UBB


Premiera tehnologica: Decupare industrială cu laser, facuta la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 12 septembrie 2019, Vizualizari: 477

Premiera tehnologica: Decupare industrială cu laser, facuta la Cluj-NapocaCompania clujeană Studio Impress Design este o pionieră pe piaţa de prepress şi tipar din România: în acest an a achiziţionat echipamente care sunt o premieră nu doar pentru România, ci şi pentru Europa de Est. Compania poate produce ambalaje cu design complex şi variat ca linii, forme şi destinaţii, în serie mică şi la preţuri competitive.

 

Categorie: Economie

 

Cat au investit clujenii in buchetele de flori din prima zi de scoala

Autor: Claudiu.Padurean din 9 septembrie 2019, Vizualizari: 244

Cat au investit clujenii in buchetele de flori din prima zi de scoalaÎnceputul unui nou an şcolar este un moment plin de emoţie, iar buchetele de flori reprezintă o expresie a recunoştinţei. Reprezentanţii celui mai important lanţ de florării din Transilvania, Magnolia, au realizat un studiu referitor la ceea ce a însemnat cumpărarea florilor care au fost dăruite învăţătoarelor şi profesoarelor.

Categorie: Economie

 

KPMG lansează un apel pentru start-up-uri tehnologice

Autor: bianca.padurean din 8 septembrie 2019, Vizualizari: 301

KPMG lansează un apel pentru start-up-uri tehnologiceKPMG România, împreună cu Spherik Accelerator, lansează apelul pentru următoarea generaţie de startup-uri tehnologice.

 

Categorie: Economie

 

TransCluj, solutii profesioniste pentru mutari si debarasari

Autor: Claudiu.Padurean din 5 septembrie 2019, Vizualizari: 403

TransCluj, solutii profesioniste pentru mutari si debarasariDezvoltarea economică a Clujului a dus la sporirea cererii de servicii profesioniste de mutări, transport şi debarasare. TransCluj s-a afirmat ca unul dintre cei mai serioşi şi mai importanţi jucători de pe această piaţă.

Categorie: Economie

 

Drumul Barai - Sava - Muresenii de Campie a fost asfaltat

Autor: Claudiu.Padurean din 2 septembrie 2019, Vizualizari: 442

Drumul Barai - Sava - Muresenii de Campie a fost asfaltatConsiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea a două sectoare de pe drumul judeţean 161K (DN 16) Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie.

Categorie: Economie

 

Cum s-a reinventat zona Turda - Campia Turzii cu ajutorul fondurilor europene

Autor: Claudiu.Padurean din 1 septembrie 2019, Vizualizari: 537

Cum s-a reinventat zona Turda - Campia Turzii cu ajutorul fondurilor europeneZona Turda - Câmpia Turzii s-a reinventat cu ajutorul fondurilor europene. În acest exerciţiu financiar, cele două oraşe din judeţul Cluj au atras sau au semnat contracte de finanţare pentru mai mult de 350 de milioane de euro, bani care provin din alocările Uniunii Europene. Cel mai mare proiect, în valoare de 150 de milioane de euro, vizează reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare administrate de Compania de Apă Arieş în Turda, Câmpia Turzii şi 11 comune din jurul celor două oraşe. Aglomeraţia urbană are peste 75.000 de locuitori şi se compară ca forţă economică cu reşedinţe de judeţ precum Alba Iulia, Zalău sau Bistriţa. Banii europeni au fost folosiţi pentru a favoriza reindustrializarea Câmpiei Turzii. Oraşul are în prezent trei platforme industriale, care au atras investiţii de peste 100 de milioane de euro, iar în curând va începe construirea unui alt parc industrial, posibil tot cu bani europeni.

Categorie: Economie

 

2019 poate fi un an excelent pentru vinurile romanesti

Autor: Claudiu.Padurean din 30 august 2019, Vizualizari: 623

2019 poate fi un an excelent pentru vinurile romanestiAnul 2019 are toate şansele să fie unul foarte bun pentru producătorii de vin din România. Estimările oficiale arată că vor fi cel puţin 20 de vinuri româneşti care au potenţialul să se apropie sau să treacă pragul de 90 de puncte Parker, însă situaţia exactă va fi cunoscută abia după recoltarea şi prelucrarea strugurilor. Din punctul de vedere al producţiei, probabil, şi în acest an, România va depăşi pragul de 5.000.000 de hectolitri, ceea ce va menţine ţara noastră pe locul 13 în topul mondial al producătorilor de vin şi pe locul 8 în topul european.

Categorie: Economie

 

Consiliul Judetean va construi pasarela pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Autor: Claudiu.Padurean din 23 august 2019, Vizualizari: 654

Consiliul Judetean va construi pasarela pentru viitorul Spital Regional de UrgentaConsiliul Judeţean Cluj a acceptat şi a comunicat oficial Ministerului Sănătăţii că va realiza, pe cheltuială proprie, accesul către Spitalul Regional de Urgenţă ce urmează să fie edificat în localitatea clujeană Floreşti, prin construirea unei pasarele peste DN 1. Astfel, va fi asigurat accesul direct către unitatea medicală.

 

Categorie: Economie

 

Stagii platite de practica pentru studentii clujeni

Autor: Claudiu.Padurean din 6 august 2019, Vizualizari: 973

Stagii platite de practica pentru studentii clujeniCompaniile clujene apelează tot mai mult la stagiile plătite de practică oferite studenţilor în perioada concediilor. Studenţii, dar şi elevii mai mari de 16 ani, reprezintă o soluţie pentru suplinirea angajaţilor plecaţi în vacanţă. Cele mai mari plăţi destinate studenţilor sunt oferite de companii din industria IT.

Categorie: Economie

 

Bani europeni pentru reteaua de alimentare cu apa din Recea Cristur

Autor: Claudiu.Padurean din 2 august 2019, Vizualizari: 1 007

Bani europeni pentru reteaua de alimentare cu apa din Recea CristurComuna Recea Cristur va avea o nouă reţea de alimentare cu apă potabilă. Aceasta este finanţată cu ajutorul fondurilor europene, după cum anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Categorie: Economie

 

Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 1 august 2019, Vizualizari: 1 047

Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euroFondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de patru antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puţin de un an de la lansarea sa pe piaţă. MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România care doreşte să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare. Firma a reuşit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanţa strategiei de a investi în afaceri mici şi mijlocii româneşti.

Categorie: Economie

 

Scoala informala de IT si UiPath lanseaza RPA Development, curs de roboti software pentru pasionatii de IT

Autor: bianca.padurean din 31 iulie 2019, Vizualizari: 1 689

Scoala informala de IT si UiPath lanseaza RPA Development,  curs de roboti software pentru pasionatii de ITŞcoala informală de IT (SIIT) duce pasiunea pentru tehnologie la nivelul următor printr-un parteneriat onorant cu primul unicorn românesc, UiPath, liderul mondial pe piaţa de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software. Cursul de RPA se va desfăşura în cadrul SIIT, începând din toamna aceasta, la Cluj şi Iaşi. Înscrierile sunt deschise pe scoalainformala.ro.

Categorie: Economie / Social

 

Creşteri ale preţului proprietăţilor industriale. Unde? În Floreşti

Autor: Claudiu.Padurean din 10 iulie 2019, Vizualizari: 1 449

Creşteri ale preţului proprietăţilor industriale. Unde? În FloreştiStudiile realizate de consutanţi din domeniul imobiliar arată că unele dintre cele mai scumpe proprietăţi din ţară din domeniul industrial şi logistic sunt cele din comuna clujeană Floreşti.

 

Categorie: Economie

 

Consiliul Judeţean Cluj modernizează Hotelul Univers T

Autor: Claudiu.Padurean din 10 iulie 2019, Vizualizari: 1 428

Consiliul Judeţean Cluj modernizează Hotelul Univers TDin iulie, complexul Hotelier Univers T va fi modernizat. Vor începe lucrări la cele 58 de camere duble, matrimoniale şi apartamente, dar şi la spaţiile comune şi de acces. Lucrările de renovare-modernizare a camerelor vor avea locetapizat, pe o perioadă estimată de şase luni, astfel încât să nu fie perturbată activitatea în ansamblul complexului.

Categorie: Economie

 

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului Bistritei

Autor: Claudiu.Padurean din 24 iunie 2019, Vizualizari: 1 701

Lucrari in ritm accelerat pe sectorul 1 al Drumului BistriteiLucrările de reabilitare şi modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe lotul 1 al Drumului Bistriţei – DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, avansează în ritm alert. Investiţia face parte din proiectul cu finanţare europeană ”Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriţei, prin modernizarea şi reabilitarea DJ 109 (intersecţie DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

Categorie: Economie

 

Ritm alert pe santierul Drumului Bistritei

Autor: Claudiu.Padurean din 22 iunie 2019, Vizualizari: 1 675

Ritm alert pe santierul Drumului BistriteiLucrările de reabilitare şi modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe Lotul 2: DJ 109 Aşchileu - limită cu judeţul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, din cadrul proiectului european ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriţei, avansează extrem de rapid. Lucrările vizează atât calea de rulare, cât şi zona din vecinătatea acesteia, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Categorie: Economie

 

Uniunea Europeana schimba regulile dupa care sunt platiti sefii companiilor listate la bursa

Autor: Claudiu.Padurean din 19 iunie 2019, Vizualizari: 1 826

Uniunea Europeana schimba regulile dupa care sunt platiti sefii companiilor listate la bursaPe data de 10 iunie 2019, România ar fi trebuit să transpună Directiva Europeană 828/2017 pentru exercitarea anumitor drepturi ale acţionarilor în cadrul societăţilor comerciale cotate la bursă, însă documentul este încă în dezbatere publică. Directiva aduce prevederi noi referitoare la implicarea acţionarilor în legătură cu remuneraţiile acordate conducătorilor societăţilor în care investesc şi cerinţe noi privind punerea la dispoziţia publicului a unui set detaliat de informaţii privind sumele acordate acestor persoane, arată o analiză realizată de compania de consultanţă KPMG.

Categorie: Economie

 

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logistice

Autor: Claudiu.Padurean din 11 iunie 2019, Vizualizari: 1 930

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logisticeClujul a devenit, oficial, oraşul cu cele mai scumpe suprafeţe destinate dezvoltării industriale şi logistice. În multe situaţii, proprietarii terenurilor cer preţuri duble celor din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de compania Dunwell. Specialiştii în piaţa imobiliară atrag, însă, atenţia că preţul terenurilor poate varia în funcţie de foarte mulţi factori.

Categorie: Economie

 

Aplicatii pentru situatii de urgenta din Romania si din lume dezvoltate la Hackathon-ul Challenge Accepted

Autor: bianca.padurean din 21 mai 2019, Vizualizari: 2 551

Aplicatii  pentru situatii de urgenta din Romania si din lume dezvoltate la Hackathon-ul Challenge Accepted„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” şi anul acesta, la cea de-a V-a ediţie a Hackathonului Challenge Accepted organizat de Şcoala informală de IT. Maratonul de codare se desfăşoară între 7 şi 9 iunie, la Bucureşti LakeView Building şi este deschis publicului larg.

Categorie: Economie / Social

 

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-Budapesta

Autor: Claudiu.Padurean din 17 mai 2019, Vizualizari: 2 572

Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-BudapestaDupă ce prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că îşi doreşte ca aeroporturilor din Cluj-Napoca şi din Budapesta să fie legate printr-o linie aeriană directă, au început discuţiile oficialii celor două aeroporturi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a anunţat că s-a întâlnit deja cu directorul aeroportului din Budapesta, Jost Lammers, pentru a discuta această chestiune.

Categorie: Economie

 

Casele inteligente, o optiune tot mai interesanta pentru multi clujeni

Autor: Claudiu.Padurean din 15 mai 2019, Vizualizari: 2 482

Casele inteligente, o optiune tot mai interesanta pentru multi clujeniInteresul clujenilor pentru casele inteligente este în creştere. Este vorba de case care încorporează noi tehnologii, care propun soluţii de iluminat bazate pe corpuri LED şi care au pierderi minime de energie termică. Uneori, aceste case propun şi soluţii de tipul acoperişurilor înierbate.

Categorie: Economie

 

E.On scoate la licitatie imobile in mai multe localitati Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 2 380

E.On scoate la licitatie imobile in mai multe localitati TransilvaniaS.C. E.ON Servicii S.R.L., organizează în data de 23 mai 2019, începând cu ora 10,00, la sediul din Târgu Mureş, bulevardul Pandurilor nr. 42, licitaţie publică în vederea vânzării următoarelor imobile, proprietate a S.C. Delgaz Grid S.A.:

Categorie: Economie

 

Komoder isi extinde reteaua de showroom-uri si anunta afaceri de peste 4 milioane de euro in 2019

Autor: Claudiu.Padurean din 7 mai 2019, Vizualizari: 2 550

Komoder isi extinde reteaua de showroom-uri si anunta afaceri de peste 4 milioane de euro  in 2019Komoder, liderul pieţei de fotolii de masaj din România, a inaugurat două noi showroom-uri în primul trimestru al acestui an, dar îşi va continua extinderea reţelei în ţară şi peste hotare. În prezent, reţeaua Komoder numără şase showroom-uri, din care patru în ţară şi două în străinătate. Ultimele două au fost inaugurate în Cluj şi Timişoara, în care compania a investit peste 90.000 de euro, bani care au mers către amenajarea spaţiilor.

Categorie: Economie

 

Consiliul Judetean a finalizat asfaltarea drumului Calarasi - Calarasi Gara

Autor: Claudiu.Padurean din 27 aprilie 2019, Vizualizari: 2 877

Consiliul Judetean a finalizat asfaltarea drumului Calarasi - Calarasi GaraConsiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea drumului judeţean DJ 161B Călăraşi – Călăraşi Gară. Lucrările au avut drept principal scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranţă pe acest drum judeţean, spun reprezentanţii Consiliului. 

Categorie: Economie

 

Au inceput reparatiile pe patru drumuri judetene

Autor: Claudiu.Padurean din 24 aprilie 2019, Vizualizari: 2 953

Au inceput reparatiile pe patru drumuri judetenePreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a dispus începerea lucrărilor pe patru noi drumuri judeţene. 

Categorie: Economie

 

Companiile clujene au inceput sa ii oferteze pe viitorii absolventi informaticieni

Autor: Claudiu.Padurean din 22 aprilie 2019, Vizualizari: 2 697

Companiile clujene au inceput sa ii oferteze pe viitorii absolventi informaticieniCompaniile clujene din domeniul tehnologiei informaţiei au început deja să recruteze viitori angajaţi dintre studenţii care vor termina la vară facultatea sau masteratul. Potrivit experţilor în piaţa muncii, în prezent, există nevoie de încă 3.000 de specialişti în IT în Cluj. Şi aceasta în condiţiile în care deja aproximativ 22.000 de persoane lucrează în domeniul tehnologiei informaţiei. Potrivit unui studiu realizat de clusterul Transylvania IT, unul din 11 clujeni muncesc în domeniul producţiei de software. Companiile internaţionale vor să angajeze informaticieni clujeni pentru că aceştia au bune competenţe tehnice, dar şi abilitatea de a comunica în mai multe limbi.

Categorie: Economie

 

Care va fi bugetul Clujului in 2019 si pe ce anume vor fi cheltuiti banii

Autor: Claudiu.Padurean din 17 aprilie 2019, Vizualizari: 3 008

Care va fi bugetul Clujului in 2019 si pe ce anume vor fi cheltuiti baniiBugetul Clujului pentru anul 2019 se va ridica la 1,54 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani, adică 0,89 miliarde de lei, vor reprezenta bugetul de funcţionare a administraţiei publice locale, iar 0,65 miliarde de lei reprezintă bugetul de investiţii. 

Categorie: Economie

 

Economia circulara, tema unui hackathon organizat de Institutul Francez

Autor: Claudiu.Padurean din 16 aprilie 2019, Vizualizari: 2 919

Economia circulara, tema unui hackathon organizat de Institutul FrancezZeci de antreprenori, specialişti în administraţie şi ecologişti participă la un hackathon organizat de Institutul Francez şi de Ambasada Franţei în România, pe tema economiei circulare. Ei au format mai multe echipe, care încearcă să propune soluţii în domenii precum gestiunea inteligentă a deşeurilor. Hackathonul se va încheia azi, când participanţii îşi vor expune ideile în faţa unui juriu internaţional.

Categorie: Economie

 

Fondatorul Albalact investeste intr-un complex turistic de lux in Faget

Autor: Claudiu.Padurean din 13 aprilie 2019, Vizualizari: 4 054

Fondatorul Albalact investeste intr-un complex turistic de lux in FagetFondatorul Albalact, Raul Ciurtin, investeşte într-un complex turistic din cartierul clujean Făget. Proiectul complexului de lux va fi discutat luni de consilierii locali, care vor dezbate Planul Urbanistic Zonal, propus de echipa care a realizat documentele legate de această investiţie, formată din angajaţi ai Arhimar.

Categorie: Economie

 

Black Edition: TAGRO U100 poate fi admirat la Agraria

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2019, Vizualizari: 3 808

Black Edition: TAGRO U100 poate fi admirat la AgrariaIRUM Reghin, partener principal al FC Universitatea Cluj, îi dedică echipei un cadou la aniversarea celor 100 de ani. Noul tractor agricol TAGRO va putea fi văzut la târgul Agraria în perioada 11 – 14 aprilie, în Jucu, în varianta U100 Black Edition.

Categorie: Economie / Sport

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama