Fresh Corner, prezent in 90 la suta din reteaua MOL

Autor: Claudiu.Padurean din Ieri, 17:26, Vizualizari: 168

Fresh Corner, prezent in 90 la suta din reteaua MOLCompania MOL România continuă planurile de dezvoltare pe piaţa locală, cu accent pe implementarea conceptului Fresh Corner în toată reţeaua de staţii de servicii. În 2019, MOL România a continuat extinderea: a deschis opt staţii noi, dintre care două în regim propriu, situate la Târgu-Mureş şi Comăneşti, şi şase operate în sistem franciză. Introdus în România în vara anului 2015, Fresh Corner este un concept care s-a bucurat de mare succes încă de la început. În prezent, numărul staţiilor MOL din România în care clienţii se pot bucura de cafeaua Fresh Corner este de 201, din totalul celor 227. Sortimentaţia extinsă Fresh Corner este prezentă în 125 staţii şi include o ofertă gastronomică formată din produse de patiserie, sandvişuri proaspete, după reţete proprii, hot-dog, burger, coaste, precum şi sucuri naturale şi smoothie-uri.

 

Categorie: Economie

 

Autobuze fara sofer la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 21 octombrie 2019, Vizualizari: 211

Autobuze fara sofer la ClujCentrul Clujului ar putea fi deservit de o linie de autobuz fără şofer. Deja, angajaţii Primăriei şi cercetătorii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca lucrează la acest proiect, care ar putea fi transpus în practică în următorii doi ani, afirmă directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Categorie: Economie

 

Patru orase din Romania, pe lista celor mai infloritoare metropole europene

Autor: Claudiu.Padurean din 11 octombrie 2019, Vizualizari: 706

Patru orase din Romania, pe lista celor mai infloritoare metropole europeneTrei companii internaţionale, Skanska, Colliers International şi Denton, au realizat un studiu intitulat Zone Metropolitane Înfloritoare. Ei au făcut o listă cu cele mai dinamice 20 de metropole din Uniunea Europeană. Unul dintre criteriile luate în calcul a fost creşterea suprafeţelor de birouri de clasa A, preferate de industrii precum IT-ul sau serviciile pentru afaceri. Studiul are şi o concluzie surprinzătoare: metropolele în dezvoltare atrag tot mai mulţi investitori asiatici, atraşi de randamentul bun al plasamentelor financiare în aceste clădiri de birouri. Şi tot surprinzător, în acest domeniu, Coreea de Sud a detronat în acest an Germania de pe poziţia de cel mai important investitori din punctul de vedere al capitalului oferit pentru proiectele imobiliare.

Categorie: Economie

 

Primaria incearca sa evite in Sopor rusinea din Buna Ziua

Autor: Claudiu.Padurean din 11 octombrie 2019, Vizualizari: 386

Primaria incearca sa evite in Sopor rusinea din Buna ZiuaPrimăria Cluj-Napoca a organizat un concurs internaţional de soluţii pentru proiectarea noului cartier Sopor. Decizia vine în contextul în care, după Revoluţie, cel mai nou cartier al Clujului, Bună Ziua, s-a dezvoltat haotic, iar clujenii îl consideră drept un monument al incompetenţei celor care ar fi trebuit să aibă în grijă planificarea urbană.

Categorie: Economie

 

Sediu nou pentru Clinica de Neurochirurgie

Autor: Claudiu.Padurean din 9 octombrie 2019, Vizualizari: 633

Sediu nou pentru Clinica de NeurochirurgieUna dintre unităţile medicale de elită din judeţul Cluj va avea un sediu nou. Este vorba de Clinica de Neurochirurgie, unde sunt trataţi în fiecare an mai mult de 2.300 de pacienţi care au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Categorie: Economie

 

Crestere impresionanta a pietei de smarthome din Romania

Autor: Claudiu.Padurean din 1 octombrie 2019, Vizualizari: 379

Crestere impresionanta a pietei de smarthome din RomaniaTot mai mulţi români sunt interesaţi de casele inteligente. Potrivit specialiştilor, în România, piaţa caselor inteligente a crescut cu 30 la sută pe an, în ultima perioadă. Această creştere este favorizată de ieftinirea tehnologiilor implicate în amenajarea soluţiilor inteligente, dar şi de faptul că aceste case au un consum redus de energie şi sunt vândute mai uşor pe piaţa imobiliară.

Categorie: Economie

 

Aurelia Salicov: ”Digital Park este ecosistemul perfect pentru a crea produse remarcabile”

Autor: Claudiu.Padurean din 30 septembrie 2019, Vizualizari: 1 162

Aurelia Salicov: ”Digital Park este ecosistemul perfect pentru a crea produse remarcabile”La Chişinău a fost dat în funcţiune primul ecosistem destinat industriilor inovative, în primul rând IT. Digital Park este situat în zona centrală a capitalei Republicii Moldova, iar echipa care administrează s-a remarcat mai ales prin crearea unor afaceri de succes în domenii precum telecomunicaţii, producţie de software şi educaţie. Digital Park este parte a grupului Star Net, creat de antreprenorul Alexandru Machedon. Sufletul acestui proiect este Aurelia Salicov, una dintre cele mai influente femei de afaceri din Republica Moldova. Ea ne oferă detalii din culisele proiectului Digital Park.

Categorie: Economie / International

 

Crestere de 31% a vânzărilor online în primul semestru, pentru producătorul clujean de cosmetice, Farmec

Autor: mihaela.ursan din 27 septembrie 2019, Vizualizari: 455

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, continuă dezvoltarea zonei de e-commerce ?i înregistrează o cre?tere accelerată a veniturilor generate de platforma www.farmec.ro. Astfel, în prima jumătate a acestui an, vânzările online au crescut cu peste 31% fa?ă de rezultatele din aceeaşi perioadă a anului precedent. Mai mult, având în vedere strategiile de marketing digital care urmează a fi implementate, Farmec estimează o cre?tere de 50% a vânzărilor online până la finalul anului.

Categorie: Economie

 

Anunt finalizare proiect “Diversificare servicii auto prin achizitia de echipamente performante la VADAUTO SRL-D” Cod SMIS 102985 (P)

Autor: bianca.padurean din 27 septembrie 2019, Vizualizari: 429

Anunt finalizare proiect  “Diversificare servicii auto prin achizitia de echipamente performante la VADAUTO SRL-D” Cod SMIS 102985 (P)

Puteţi descarca anunţul de final al proiectului de aici: anunt-finalizare-proiect-vadauto.pdf

Vadauto SRL, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare nr. 984/07.12.2017 incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 si cu Organismul Intemediar Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, a implementat proiectul “Diversificare servicii auto prin achizitia de echipamente performante la VADAUTO SRL-D”, proiect cofinantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 2 – Imbunatatirea Competitivitatii Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Prioritatea de Investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a idelilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Categorie: Economie

 

Vinurile de Turda, prezentate la HungExpo

Autor: Claudiu.Padurean din 26 septembrie 2019, Vizualizari: 547

Vinurile de Turda, prezentate la HungExpoÎn perioada 26-29 septembrie va avea loc la Budapesta a 79-a ediţie a Expozitiei Naţionale de Agricultură şi Alimentaţie, cel mai mare eveniment, cu o istorie de peste 100 de ani. Slow Food Turda este invitata Ministerului Agriculturii al Ungariei, împreună cu elevi ai Liceului Teoretic Josika Miklos din Turda, într-o vizită practică în care elevii vor avea parte de un program variat care cuprinde vizitarea expozitiei naţionale, vizitarea spatiului didactic al renumitei Şcoli Profesionale de Viticultură şi Industrie Alimentară “Soos Istvan” din Szigetcsep, precum şi participarea la ateliere tematice.

Categorie: Economie

 

Premiera tehnologica: Decupare industrială cu laser, facuta la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 12 septembrie 2019, Vizualizari: 1 084

Premiera tehnologica: Decupare industrială cu laser, facuta la Cluj-NapocaCompania clujeană Studio Impress Design este o pionieră pe piaţa de prepress şi tipar din România: în acest an a achiziţionat echipamente care sunt o premieră nu doar pentru România, ci şi pentru Europa de Est. Compania poate produce ambalaje cu design complex şi variat ca linii, forme şi destinaţii, în serie mică şi la preţuri competitive.

 

Categorie: Economie

 

Cat au investit clujenii in buchetele de flori din prima zi de scoala

Autor: Claudiu.Padurean din 9 septembrie 2019, Vizualizari: 566

Cat au investit clujenii in buchetele de flori din prima zi de scoalaÎnceputul unui nou an şcolar este un moment plin de emoţie, iar buchetele de flori reprezintă o expresie a recunoştinţei. Reprezentanţii celui mai important lanţ de florării din Transilvania, Magnolia, au realizat un studiu referitor la ceea ce a însemnat cumpărarea florilor care au fost dăruite învăţătoarelor şi profesoarelor.

Categorie: Economie

 

KPMG lansează un apel pentru start-up-uri tehnologice

Autor: bianca.padurean din 8 septembrie 2019, Vizualizari: 642

KPMG lansează un apel pentru start-up-uri tehnologiceKPMG România, împreună cu Spherik Accelerator, lansează apelul pentru următoarea generaţie de startup-uri tehnologice.

 

Categorie: Economie

 

TransCluj, solutii profesioniste pentru mutari si debarasari

Autor: Claudiu.Padurean din 5 septembrie 2019, Vizualizari: 779

TransCluj, solutii profesioniste pentru mutari si debarasariDezvoltarea economică a Clujului a dus la sporirea cererii de servicii profesioniste de mutări, transport şi debarasare. TransCluj s-a afirmat ca unul dintre cei mai serioşi şi mai importanţi jucători de pe această piaţă.

Categorie: Economie

 

Drumul Barai - Sava - Muresenii de Campie a fost asfaltat

Autor: Claudiu.Padurean din 2 septembrie 2019, Vizualizari: 745

Drumul Barai - Sava - Muresenii de Campie a fost asfaltatConsiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea a două sectoare de pe drumul judeţean 161K (DN 16) Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie.

Categorie: Economie

 

Cum s-a reinventat zona Turda - Campia Turzii cu ajutorul fondurilor europene

Autor: Claudiu.Padurean din 1 septembrie 2019, Vizualizari: 950

Cum s-a reinventat zona Turda - Campia Turzii cu ajutorul fondurilor europeneZona Turda - Câmpia Turzii s-a reinventat cu ajutorul fondurilor europene. În acest exerciţiu financiar, cele două oraşe din judeţul Cluj au atras sau au semnat contracte de finanţare pentru mai mult de 350 de milioane de euro, bani care provin din alocările Uniunii Europene. Cel mai mare proiect, în valoare de 150 de milioane de euro, vizează reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare administrate de Compania de Apă Arieş în Turda, Câmpia Turzii şi 11 comune din jurul celor două oraşe. Aglomeraţia urbană are peste 75.000 de locuitori şi se compară ca forţă economică cu reşedinţe de judeţ precum Alba Iulia, Zalău sau Bistriţa. Banii europeni au fost folosiţi pentru a favoriza reindustrializarea Câmpiei Turzii. Oraşul are în prezent trei platforme industriale, care au atras investiţii de peste 100 de milioane de euro, iar în curând va începe construirea unui alt parc industrial, posibil tot cu bani europeni.

Categorie: Economie

 

2019 poate fi un an excelent pentru vinurile romanesti

Autor: Claudiu.Padurean din 30 august 2019, Vizualizari: 981

2019 poate fi un an excelent pentru vinurile romanestiAnul 2019 are toate şansele să fie unul foarte bun pentru producătorii de vin din România. Estimările oficiale arată că vor fi cel puţin 20 de vinuri româneşti care au potenţialul să se apropie sau să treacă pragul de 90 de puncte Parker, însă situaţia exactă va fi cunoscută abia după recoltarea şi prelucrarea strugurilor. Din punctul de vedere al producţiei, probabil, şi în acest an, România va depăşi pragul de 5.000.000 de hectolitri, ceea ce va menţine ţara noastră pe locul 13 în topul mondial al producătorilor de vin şi pe locul 8 în topul european.

Categorie: Economie

 

Consiliul Judetean va construi pasarela pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Autor: Claudiu.Padurean din 23 august 2019, Vizualizari: 1 010

Consiliul Judetean va construi pasarela pentru viitorul Spital Regional de UrgentaConsiliul Judeţean Cluj a acceptat şi a comunicat oficial Ministerului Sănătăţii că va realiza, pe cheltuială proprie, accesul către Spitalul Regional de Urgenţă ce urmează să fie edificat în localitatea clujeană Floreşti, prin construirea unei pasarele peste DN 1. Astfel, va fi asigurat accesul direct către unitatea medicală.

 

Categorie: Economie

 

Stagii platite de practica pentru studentii clujeni

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2019, Vizualizari: 1 268

Stagii platite de practica pentru studentii clujeniCompaniile clujene apelează tot mai mult la stagiile plătite de practică oferite studenţilor în perioada concediilor. Studenţii, dar şi elevii mai mari de 16 ani, reprezintă o soluţie pentru suplinirea angajaţilor plecaţi în vacanţă. Cele mai mari plăţi destinate studenţilor sunt oferite de companii din industria IT.

Categorie: Economie

 

Bani europeni pentru reteaua de alimentare cu apa din Recea Cristur

Autor: Claudiu.Padurean din 2 august 2019, Vizualizari: 1 302

Bani europeni pentru reteaua de alimentare cu apa din Recea CristurComuna Recea Cristur va avea o nouă reţea de alimentare cu apă potabilă. Aceasta este finanţată cu ajutorul fondurilor europene, după cum anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Categorie: Economie

 

Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 1 august 2019, Vizualizari: 1 334

Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euroFondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de patru antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puţin de un an de la lansarea sa pe piaţă. MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România care doreşte să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare. Firma a reuşit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanţa strategiei de a investi în afaceri mici şi mijlocii româneşti.

Categorie: Economie

 

Scoala informala de IT si UiPath lanseaza RPA Development, curs de roboti software pentru pasionatii de IT

Autor: bianca.padurean din 31 iulie 2019, Vizualizari: 2 027

Scoala informala de IT si UiPath lanseaza RPA Development,  curs de roboti software pentru pasionatii de ITŞcoala informală de IT (SIIT) duce pasiunea pentru tehnologie la nivelul următor printr-un parteneriat onorant cu primul unicorn românesc, UiPath, liderul mondial pe piaţa de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software. Cursul de RPA se va desfăşura în cadrul SIIT, începând din toamna aceasta, la Cluj şi Iaşi. Înscrierile sunt deschise pe scoalainformala.ro.

Categorie: Economie / Social

 

Creşteri ale preţului proprietăţilor industriale. Unde? În Floreşti

Autor: Claudiu.Padurean din 10 iulie 2019, Vizualizari: 1 733

Creşteri ale preţului proprietăţilor industriale. Unde? În FloreştiStudiile realizate de consutanţi din domeniul imobiliar arată că unele dintre cele mai scumpe proprietăţi din ţară din domeniul industrial şi logistic sunt cele din comuna clujeană Floreşti.

 

Categorie: Economie

 

Consiliul Judeţean Cluj modernizează Hotelul Univers T

Autor: Claudiu.Padurean din 10 iulie 2019, Vizualizari: 1 715

Consiliul Judeţean Cluj modernizează Hotelul Univers TDin iulie, complexul Hotelier Univers T va fi modernizat. Vor începe lucrări la cele 58 de camere duble, matrimoniale şi apartamente, dar şi la spaţiile comune şi de acces. Lucrările de renovare-modernizare a camerelor vor avea locetapizat, pe o perioadă estimată de şase luni, astfel încât să nu fie perturbată activitatea în ansamblul complexului.

Categorie: Economie

 

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului Bistritei

Autor: Claudiu.Padurean din 24 iunie 2019, Vizualizari: 1 993

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului BistriteiLucrările de reabilitare şi modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe lotul 1 al Drumului Bistriţei – DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, avansează în ritm alert. Investiţia face parte din proiectul cu finanţare europeană ”Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriţei, prin modernizarea şi reabilitarea DJ 109 (intersecţie DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

Categorie: Economie

 

Ritm alert pe santierul Drumului Bistritei

Autor: Claudiu.Padurean din 22 iunie 2019, Vizualizari: 1 965

Ritm alert pe santierul Drumului BistriteiLucrările de reabilitare şi modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe Lotul 2: DJ 109 Aşchileu - limită cu judeţul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, din cadrul proiectului european ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriţei, avansează extrem de rapid. Lucrările vizează atât calea de rulare, cât şi zona din vecinătatea acesteia, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Categorie: Economie

 

Uniunea Europeana schimba regulile dupa care sunt platiti sefii companiilor listate la bursa

Autor: Claudiu.Padurean din 19 iunie 2019, Vizualizari: 2 116

Uniunea Europeana schimba regulile dupa care sunt platiti sefii companiilor listate la bursaPe data de 10 iunie 2019, România ar fi trebuit să transpună Directiva Europeană 828/2017 pentru exercitarea anumitor drepturi ale acţionarilor în cadrul societăţilor comerciale cotate la bursă, însă documentul este încă în dezbatere publică. Directiva aduce prevederi noi referitoare la implicarea acţionarilor în legătură cu remuneraţiile acordate conducătorilor societăţilor în care investesc şi cerinţe noi privind punerea la dispoziţia publicului a unui set detaliat de informaţii privind sumele acordate acestor persoane, arată o analiză realizată de compania de consultanţă KPMG.

Categorie: Economie

 

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logistice

Autor: Claudiu.Padurean din 11 iunie 2019, Vizualizari: 2 229

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logisticeClujul a devenit, oficial, oraşul cu cele mai scumpe suprafeţe destinate dezvoltării industriale şi logistice. În multe situaţii, proprietarii terenurilor cer preţuri duble celor din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de compania Dunwell. Specialiştii în piaţa imobiliară atrag, însă, atenţia că preţul terenurilor poate varia în funcţie de foarte mulţi factori.

Categorie: Economie

 

Aplicatii pentru situatii de urgenta din Romania si din lume dezvoltate la Hackathon-ul Challenge Accepted

Autor: bianca.padurean din 21 mai 2019, Vizualizari: 2 845

Aplicatii  pentru situatii de urgenta din Romania si din lume dezvoltate la Hackathon-ul Challenge Accepted„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” şi anul acesta, la cea de-a V-a ediţie a Hackathonului Challenge Accepted organizat de Şcoala informală de IT. Maratonul de codare se desfăşoară între 7 şi 9 iunie, la Bucureşti LakeView Building şi este deschis publicului larg.

Categorie: Economie / Social

 

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-Budapesta

Autor: Claudiu.Padurean din 17 mai 2019, Vizualizari: 2 862

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-BudapestaDupă ce prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că îşi doreşte ca aeroporturilor din Cluj-Napoca şi din Budapesta să fie legate printr-o linie aeriană directă, au început discuţiile oficialii celor două aeroporturi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a anunţat că s-a întâlnit deja cu directorul aeroportului din Budapesta, Jost Lammers, pentru a discuta această chestiune.

Categorie: Economie

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama