UBB


Valea Ariesului atrage tot mai multi turisti

Autor: Claudiu.Padurean din 16 august 2019, Vizualizari: 551

Valea Ariesului atrage tot mai multi turistiNumărul de turişti care vizitează Valea Arieşului a crescut constant în ultimii ani. Până acum, cele mai căutate destinaţii erau Câmpeniul, Lupşa sau Sălciua. Însă în ultimii ani, a crescut semnificativ interesul turiştilor şi pentru localităţi precum Buru sau Ocoliş.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Biserica din Feleacu, unul dintre cele mai interesante monumente din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 11 august 2019, Vizualizari: 869

Biserica din Feleacu, unul dintre cele mai interesante monumente din ClujUna dintre cele mai interesante construcţii medievale din Transilvania este biserica din Feleacu. Unii istorici îi atribuie rolul de ctitor al acestui lăcaş de cult voievodului moldovean Ştefan cel Mare. Această biserică a fost sediul vechii mitropolii ortodoxe a Transilvaniei şi reprezintă o sinteză a stilurilor gotic şi bizantin.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Cetatile Transilvaniei atrag tot mai multi turisti

Autor: Claudiu.Padurean din 16 iulie 2019, Vizualizari: 593

Cetatile Transilvaniei atrag tot mai multi turistiTot mai multe agenţii de turism promovează la pachet cetăţile Transilvaniei. Ei vor să arate vizitatorilor de ce aceste cetăţi l-au fermecat pe moştenitorul Coroanei britanice, Principele Charles al Ţării Galilor. Aproximativ 80 la sută dintre pachetele turistice de acest tip îşi au baza de plecare din Cluj, datorită faptului că aeroportul din Cluj este foarte bine conectat prin zboruri low-cost de principalele oraşe europene.

 

 

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Valea Ierii, satul tradatorilor lui Horea

Autor: Claudiu.Padurean din 1 mai 2019, Vizualizari: 3 055

Valea Ierii, satul tradatorilor lui HoreaUna dintre cele mai pitoreşti localităţi din judeţul Cluj, Valea Ierii, are o legendă sumbră, care spune că satul ar fi fost întemeiat de trădătorii lui Horea, capul răscoalei din 1784. Locuitorii de azi ai satului râd de această legendă, care, totuşi, îi atrage pe unii dintre turiştii pasionaţi de istorie.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Ce faci dacă nu îţi plac vacanţele all inclusive? Faci turism de aventură

Autor: Claudiu.Padurean din 26 decembrie 2018, Vizualizari: 968

Ce faci dacă nu îţi plac vacanţele all inclusive? Faci turism de aventurăDacă v-aţi săturat de vacanţele all-inclusive sau nu vi se potrivesc stilului dvs., există alternative active şi palpitante: turismul de aventură. 

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Mărişel, locul în care Colindul Junilor face deliciul turiştilor

Autor: Claudiu.Padurean din 23 decembrie 2018, Vizualizari: 4 266

Mărişel, locul în care Colindul Junilor face deliciul turiştilorColindul Junilor de la Mărişel, o tradiţie de Crăciun din Munţii Apuseni, a intrat în patrimoniul cultural al umanităţii. Obiceiul a fost înregistrat pe lista UNESCO sub denumirea de Colind de ceată bărbătească.

 

Categorie: Destinatii de Vacanta / Cultura / Patrimoniu

 

Lacul Ştiucilor şi Sic, una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 1 892

Lacul Ştiucilor şi Sic, una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din TransilvaniaUna dintre cele mai frumoase zone din Transilvania atrage tot mai mulţi turişti. Este vorba de zona Săcălaia - Sic, renumită pentru faptul că în jurul Lacului Ştiucilor de la Săcălaia s-a dezvoltat o replică în miniatură a Deltei Dunării, dar şi pentru patrimoniul cultural construit încă de pe vremea Cruciadelor de către maghiarii din Sic. În acest sat, cu clădiri restaurate cu migală, vin cu precădere turişti din Franţa, Belgia, Canada, Olanda, Marea Britanie, Germania şi Ungaria.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Creştere cu 7,5 la sută a numărului de turişti în Dubai

Autor: Claudiu.Padurean din 15 noiembrie 2017, Vizualizari: 1 699

Creştere cu 7,5 la sută a numărului de turişti în DubaiDubaiul este pe drumul către un alt an record în ceea ce priveşte volumul turistic, potrivit ultimelor date publicate de Departamentul de Turism şi Comerţ din Dubai (Dubai Tourism). Un număr record de 11,58 milioane de turişti cazaţi pentru cel puţin o noapte au vizitat Dubai în primele şase luni ale anului 2017, ceea ce înseamnă o creştere spectaculoasă de 7,5 procente raportată la datele anului trecut.

 

 

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Turismul se dezvoltă tot mai mult în zona Beliş

Autor: Claudiu.Padurean din 23 octombrie 2017, Vizualizari: 1 192

Turismul se dezvoltă tot mai mult în zona BelişZona lacurilor de acumulare din Munţii Apuseni îi atrage tot mai mult pe turişti, atât pe cei români, cât şi pe cei străini. Lacul Beliş este o destinaţie preferată de cei care doresc să se doresc să se relaxeze, dar şi de cei care iubesc excursiile pe jos, cu bicicletele sau cu maşinile.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Dubai, oraşul care nu doarme niciodată

Autor: Claudiu.Padurean din 7 septembrie 2017, Vizualizari: 771

Dubai, oraşul care nu doarme niciodatăCine are nevoie de somn când sunt atâtea de văzut şi de făcut? Indiferent că faci doar un scurt popas în Dubai sau îţi doreşti să scoţi cât mai mult din călătoria ta aici, întotdeauna vei avea ceva de făcut, indiferent de oră. Citeşte aici ghidul nostru a 24 de ore într-un oraş ce nu doarme niciodată, potrivit ClujInsider.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Britanicii de la The Spectator recomandă Sighişoara drept destinaţie turistică

Autor: Claudiu.Padurean din 25 august 2017, Vizualizari: 850

Britanicii de la The Spectator recomandă Sighişoara drept destinaţie turisticăPublicaţia britanică The Spectator recomandă Sighişoara drept destinaţie convenabilă pentru turiştii din Regatul Unit. Săptămânalul britanic menţionează că oraşul transilvănean este locul de naştere al lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat personajul Dracula din romanul omonim al lui Bram Stoker.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Vălul Miresii, una dintre cele mai frumoase cascade din Munţii Apuseni

Autor: Claudiu.Padurean din 3 august 2017, Vizualizari: 3 305

Vălul Miresii, una dintre cele mai frumoase cascade din Munţii ApuseniUna dintre cele mai frumoase cascade din Munţii Apuseni este Vălul Miresii din Răchiţele. Cascada atrage în fiecare an numeroşi turişti, pasionaţi de munte şi de legenda cascadei.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Turda a început să atragă turişti din Dubai şi din Israel

Autor: Claudiu.Padurean din 28 iulie 2017, Vizualizari: 1 156

Turda a început să atragă turişti din Dubai şi din IsraelDubaiul este una dintre cele mai apreciate destinaţii de către turiştii români. Însă nu doar românii merg în Dubai, ci au început şi turiştii din emiratul aflat în Orientul Mijlociu să vină în România. Ei sunt atraşi de Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară şi care a fost declarat de Business Insider drept cel mai frumos loc subpământean din lume. Salina atrage şi turişti din Israel, China sau Statele Unite ale Americii.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Tărâmul lui Zamolxe se ascunde la marginea Mărişelului, în Munţii Apuseni

Autor: Claudiu.Padurean din 3 mai 2017, Vizualizari: 5 271

Tărâmul lui Zamolxe se ascunde la marginea Mărişelului, în Munţii ApuseniUnul dintre cele mai pitoreşti locuri din Munţii Apuseni este Ţâcla Gavrii. Este vorba de o stâncă ce domină Defileul Răcătăului şi care, potrivit unei legende, este Tărâmul lui Zamolxe, adică locul unde acesta s-ar fi ascuns de oameni vreme de şapte ani. Ţâcla Gavrii este şi locul unde locuiesc urşii din apropiere de Mărişel, pentru că zona de bolovani şi stâncăraie este inaccesibilă oamenilor.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turişti

Autor: Claudiu.Padurean din 24 aprilie 2017, Vizualizari: 1 152

Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turiştiUn mic sat din Valea Someşului Mic a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Cluj. Este vorba de Bonţida, sat în care turiştii sunt de câteva zeci de ori mai numeroşi decât localnicii. Secretul acestui succes este reprezentat de modul în care comunitatea locală a ştiut să promoveze cel mai important monument din Bonţida, castelul Banffy, care găzduieşte festivaluri precum Electric Castle sau Barock ori evenimente precum proiecţii din cadrul TIFF.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Gherla, perla barocă a României. Locul unde se află singurul tablou de Rubens din Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 4 martie 2017, Vizualizari: 7 275

Gherla, perla barocă a României. Locul unde se află singurul tablou de Rubens din TransilvaniaUnul dintre cele mai frumoase oraşe baroce din această parte a Europei este Gherla, din judeţul. Este vorba de primul oraş sistematizat din România. Odinioară, Gherla purta numele de Armenopolis şi era considerat drept o veritabilă capitală a armenilor din Transilvania.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Prin "vagaunile" din Gibraltar

Autor: invitati din 31 octombrie 2016, Vizualizari: 1 570

de Ioan Laslo, ghid de turism
Placerea de a te afunda prin "vagaunile" pamantului este prezenta la fiecare om curios. Ajuns la capat de Europa,dincolo de locul unde Hercule considera ca "nu mai este nimic", esti tentat sa patrunzi in "maruntaiele" Stancii. Prin "vagaunile" din Gibraltar

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătate

Autor: Claudiu.Padurean din 17 octombrie 2016, Vizualizari: 1 011

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătateMunţii Apuseni atrag tot mai mulţi turişti. Graţie promovării de la care se bucură Transilvania, care, anul acesta, este destinaţia turistică de excelenţă în celebrul ghid de călătorii Lonely Planet, dar şi datorită patrimoniului natural şi construit, a crescut considerabil numărul turiştilor români şi al celor străini care şi-au planificat vacanţele în această regiune.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Keszthely, perla turistică de pe malul Balatonului

Autor: Claudiu.Padurean din 28 august 2016, Vizualizari: 1 569

Keszthely, perla turistică de pe malul BalatonuluiLacul Balaton din Ungaria i-a fascinat dintotdeauna pe cei îndrăgostiţi de natură. Pe malurile sale au fost clădite, de-a lungul secolelor, numeroase oraşe şi sate, iar din perioada Imperiului Roman, clima moderată şi frumuseţea locurilor i-au atras pe cei care au dorit şi au avut posibilitatea să îşi ridice vile sau case pentru relaxare. De aceea, nu este de mirare că, din secolul al XIX-lea, Balatonul a devenit una dintre cele mai interesante destinaţii turistice, în adevăratul sens al cuvântului.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

De ce tot mai mulţi turişti evrei aleg Mărişelul

Autor: Claudiu.Padurean din 25 august 2016, Vizualizari: 1 719

De ce tot mai mulţi turişti evrei aleg MărişelulZona Munţilor Apuseni atrage tot mai mulţi turişti din Israel. Turiştii evrei vin în această parte a Transilvaniei pentru că există un foarte bun raport calitate/preţ în privinţa serviciilor turistice şi, în plus, au parte de peisaje frumoase şi de ospitalitate. Printre staţiunile cele mai vizitate se numără Mărişelul.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Cum atrage Saschizul turişti britanici, germani, belgieni şi ruşi

Autor: Claudiu.Padurean din 13 iulie 2016, Vizualizari: 2 151

Cum atrage Saschizul turişti britanici, germani, belgieni şi ruşiO veche aşezare săsească din Transilvania, Saschiz, din judeţul Mureş, se transformă într-o destinaţie turistică aparte. Turiştii din toată Europa se adună în Saschiz pentru a admira patrimoniul construit, care include o biserică fortificată aflată în patrimoniul UNESCO, un turn de apărare asemănător Turnului cu Ceas din Sighişoara, precum şi o cetate ţărănească de apărare ridicată pe dealul din apropierea localităţii. De asemenea, turiştii străini vor să descopere gastronomia locală, dar şi ospitalitatea transilvăneană şi să se bucure de ambianţa hanurilor amenajate în vechi gospodării săseşti.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Londra - o tentatie permanenta!

Autor: invitati din 8 mai 2016, Vizualizari: 6 164

Londra - o tentatie permanenta!de Ioan Laslo, ghid de turism
Daca ai ajuns o singura data la Londra, este imposibil sa nu vrei sa revii!

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Fantana Girmek - locul romantismului turc

Autor: invitati din 6 mai 2016, Vizualizari: 6 290

Fantana Girmek - locul romantismului turc de Ioan Laslo, ghid de turism
Dupa ce se intuneca in Istanbul, racoarea devine parca mai vie langa Fantana Girmek, loc de intalnire pentru multi indragostiti aflati in orasul de pe doua continente. Explozia de culori, desenata pe firul de apa iti da senzatia nemarginirii, mai ales ca, in apropiere, se profileaza in noapte Aya Sophia si Sultanahmet Camii, doua dintre simbolurile orasului.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

RL: De ce își fac chinezii și danezii vacanțele în Brăișor

Autor: Claudiu.Padurean din 11 aprilie 2016, Vizualizari: 1 529

RL: De ce își fac chinezii și danezii vacanțele în BrăișorUn sat ardelenesc, pierdut printre livezile înflorite de la poalele Munților Vlădeasa, a devenit o destinație turistică ce atrage turiști din întreaga lume. În fiecare an, în Brăișoru vin oaspeți din toate colțurile planetei. În ultima perioadă, aici au început să vină regulat turiști din țări precum China, Danemarca sau Suedia. Acest fenomen ia o amploare tot mai mare. Turiștii care vin în acest sat din Transilvania se întorc cu prieteni și cu cunoștințe, iar vestea despre frumusețea zonei, despre ospitalitatea localnicilor și despre calitatea înaltă a pălincii locale de prune sau de pere s-a răspândit în țări ai căror locuitori cu greu ar putea să indice unde se află România pe hartă, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta

 

Teatrul antic din Epidaur

Autor: invitati din 24 martie 2016, Vizualizari: 5 795

Teatrul antic din Epidaur de Ioan Laslo, ghid de turism
Vechi centru comercial si religios important, Epidaur se afla la aproximativ 70 de km. de Corint si constituie una dintre destinatiile favorite ale turistilor indragostiti de Grecia antica.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

"Secession transilvanean" la Palatul Culturii din Tirgu-Mures

Autor: invitati din 22 martie 2016, Vizualizari: 5 704

"Secession transilvanean" la Palatul Culturii din Tirgu-Muresde Ioan Laslo, ghid de turism
Orice calator ajunge in centrul orasului Tirgu-Mures remarca repede doua cladiri: Palatul Culturii si Prefectura. Ambele sunt construite in stilul "secession transilvanean", fiind proiectate de doi arhitecti budapestani la inceputul secolului XX.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Hajduszoboszlo, perla turismului balnear din Ungaria

Autor: Claudiu.Padurean din 21 martie 2016, Vizualizari: 5 304

Hajduszoboszlo, perla turismului balnear din UngariaUn orășel de aproximativ 24.000 de locuitori din estul Ungariei a devenit una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Europa Centrală. Hajduszoboszlo este locul unde își petrec vacanțele sute de mii de turiști din Ungaria, România, Slovacia, Ucraina, Polonia sau Serbia, dar și din Austria, Germania sau Marea Britanie. Motivul pentru care micul oraș agrar de odinioară a devenit o stațiune balneară renumită în întreaga Europă este reprezentat de apele termale, care au proprietăți identice cu cele din zona Băile Felix – Băile 1 Mai – Marghita. Aceste ape termale au fost puse în valoare cu ajutorul fondurilor europene, utilizate foarte eficient, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Cum ar putea deveni Mărișelul inima turistică a Munților Apuseni

Autor: Claudiu.Padurean din 15 martie 2016, Vizualizari: 12 533

Cum ar putea deveni Mărișelul inima turistică a Munților ApuseniMărișelul este unul dintre cele mai pitorești sate turistice din Munții Apuseni. Cei care se încumetă să străbată cei aproximativ 35 de kilometri de drum prost dintre Gilău și Mărișel, pe Valea Someșului Cald, ajung în inima Munților Apuseni, după ce lasă în urmă lacurile de acumulare de la Gilău, Someșul Cald și Tarnița. Mărișelul este cea mai mare comună din țară, cu o suprafață totală mai mare decât suprafața Bucureștiului. Satul este renumit pentru frumusețea peisajelor și pentru faptul că tradițiile populare sunt păstrate neschimbate de secole. Însă, înainte de a deveni o destinație turistică, Mărișelul a devenit un loc de întâlnire pentru locuitorii din întreaga Țară a Moților. În fiecare an, în prima sau în a doua duminică din luna iulie, zeci de mii de oameni se adună pe platoul de la Crucea Iancului, pentru a-și onora strămoșii căzuți în timpul Revoluției de la 1848 – 1849. Adunarea moților este asemănătoare, prin amploarea sa, cu cea de la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, potrivit RomaniaLibera.ro.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Nafplio si asasinarea lui Kapodistrias

Autor: invitati din 4 martie 2016, Vizualizari: 4 440

Nafplio si asasinarea lui Kapodistriasde Ioan Laslo, ghid de turism
Nafplio este, fara dor si poate una dintre cele mai interesante destinații din Pelopones. Prima capitala a Greciei moderne independente este insa si locul unui asasinat care, dupa spusele unui localnic, ar fi dus pentru o perioada la moartea democratiei.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 

Sicilia - insula in care te simti ca acasa!

Autor: invitati din 2 martie 2016, Vizualizari: 3 944

Sicilia - insula in care te simti ca acasa!de Ioan Laslo, ghid de turism
Exista locuri in lumea aceasta care sunt binecuvantate, oferindu-li-se tot ce este nevoie pentru ca oamenii sa traiasca frumos. Resurse aproape nelimitate, locuri edenice, clima blanda, mare, munte, campie si...mai presus de toate posibilitati nelimitate.

Categorie: Destinatii de Vacanta / Reportaj

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama