ieri, 12 mai, cu o festivitate de premiere emoţionantă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, a 7-a ediţie a concursului naţional de limba engleză Mirunette Language Competition.
Concursul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ne-am bucurat să îi avem alături pe cei 52 de finalişti selectaţi din cei peste 2000 de participanţi, cu vârste între 10 şi 17 ani, din toată ţara, şi motivaţi de obţinerea marelui premiu, tabăra de limba engleză în Marea Britanie.

Categorie: Eveniment / Social / Transilvania Today

 

Participanti din 24 de tări, prezenti la Cluj, la Întâlnirea Europeană a Medicilor de Familie

Autor: mihaela.ursan din 13 mai 2019, Vizualizari: 366

Participanti din 24 de tări, prezenti la Cluj, la Întâlnirea Europeană a Medicilor de FamilieAdunarea Generală a Uniunii Europene a Medicilor de Familie – UEMO – va avea loc în acest an, pe 24 si 25 mai, la Cluj-Napoca.

Categorie: Eveniment

 

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramica

Autor: bianca.padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 531

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramicaCAOLIN 2019 (16-19 mai, Cluj-Napoca, România), ajuns la a VI-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în cinci locaţii, acestea fiind Centrul de Cultură Urbană –Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană - Casino, Cinema Victoria, Muzeul de Istorie a Transilvaniei şi cafeneaua culturală Espresso Studio – spaţiu ataşat în permanenţă Festivalului Caolin.

Categorie: Eveniment / Cultura

 

Coroana uneste natiunea - Multi clujeni au serbat alaturi de Familia Regala ziua de 10 Mai

Autor: Claudiu.Padurean din 12 mai 2019, Vizualizari: 525

Coroana uneste natiunea - Multi clujeni au serbat alaturi de Familia Regala ziua de 10 MaiMii de oameni s-au strâns la Palatul Elisabeta în 10 Mai pentru a celebra Ziua Independenţei. Oamenii au venit din România, din Republica Moldova, dar şi din străinătate.

Categorie: Eveniment

 

Detectorul de minciuni: Cat adevar este in ceea ce iti spun politicienii in aceasta campanie electorala?

Autor: Claudiu.Padurean din 10 mai 2019, Vizualizari: 517

Detectorul de minciuni: Cat adevar este in ceea ce iti spun politicienii in aceasta campanie electorala?Freedom House România, Frontline Club Bucharest, Geeks for Democracy, Stop Fake News in Romania, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti lansează Detectorul de Minciuni. Detectorul de Minciuni este un proiect de fact-checking care îşi propune să pună lupa pe informaţiile relevante care circulă în media şi să verifice corectitudinea lor. Alegem declaraţiile care pot avea un impact major asupra electoratului şi verificăm cât de corecte sunt.

Categorie: Eveniment

 

Premierul Viorica Dancila, primita cu proteste la Cluj - UPDATE: Care este reactia premierului

Autor: Claudiu.Padurean din 9 mai 2019, Vizualizari: 500

Premierul Viorica Dancila, primita cu proteste la Cluj - UPDATE: Care este reactia premieruluiVizita la Cluj a premierului României, Viorica Dăncilă, este marcată de unele incidente. Iniţial, Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte executiv al PSD, trebuia să se întâlnească la Casa de Cultură a Studenţilor cu parlamentarii de Cluj ai principalului partid de guvernământ, precum şi cu primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali. 

Categorie: Eveniment

 

Mircia Giurgiu: Ministrul Culturii, Daniel Breaz, protejeaza o filiera mafiota!

Autor: Claudiu.Padurean din 6 mai 2019, Vizualizari: 1 089

Mircia Giurgiu: Ministrul Culturii, Daniel Breaz, protejeaza o filiera mafiota!Preşedintele Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, fostul deputat Mircia Giurgiu, îl acuză pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, că ar fi protectorul unei filiere care ar dori să distrugă Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi. Mircia Giurgiu îl acuză pe ministrul Culturii că nu a făcut nimic pentru a îndrepta mai multe ilegalităţi legate de administrarea companiei de stat. Liderul sindical afirmă că ministrul Culturii l-ar fi minţit atât pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi pe parlamentarii clujeni care i-au cerut să ia măsurile necesare pentru a salva compania. Societatea de stat a intrat în insolvenţă. Datoriile sale reprezintă, potrivit liderului sindical, o zecime din patrimoniul companiei, evaluat la 60 de milioane de euro.

Categorie: Eveniment

 

71 de ani de la proclamarea independentei Statului Israel, expozitie la Muzeul de Artă

Autor: mihaela.ursan din 6 mai 2019, Vizualizari: 528

71 de ani de la proclamarea independentei Statului Israel, expozitie la Muzeul de ArtăClujenii sunt asteptati în perioada 7-19 mai 2019, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), care va găzdui expozitia „71 de ani de la proclamarea independentei Statului Israel”.

Categorie: Eveniment

 

Weekend cu muzică Jazz, delicii si relaxare, în Iulius Parc

Autor: mihaela.ursan din 3 mai 2019, Vizualizari: 622

Weekend cu muzică Jazz, delicii si relaxare, în Iulius ParcLuna mai debutează cu primul eveniment în aer liber găzduit de Iulius Parc în acest sezon. Pasionatii de muzică bună, pofticiosii si cei în căutare de relaxare într-un cadru natural sunt asteptati, în week-end, la Concursul International Jazz in The Park, un concept care le oferă reteta perfectă pentru petrecerea timpului liber.

Categorie: Eveniment

 

Mirunette Language Competition 2019 se apropie de final. In data de 12 mai vom anunta castigatorii celor 2 tabere la Oxford!

Autor: mirunette din 3 mai 2019, Vizualizari: 647

A VII-a editie a concursului Mirunette Language Competition se apropie de final! Din peste 2000 de copii inscrisi in prima etapa a concursului, 52 au ajuns finalisti in competitia pentru cele 2 tabere internationale in Oxford!

Mirunette Education multumeste atat elevilor au indeplinit ceritele din etapa a II-a, cat si profesorilor si parintilor care si-au oferit sustinerea! Comisia de evaluare a avut sarcina dificila de a alege 52 de finalisti din sutele de inscrieri in etapa a II-a. Vizionarea filmelor a fost o placere si un motiv de bucurie: suntem incantati sa vedem atat de multi elevi creativi, originali si cu un nivel ridicat al limbii engleze!

A III-a etapa a competitiei s-a desfasurat pe 22 si 23 aprilie 2019 la sediul Mirunette Education si a constat intr-un interviu in limba engleza cu membrii Comisiei de Evaluare a concursului.

Castigatorii celor 2 tabere internationale in Oxford vor fi anuntati la festivitatea de premiere care va avea loc in data de 12 mai la Muzeul Grigore Antipa (Bucuresti), incepand cu ora 11:00 !

Felicitari tuturor participantilor si mult succes celor 52 de finalisti care sunt atat de aproape de experienta unei veri de neuitat intr-o tabara Mirunette!

Categorie: Eveniment / Social

 

Vrei sa te intalnesti cu supereroii din filme? Pana pe 12 mai au poposit la Cluj, la Circo Aquatico Bellucci

Autor: bianca.padurean din 2 mai 2019, Vizualizari: 743

Vrei sa te intalnesti cu supereroii din filme? Pana pe 12 mai au poposit la Cluj, la Circo Aquatico BellucciSuperman, Batman, Iron man, Joker, Thanos, Wonderwoman, Catwoman, Regele Galaxy, Supergirl, Captain Ametica, Thor sau Bumblebee fac o vizită de lucru la Cluj. Ei sunt noile personaje ale spectacolului pus în scenă de Circo Aquatico Bellucci, care prin directorul artistic Sandy Medini a gândit o formulă de succes pentru a atrage publicul sub cupola circului, într-un spectacol plinde magie, culoare, sunet şi acrobaţii. Când? Între 1 şi 12 mai 2019. Unde? Lângă Vivo!

Categorie: Eveniment

 

Prof. Daniel David primeste Premiul Elisabeth Pilkington Ratiu pentru Sanatate Mintala

Autor: bianca.padurean din 24 aprilie 2019, Vizualizari: 1 116

Prof. Daniel David primeste Premiul Elisabeth Pilkington Ratiu pentru Sanatate MintalaCentrul Raţiu pentru Democraţie anunţă laureatul celei de-a treia ediţii a Premiului Elisabeth Pilkington Raţiu pentru Sănătate Mintală, prof. Daniel David. Ceremonia de decernare are loc în data de 19 mai, ora 15.00 la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (str. Traian Moşoiu, nr. 71), sala 101  în cadrul evenimentului anual Raţiu Dialogues on Democracy.

Categorie: Eveniment / Social

 

A 23-a editie a Festivalului Filmului Francez din România ajunge si la Cluj

Autor: mihaela.ursan din 22 aprilie 2019, Vizualizari: 834

A 23-a editie a Festivalului Filmului Francez din România ajunge si la ClujFestivalul Filmului Francez din România îsi va desfăsura, în acest an, cea de-a 23 editie.

Categorie: Eveniment

 

Enrique Iglesias concertează pentru prima dată la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 22 aprilie 2019, Vizualizari: 833

Enrique Iglesias concertează pentru prima dată la Cluj-NapocaÎndrăgitul cântăreţ latino, Enrique Iglesias va concerta pentru prima dată în oraşul din inima Transilvaniei, pe 29 octombrie 2019, la BT Arena începând cu ora 20:00.

Categorie: Eveniment

 

ClujInsider: Ministerul Apărării, cu onoarea militară pătată de minciuni prin omisiune

Autor: Claudiu.Padurean din 19 aprilie 2019, Vizualizari: 951

ClujInsider: Ministerul Apărării, cu onoarea militară pătată de minciuni prin omisiuneMinisterul Apărării Naţionale a lansat un concurs adresat instituţiilor de învăţământ superior care au studii de istorie, relaţii internaţionale, ştiinţe politice şi studii de securitate. Studenţii acestor instituţii pot participa la o competiţie intitulată WeAreNATO, care celebrează 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice. Studenţii trebuie să redacteze lucrări ştiinţifice, eseuri, lucrări de licenţă sau lucrări de dizertaţie. Pentru a-i inspira, mai mulţi militari români cu experienţă în ţări cuprinse de vâltoarea războiului le-au povestit studenţilor experienţele trăite, potrivit ClujInsider.ro. 

Categorie: Eveniment

 

A 54-a editie a Conferintei Nationale Salvamont va avea loc în Valea Drăganului

Autor: mihaela.ursan din 15 aprilie 2019, Vizualizari: 982

A 54-a editie a Conferintei Nationale Salvamont va avea loc în Valea DrăganuluiA 54-a editie a Conferintei Nationale Salvamont se va desfăsura în Valea Drăganului, în perioada 15-17 aprilie 2019.

Categorie: Eveniment

 

Tragedie incredibila: O tanara din Gilau a murit la Paris, unde logodnicul ei voia sa o ceara de sotie

Autor: Claudiu.Padurean din 8 aprilie 2019, Vizualizari: 1 481

Tragedie incredibila: O tanara din Gilau a murit la Paris, unde logodnicul ei voia sa o ceara de sotieO tânără româncă de 23 de ani, din Gilău, a murit în timp ce se afla în vacanţă la Paris. Iulia Andreea Bodea se afla în capitala Franţei alături de iubitul ei, Andrei Răzvan, care dorea să o ceară de soţie. 

Categorie: Eveniment

 

Peste 7.500 de participanti înscrisi la cea de-a IX-a editie a Maratonului International Cluj-Napoca

Autor: mihaela.ursan din 5 aprilie 2019, Vizualizari: 1 200

Peste 7500 de participanti vor lua parte la cea de-a IX-a editie a Maratonului International Cluj-Napoca care se va desfăsura duminică, 14 aprilie 2019.

Categorie: Eveniment

 

Inteligenta parentală - lansare de carte la librăria Bookstory din Cluj-Napoca

Autor: mihaela.ursan din 4 aprilie 2019, Vizualizari: 1 220

Inteligenta parentală - lansare de carte la librăria Bookstory din Cluj-NapocaLansarea cărtii „Inteligenta parentală. Disciplină dincolo de drame si haos emotional” de Daniel J. Siegel si Tina Payne Bryson, va avea loc în incinta librăriei Bookstory de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Categorie: Eveniment

 

Eveniment de fashion marca Gina Butiuc, la Casino

Autor: bianca.padurean din 2 aprilie 2019, Vizualizari: 1 270

Eveniment de fashion marca Gina Butiuc, la CasinoGina Butiuc prezinta miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 20.00, la Centrul de Cultura Urbana Casino din Cluj-Napoca evenimentul Gina Butiuc – Later Edit, eveniment de fashion in cadrul caruia vor fi lansate colectiile pret-a-porter si couture-a-porter pentru femei si barbati destinate sezonului primavara-vara 2019.

Categorie: Eveniment

 

Biblioteca Judeteană „Octavian Goga” Cluj sărbătoreste Ziua Internatională a Cărtii pentru Copii. Vezi programul

Autor: mihaela.ursan din 2 aprilie 2019, Vizualizari: 1 187

Biblioteca Judeteană „Octavian Goga” Cluj sărbătoreste Ziua Internatională a Cărtii pentru Copii. Vezi programulBiblioteca Judeteană „Octavian Goga” Cluj (BJC) sărbătoreste Ziua Internatională a Cărtii pentru Copii. Aceasta se va desfăsura în perioada 1-5 aprilie.

Categorie: Eveniment

 

10.000 de locuri noi de cazare disponibile pentru Untold

Autor: bianca.padurean din 2 aprilie 2019, Vizualizari: 1 231

10.000 de locuri noi de cazare disponibile pentru UntoldCei care caută un loc de cazare pentru perioada festivalului UNTOLD, va găsi cel puţin o opţiune care să îi fie pe plac. Fanii festivalului care nu au reuşit încă să-şi rezerve un loc de cazare, o pot face direct de pe site-ul UNTOLD, la secţiunea Accommodation. Peste 10.000 de locuri de cazare, dintre care şi în căminele studenţeşti din Cluj-Napoca, sunt deja disponibile.

Categorie: Eveniment

 

Program şi reguli de acces la concertele André Rieu de la Cluj

Autor: bianca.padurean din 1 aprilie 2019, Vizualizari: 1 688

Program şi reguli de acces la concertele André Rieu de la ClujToate cele patru concerte programate la Cluj-Napoca sunt sold-out, astfel că, 32.000 de spectatori se vor bucura de muzică de calitate şi divertisment. Notorietatea concertelor marca André Rieu nu este dată doar de interpretările remercabile ale melodiilor clasice deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care marele artist şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului. Întrucât au mai rămas doar câteva zile până la momentul celui mai aşteptat concert de la Cluj, organizatorii comunică publicului participant regulile de acces precum şi alte informaţii importante de interes general.

Categorie: Eveniment

 

E.ON scoate la licitatie mai multe imobile din Cluj si Alba

Autor: bianca.padurean din 29 martie 2019, Vizualizari: 1 472

E.ON scoate la licitatie mai multe imobile din Cluj si AlbaS.C. E.ON Servicii S.R.L., organizează în data de 19 aprilie 2019, începând cu ora 10,00, la sediul din Târgu Mureş, bulevardul Pandurilor nr. 42, licitaţie publică în vederea vânzării următoarelor imobile, proprietate a S.C. Delgaz Grid S.A.:

Categorie: Eveniment

 

Concert de gală al Fundatiei „Mitropolitul Bartolomeu”

Autor: mihaela.ursan din 18 martie 2019, Vizualizari: 1 459

Concert de gală al Fundatiei „Mitropolitul Bartolomeu”Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca organizează al IX-lea concert de gală, în memoria Mitropolitului Bartolomeu.

Categorie: Eveniment

 

Recital extraordinar sustinut de către Dorel Visan la Auditorium Maximum

Autor: mihaela.ursan din 16 martie 2019, Vizualizari: 1 563

Maestrul Dorel Visan va sustine un recital, care se anunta a fi unul extraordinar.

Categorie: Eveniment

 

ProInvent aduce la Cluj peste 350 de inventii si inovatii

Autor: Claudiu.Padurean din 15 martie 2019, Vizualizari: 1 619

ProInvent aduce la Cluj peste 350 de inventii si inovatiiPeste 350 de invenţii vor putea fi văzute şi testate la Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii Pro Invent. Evenimentul îşi deschide oficial porţile miercuri, 20 martie, de la ora 12:00, în Sala Polivalentă. 

Categorie: Eveniment

 

Condamnare penala pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean

Autor: Claudiu.Padurean din 13 martie 2019, Vizualizari: 1 569

Condamnare penala pentru fostul presedinte al Consiliului JudeteanFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost condamnat penal. Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca l-au condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru uz de fals.

Categorie: Eveniment

 

Subprefectul Zoltan Gyorke, repus in functie de Justitie

Autor: Claudiu.Padurean din 13 martie 2019, Vizualizari: 1 736

Subprefectul Zoltan Gyorke, repus in functie de JustitieSubprefectul judeţului Cluj, Zoltan Gyorke, trebuie repus în funcţie. Decizia a fost luată de instanţele de judecată, care au suspendat Hotărârea Guvernului din 8 februarie, prin care subprefectul era eliberat din funcţie. Anunţul a fost făcut la doar câteva zile după ce un nou subprefect, provenit din PSD, Alin Danci, fusese instalat în mod solemn în această funcţie. În motivarea acţiunii sale, Zoltan Gyorke a arătat că depolitizarea funcţiei de prefect este o obligaţie asumată de România în cursul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Este pentru a doua oară când Zoltan Gyorke reuşeşte să se întoarcă în funcţia de subprefect, după o acţiune în Justiţie.

Categorie: Eveniment

 

Un nou protest a fost organizat la Cluj pentru a sustine independenta magistratilor

Autor: Claudiu.Padurean din 11 martie 2019, Vizualizari: 1 544

Un nou protest a fost organizat la Cluj pentru a sustine independenta magistratilorUn nou protest a fost organizat la Cluj în ieri seară, în centrul oraşului. Oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modificării legilor Justiţiei şi pentru a cere demisia Guvernului, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Eveniment

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama