www.AutoPieseonline24.ro

Incepe la Cluj Start-Up Summit, cel mai important eveniment tehnologic al presedintiei romane a UE

Autor: Claudiu.Padurean din 21 martie 2019, Vizualizari: 365

Incepe la Cluj Start-Up Summit, cel mai important eveniment tehnologic al presedintiei romane a UETimp de două zile, Clujul găzduieşte una dintre cele mai importante reuniuni europene dedicate start-up-urilor. Este vorba de cea de-a patra ediţie a Start-Up Summit, la care vor participa reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Guvernului, ai autorităţilor locale, dar şi oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor instituţii financiare internaţionale sau proprietari de start-up-uri.

Categorie: Economie

 

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in IT

Autor: Claudiu.Padurean din 20 martie 2019, Vizualizari: 347

UPNews: Comisarul european pentru economie digitala s-a intalnit cu femeile din UDMR – Cum vor sa promoveze antreprenoriatul feminin in ITComisarul european pentru economia digitală şi societatea digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit la Cluj cu reprezentantele organizaţiei de femei a UDMR. Preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că în cadrul discuţiei au explorat posibilitatea de a încuraja antreprenoriatul feminin în IT, potrivit UPNews.ro.

Categorie: Economie / Politica

 

Emerson a investit 8,7 milioane de euro la Cluj, in 2018

Autor: Claudiu.Padurean din 20 martie 2019, Vizualizari: 450

Emerson a investit 8,7 milioane de euro la Cluj, in 2018Compania americană Emerson, cea mai mare investiţie green-field din judeţul Cluj, a continuat să investească şi în anul 2018. Potrivit Ziarului Financiar, compania americană a investit 8,7 milioane de euro în complexul industrial pe care l-a construit în Parcul Tetarom II.

Categorie: Economie

 

Brandul clujean Nobila Casa implineste 20 de ani

Autor: bianca.padurean din 19 martie 2019, Vizualizari: 164

Brandul clujean Nobila Casa implineste 20 de aniAnul 2019 reprezintă pentru brandul Nobila Casa împlinirea a 20 de ani de prezenţa în România prin articolele sale din domeniul HOME & DECO. Alături de clienţii săi din 1999 cu o gamă bogată de accesorii ce urmăresc trendurile din toată lumea, pasiune pentru stil dar accesibilitate şi perseverenţă pentru a mulţumi cei mai exigenţi cumpărători, anul aniversar va aduce concursuri, activităţi speciale, produse de colecţie şi o comunicare în jurul ideii de #impreunacutine.

Categorie: Economie

 

Inca sapte autobuze electrice vor intra in circulatie la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 19 martie 2019, Vizualizari: 402

Inca sapte autobuze electrice vor intra in circulatie la ClujConsilierii locali din Cluj vor transfera vineri încă şapte autobuze electrice în folosinţa Companiei de Transport Public. Ele ar urma să intre în circulaţie în perioada următoare.

Categorie: Economie

 

Clujul, legat prin chartere turistice de Egipt

Autor: Claudiu.Padurean din 18 martie 2019, Vizualizari: 219

Clujul, legat prin chartere turistice de EgiptAeroportul Internaţional din Cluj este legat, din 16 martie, prin chartere turistice de staţiunea egipteană Hurghada, una dintre cele interesante destinaţii de la Marea Roşie. Zborurile sunt operate de compania Fly Egipt.

 

Categorie: Economie

 

Cati pasageri au calatorit de pe aeroportul din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 16 martie 2019, Vizualizari: 268

Cati pasageri au calatorit de pe aeroportul din ClujÎn 2018, aeroporturile Henri Coandă - Bucureşti, Avram Iancu - Cluj-Napoca şi Traian Vuia - Timişoara au transportat cel mai mare număr de pasageri şi cantitatea cea mai mare de mărfuri din România. Numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul 2018 a fost de peste 21,8 milioane persoane, în creştere cu 7,9% comparativ cu 2017, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. 

Categorie: Economie

 

Zeci de companii au atras mii de candidati la Targul de Cariere in IT

Autor: Claudiu.Padurean din 15 martie 2019, Vizualizari: 364

Zeci de companii au atras mii de candidati la Targul de Cariere in ITZeci de companii din domeniul IT, dar şi producători ori distribuitori de echipamente hardware participă la Târgul de Cariere în IT de la Cluj. Evenimentul are loc până sâmbătă seara la Sala Polivalentă. Există şi multe companii care au venit din afara Clujului.

Categorie: Economie

 

Criza profunda a fortei de munca in Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 14 martie 2019, Vizualizari: 372

Criza profunda a fortei de munca in ClujClujul se confruntă cu o criză profundă de forţă de muncă. Angajatorii au la dispoziţie patru soluţii pentru a remedia această criză: să îi readucă pe românii emigraţi, să aducă români din Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, să importe muncitori din străinătate sau să robotizeze cât mai multe diferitele activităţi de producţie. Rata neoficială a şomajului în Cluj-Napoca este de aproximativ 0,5 la sută.

Categorie: Economie

 

Incepe hackathonul Cluj Innovation Labs

Autor: Claudiu.Padurean din 9 martie 2019, Vizualizari: 394

Incepe hackathonul Cluj Innovation LabsCâteva zeci de tineri pasionaţi de tehnologie iau parte la hackathonul organizat de Cluj Innovation Labs. Evenimentul este găzduit de ClujHub şi este organizat astăzi şi mâine.

Categorie: Economie

 

Cel mai mare parc industrial din Transilvania va fi construit in Floresti

Autor: Claudiu.Padurean din 6 martie 2019, Vizualizari: 446

Cel mai mare parc industrial din Transilvania va fi construit in FlorestiÎn judeţul Cluj va fi amenajat cel mai mare parc industrial din Transilvania. Acesta va fi localizat în Floreşti, cea mai mare comună din România. Parcul industrial va fi amplasat lângă Autostrada Transilvania şi va fi destinat, în principal, industriilor nepoluante. Suprafaţa parcului va fi de 186 de hectare, potrivit ViaCluj.tv.

Categorie: Economie

 

Proiectul aquaparkului naste controverse la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 6 martie 2019, Vizualizari: 407

Proiectul aquaparkului naste controverse la ClujPlanul municipalităţii de a construi un aquapark la Cluj nu este pe placul tuturor. Zeci de persoane au protestat, în şedinţa de Consiliu Local, faţă de proiectul Aqua Park-ului din zona Gheorgheni-Becaş.

Categorie: Economie

 

E.ON Servicii scoate la licitatie imobile in Targu-Mures

Autor: Claudiu.Padurean din 27 februarie 2019, Vizualizari: 473

E.ON Servicii scoate la licitatie imobile in Targu-MuresS.C. E.ON Servicii S.R.L., organizează în data de 11 martie 2019, începând cu ora 10,00, la sediul din Târgu Mureş, bulevardul Pandurilor nr. 42, licitaţie publică în vederea vânzării următoarelor imobile, proprietate a S.C. Delgaz Grid S.A.:

Categorie: Economie

 

ViaCluj.tv: Clujul va avea cea mai mare sala de concerte din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 19 februarie 2019, Vizualizari: 532

ViaCluj.tv: Clujul va avea cea mai mare sala de concerte din TransilvaniaClujul va avea cea mai mare sală de concerte din Transilvania, cu o capacitate de aproape 1.000 de locuri. Ea va fi amplasată chiar în centrul oraşului, potrivit ViaCluj.tv

Categorie: Economie

 

Datoria externa a Romaniei a crescut cu peste miliard de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 13 februarie 2019, Vizualizari: 624

Datoria externa a Romaniei a crescut cu peste  miliard de euroDatoria externă a României a crescut în anul 2018 cu 1,1 miliarde de euro. În prezent, ea a atins nivelul de 98,4 miliarde de euro, potrivit Băncii Naţionale a României.

Categorie: Economie

 

Taxa de acces in centrul Clujului

Autor: Claudiu.Padurean din 13 februarie 2019, Vizualizari: 558

Taxa de acces in centrul ClujuluiAutorităţile din Cluj analizează ideea introducerii unei taxe pentru accesul în centrul oraşului. Modelul deja funcţionează în mai multe metropole europene, cum ar fi Londra. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, ideea introducerii taxei va fi de actualitate de abia după ce autorităţile locale vor finaliza noua centură rutieră a Clujului, precum şi mai multe parcări supraterane din zona pericentrală, potrivit ViaCluj.tv.

Categorie: Economie

 

WizzAir a anulat toate zborurile spre si dinspre Bruxelles

Autor: Claudiu.Padurean din 13 februarie 2019, Vizualizari: 571

WizzAir a anulat toate zborurile spre si dinspre BruxellesWizzAir a anulat zborurile de azi spre şi dinspre Bruxelles, din cauza grevei generale din Belgia. Compania a anunţat că toate zborurile anulate vor fi reprogramate pentru data de 14 februarie 2019. 

Categorie: Economie

 

Curs acreditat de formare tinichigii pentru sisteme de acoperişuri

Autor: bianca.padurean din 7 februarie 2019, Vizualizari: 677

Curs acreditat de formare tinichigii pentru sisteme de acoperişuriDepaco, unul dintre liderii pieţei locale de sisteme complete pentru acoperişuri, continuă şi în 2019 Şcoala Wetterbest, proiect ce beneficiază de acreditare din partea Autorităţii Naţionale pentru Calificări (ANC), printr-o nouă ediţie a Cursului de tinichigiu pentru sisteme de acoperişuri şi învelitori.

Categorie: Economie

 

Moneda nationala continua sa se deprecieze

Autor: mihaela.ursan din 4 februarie 2019, Vizualizari: 735

Moneda nationala continua sa se depreciezeMoneda europeana a mai inregistrat o crestere de 0,06% in raport cu saptamana trecuta, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Categorie: Economie

 

Panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde

Autor: Claudiu.Padurean din 28 ianuarie 2019, Vizualizari: 921

Panouri fotovoltaice prin programul Casa VerdeGuvernul a decis să modifice programul Casa Verde pentru anul 2019. Astfel, Ministerul Mediului va finanţa instalarea de panouri fotovoltaice, în locul panourilor solare.

Categorie: Economie

 

Digital Park din Chisinau, un adevarat Silicon Valley al Moldovei

Autor: bianca.padurean din 23 ianuarie 2019, Vizualizari: 309

Digital Park din Chisinau, un adevarat Silicon Valley al MoldoveiTehnologia, inovaţia şi creativitatea sunt la ele acasă în Republica Moldova, acolo există unul dintre cele mai revoluţionare parcuri IT din Europa de Est – Digital Park. Parcul tehnologic este orientat spre progres şi creştere rapidă a companiilor locale şi internaţionale care activează în sfera IT&C. 

Categorie: Economie

 

Parcometre solare contactless, instalate la Cluj. Costa 2,6 milioane de lei

Autor: Claudiu.Padurean din 8 ianuarie 2019, Vizualizari: 1 197

Parcometre solare contactless, instalate la Cluj. Costa 2,6 milioane de leiPrimăria municipiului Cluj-Napoca a instalat 40 de noi parcometre electronice în zona centrală a municipiului. Acestea funcţionează în regim autonom, cu energie solară, sunt dotate cu acumulatori reîncărcabili, care să asigure funcţionarea sustenabilă şi independentă. Parcometrele permit ca modalitate de plată: cardul bancar contactless, plata cu monede şi carduri preplătite. 

Categorie: Economie

 

Morphosis Capital anunţă first closing-ul fondului dedicat dezvoltării IMM-urilor din România

Autor: Claudiu.Padurean din 31 decembrie 2018, Vizualizari: 1 107

Morphosis Capital anunţă first closing-ul fondului dedicat dezvoltării IMM-urilor din RomâniaMorphosis Capital, un nou jucător important pe piaţa de private equity, anunţă prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro. Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital Fund I intenţionează să investească între 5 şi 15 milioane de euro capital pe tranzacţie în IMM-urile ce activează în diferite sectoare, precum companii din industria bunurilor de larg consum şi a sectoarelor adiacente, a serviciilor medicale, în sectorul tehnologic, dar şi în industria serviciilor B2B.

Categorie: Economie

 

Lantul de restaurante Taco Bell se extinde la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 20 decembrie 2018, Vizualizari: 1 407

Lantul de restaurante Taco Bell se extinde la ClujPrimul restaurant din lanţul Taco Bell din afara Bucureştiului va fi deschis la Cluj-Napoca, în Iulius Mall. Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă. Valoarea investiţiei este de 350.000 de euro.

 

Categorie: Economie

 

O nouă cursa aeriana Cluj - Birmingham

Autor: Claudiu.Padurean din 17 decembrie 2018, Vizualizari: 1 255

O nouă cursa aeriana Cluj - BirminghamClujul este legat de oraşul britanic Birmingham printr-un nou zbor, cu frecvenţa de două ori pe săptămână. Până acum, exista o cursă aeriană operată de Blue Air, iar acum pe această rută vor zbura şi aeronavele companiei maghiare WizzAir.

Categorie: Economie

 

Romania, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la digitalizarea afacerilor

Autor: Claudiu.Padurean din 16 decembrie 2018, Vizualizari: 1 326

Romania, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la digitalizarea afacerilorRomânia se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizarea afacerilor, reiese dintr-un studiu făcut de Asociaţia ARIES Transilvania şi de clusterul Transilvania IT. Există multe domenii în care companiile din afara domeniul IT nu înţeleg beneficiile pe care le-ar oferi digitalizarea afacerilor. Realitatea însă demonstrează că acest proces este profitabil. Companiile care au mizat pe digitalizare au investit în acest proces, în medie, 12 la sută din cifra de afaceri şi au obţinut o creştere a cifrei de afaceri de 18 la sută.

Categorie: Economie

 

Tot mai multe firme clujene devin companii internationale

Autor: Claudiu.Padurean din 11 decembrie 2018, Vizualizari: 1 435

Tot mai multe firme clujene devin companii internationaleTot mai multe companii înfiinţate la Cluj devin firme internaţionale, care operează pe piaţa europeană sau chiar pe cea globală. Primele companii care s-au internaţionalizat au fost cele care produc software, însă tot mai multe companii din domeniul producţiei industriale se înscriu pe acest drum. Sunt firme care s-au extins în Ungaria, Slovacia, Polonia, Serbia, Macedonia sau Bulgaria, însă tot mai multe testează acum şi pieţele din Europa de Vest, cele din Orientul Mijlociu sau cele din Africa de Nord. Există şi companii profilate pe produse de lux, cum ar fi mobila sau confecţiile, care au intrat şi pe pieţele din Asia Centrală, din Orientul Îndepărtat sau din America de Nord, iar unele dintre aceste companii din Cluj au acumulat suficient capital încât şi-au permis să achiziţioneze alte firme locale.

Categorie: Economie

 

Vadauto, o retea tanara de service-uri auto, deschide a doua statie ITP in Cluj-Napoca (P)

Autor: bianca.padurean din 11 decembrie 2018, Vizualizari: 1 427

Vadauto, o retea tanara de service-uri auto, deschide a doua statie ITP in Cluj-Napoca  (P)Situata pe Calea Someseni nr.34, noua statie ITP este rezultatul dorintei managementului grupului de firme Vadauto de diversificare a serviciilor oferite clientilor sai, cat si interesului accentuat de crestere organica a business-ului inceput cu numai 5 ani in urma. Vadauto are acum doua service-uri auto, un magazin de piese auto si doua statii ITP.

Categorie: Economie

 

Esti hacker sau cracker? Povestea unui start-up din Cluj specializat in cyber security

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2018, Vizualizari: 2 420

Echipa Cyber Threat Defence: Veronica Mihaiu, Alexandru Armean, Razvan Furdui si Andrei PusoiuEchipa Cyber Threat Defence: Veronica Mihaiu, Alexandru Armean, Razvan Furdui si Andrei PusoiuAtunci când pronunţi cuvântul “hacker”, de obicei oamenii se uită la tine ciudat şi îşi imaginează o persoana într-un subsol care stă înconjurat de o mulţime de cabluri, monitoare şi care tastează nevrotic, furând bani “de pe net”. Există o imagine peiorativă a “hackerilor” în mintea colectivităţii, care au fost portretizaţi ca fiind răufăcători care fură date sensibile de la oricine. În sensul larg, cuvântul hacker defineşte un proces creativ de a soluţiona, care ia în considerare proprietăţile unui sistem în moduri neaşteptate.

 

Categorie: Economie

 

Clujul va avea propriul său litoral

Autor: Claudiu.Padurean din 1 decembrie 2018, Vizualizari: 1 698

Clujul va avea propriul său litoralClujul va avea propriul său litoral. Acesta va fi creat prin extinderea plajei din cartierul Grigorescu şi prin reamenajarea malurilor Someşului Mic, astfel încât râul să se transforme dintr-o barieră care împarte oraşul în două într-un loc de întâlnire. Pe malurile Someşului vor fi amenajate piste pentru biciclete, alei pentru pietoni şi vor fi plantaţi mii de arbori.

Categorie: Economie

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama