UBB


Lectura si ateliere creative de vacanta la Biblioteca Judeteana din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 1 iulie 2019, Vizualizari: 1 023

Lectura si ateliere creative de vacanta la Biblioteca Judeteana din ClujBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, oferă, în perioada iulie-august, la toate secţiile pentru copii, diverse programe de vacanţă ce cuprind, pe lângă activităţi de lectură, ateliere de creativitate, cluburi de filosofie, istorie, de învăţare a limbilor străine, ateliere de programare, vânătoare de comori, vizionări de filme şi documentare etc. Aceste activităţi sunt gratuite, participarea este doar pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, iar pentru majoritatea dintre ele nu este necesară înscrierea prealabilă.

Categorie: Cultura

 

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekend

Autor: Claudiu.Padurean din 16 mai 2019, Vizualizari: 1 430

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekendArtiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” îi aşteaptă pe cei mici la finalul săptămânii cu spectacole care au în prim-plan eroi curajoşi şi inventivi. Astfel, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11 este programat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Laszlo Vadas, iar duminică, 19 mai, de la orele 11.00 şi 12.30, „Spiriduşul Voinic”, în regia Andreei Bolovan.

Categorie: Cultura

 

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramica

Autor: bianca.padurean din 13 mai 2019, Vizualizari: 1 986

Tablitele de la Tartaria, expuse la CAOLIN. Afla mai multe despre festivalul de ceramicaCAOLIN 2019 (16-19 mai, Cluj-Napoca, România), ajuns la a VI-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în cinci locaţii, acestea fiind Centrul de Cultură Urbană –Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană - Casino, Cinema Victoria, Muzeul de Istorie a Transilvaniei şi cafeneaua culturală Espresso Studio – spaţiu ataşat în permanenţă Festivalului Caolin.

Categorie: Eveniment / Cultura

 

Spectacolul Ursuletul si anotimpurile, prezentat duminica la Teatrul „Puck”

Autor: Claudiu.Padurean din 2 mai 2019, Vizualizari: 1 728

Spectacolul Ursuletul si anotimpurile, prezentat duminica la Teatrul „Puck”Micii spectatori clujeni sunt aşteptaţi duminică, 5 mai, de la ora 11, la spectacolul „Ursuleţul şi anotimpurile”, prezentat la Cluj de artiştii Teatrului „Prichindel” din Alba Iulia. Sâmbătă, 4 mai, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi „Puck” este programat spectacolul  „Ciobănaşul cu ochi de stele”/„A csillagszemű juhász”.

Categorie: Cultura

 

"Singing Men of Texas" în concert la Cluj

Autor: mihaela.ursan din 1 mai 2019, Vizualizari: 1 836

"Singing Men of Texas"  în concert la ClujCel mai mare cor bărbătesc din Texas, Statele Unite, "Singing Men of Texas" va cânta la Casa de Cultură a Studen?ilor din Cluj-Napoca.


Categorie: Cultura

 

Manifestare dedicată lutierului Nicolae Vădan, în satul natal

Autor: mihaela.ursan din 30 aprilie 2019, Vizualizari: 1 737

Manifestare dedicată lutierului Nicolae Vădan, în satul natalNicolae Vădan, meşterul clujean ce face instrumente muzicale din lemn, este în satul satul său natal, printr-un eveniment cultural de amploare.

Categorie: Cultura

 

Casute cu carti, in Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu

Autor: Claudiu.Padurean din 22 aprilie 2019, Vizualizari: 1 938

Casute cu carti, in Parcul Sportiv Iuliu HatieganuReprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai au decis să amplaseze şase căsuţe cu cărţi în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu. Iniţiativa îşţi doreşte să promoveze cititul în aer liber.

Categorie: Cultura

 

Solidaritate: Consiliul Judetean Cluj contribuie la reconstructia catedralei Notre Dame

Autor: Claudiu.Padurean din 17 aprilie 2019, Vizualizari: 2 142

Solidaritate: Consiliul Judetean Cluj contribuie la reconstructia catedralei Notre DameConsiliul Judeţean Cluj a decis alocarea a 100.000 de lei pentru reconstrucţia catedralei Notre Dame din Paris. Iniţiativa i-a aparţinut vicepreşedintelui Consiliului, Istvan Vakar. El a primit susţinerea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Suma este alocată în contextul în care la Cluj există cea mai numeroasă comunitate academică franceză din Estul Europei.

Categorie: Cultura

 

Clujul se pregateste de Targul Gaudeamus

Autor: Claudiu.Padurean din 14 aprilie 2019, Vizualizari: 2 036

Clujul se pregateste de Targul GaudeamusMii de clujeni sunt aşteptaţi la Târgul Gaudeamus. Este vorba de cea de-a douăzecea ediţie a târgului clujean.

Categorie: Cultura

 

„Spiridusul voinic”, Premieră la Teatrul de Păpusi „Puck”

Autor: mihaela.ursan din 11 aprilie 2019, Vizualizari: 2 105

„Spiridusul voinic”, Premieră la Teatrul de Păpusi „Puck””Spiridusul voinic” este un spectacol despre curaj, responsabilitate si prietenie.

Categorie: Cultura

 

Povesti în pod: Spectacol de teatru la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca

Autor: mihaela.ursan din 7 aprilie 2019, Vizualizari: 2 176

Povesti în pod: Spectacol de teatru la Muzeul de Istorie din Cluj-NapocaSpectacolul de teatru „Basme vechi si basne noi” se va juca în podul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

Categorie: Cultura

 

Hansel si Gretel, pe scena Teatrului Puck

Autor: Claudiu.Padurean din 29 martie 2019, Vizualizari: 2 482

Hansel si Gretel, pe scena Teatrului PuckCei mici sunt aşteptaţi duminică 31 martie, de la orele 11 şi 12.30, la spectacolul „Hänsel şi Gretel”, după Fraţii Grimm, în regia Ibolyei Varga. Mesajul foarte înălţător al acestei poveşti este solidaritatea şi iubirea de frate care poate să învingă şi forţele malefice. De asemenea, sâmbătă, 30 martie, de la ora 11, este programată o reprezentaţie a spectacolului  „Ciobănaşul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia şi scenariul lui Attila Szabó.

Categorie: Cultura

 

La Cluj se desfăsoară cea de-a 13-a editie a Festivalului de Muzică Contemporană

Autor: mihaela.ursan din 27 martie 2019, Vizualizari: 2 514

Cluj Modern 2019 deschide sărbătoarea creatiei culte contemporane, propunându-si să confirme seria de succese crescânde a ultimelor editii si în acelasi timp să rememoreze periplul unui secol de muzică cultă si înaltă scoală muzicală academică la Cluj.

Categorie: Cultura

 

Sculptori polonezi expun in Casa Matei

Autor: Claudiu.Padurean din 12 martie 2019, Vizualizari: 2 608

Sculptori polonezi expun in Casa MateiCasa Matia, imobilul istoric în care s-a născut Regele Matia Corvin, găzduieşte o expoziţie inedită de sculptură poloneză. Evenimentul este programat în intervalul 12 – 24 martie 2019, iar artiştii provin de la Academia de Artă E. Geppert din Wrocław.

Categorie: Cultura

 

Trei artisti plastici expun la Cluj in cadrul TRIMAGINARIUM

Autor: mihaela.ursan din 7 martie 2019, Vizualizari: 2 625

Trei artisti plastici expun la Cluj in cadrul TRIMAGINARIUMVernisajul expozitiei de grup TRIMAGINARIUM va avea loc în 14 martie.

Categorie: Cultura

 

Sorin Misiriantu joaca la mansarda Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 1 martie 2019, Vizualizari: 2 658

Sorin Misiriantu joaca la mansarda NapocaCunoscutul actor Sorin Misirianţu va juca într-un spectacol de teatru care este programat într-un loc mai puţin obişnuit: mansarda restaurantului Napoca. 

Categorie: Cultura

 

Scriitorul Ioan Ciorca isi lanseaza Cutia cu Amintiri

Autor: Claudiu.Padurean din 25 februarie 2019, Vizualizari: 2 725

Scriitorul Ioan Ciorca isi lanseaza Cutia cu AmintiriUnul dintre cei mai cunoscuţi scriitori clujeni, Ioan Ciorca, îşi lansează o nouă carte, ”Cutia cu Amintiri”. Ioan Ciorca a devenit faimos pentru că este primul om care a transpus întreaga Biblie în versuri. Scriitorul clujean a fost şi unul dintre publiciştii site-ului ClujToday.ro.

Categorie: Cultura

 

André Rieu lanseaza DVD-ul ”Love in Maastricht” si un nou album discografic ”Romantic Moments II”

Autor: bianca.padurean din 19 februarie 2019, Vizualizari: 2 760

André Rieu lanseaza  DVD-ul ”Love in Maastricht” si un nou album discografic ”Romantic Moments II”Pe 22 martie, André Rieu va lansa noul său DVD "Love in Maastricht" şi noul album "Romantic Moments II". Până atunci, admiratorii marelui artist sunt invitaţi să lanseze precomenzile pentru cele două materiale pe websiteul official: www.andrerieu.ro.

Categorie: Cultura

 

Sezatoare traditionala la Scoala Populara de Arte

Autor: Claudiu.Padurean din 19 februarie 2019, Vizualizari: 2 779

Sezatoare traditionala la Scoala Populara de ArteŞezătoare tradiţională la Şcoala de Arte Cluj. Participă cursanţii secţiilor ţesut-cusut din Rugăşeşti, Răscruci şi Cluj-Napoca. 

Categorie: Cultura

 

Turnul Pompierilor ar putea fi reabilitat pana la finalul anului

Autor: Claudiu.Padurean din 17 februarie 2019, Vizualizari: 2 798

Turnul Pompierilor ar putea fi reabilitat pana la finalul anuluiUnul dintre cele mai interesante monumente istorice din Cluj este reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Turnul Pompierilor va fi transformat într-un centru cultural, iar autorităţile locale speră să fie gata până la finalul acestui an.

Categorie: Cultura

 

Filarmonica omagiaza memoria maestrului Emil Simon

Autor: Claudiu.Padurean din 14 februarie 2019, Vizualizari: 2 885

Filarmonica omagiaza memoria maestrului Emil SimonConcert dedicat memoriei lui Emil Simon la Filarmonica din Cluj. Evenimentul va avea loc vineri, 15 februarie 2019, la ora 19.00, la Colegiul Academic. Emil Simon a fost unul dintre cei mai apreciaţi şefi de orchestră din România, fost dirijor principal al Filarmonicii de Stat ”Transilvania” timp de 40 de ani. 

Categorie: Cultura

 

Jocuri de societate la Centrul Cultural German din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 11 februarie 2019, Vizualizari: 2 894

Jocuri de societate la Centrul Cultural German din ClujCentrul Cultural German din Cluj este gazda unei iniţiative speciale. Vineri seara, de la ora 18.30, şi sâmbătă, de la ora 11.00, Centrul organizează jocuri de societate pentru copii şi tineri, la sediul său de pe strada Universităţii. Intrarea este liberă, iar organizatorii au precizat că invitaţia este adresată tinerilor de până în 99 de ani, inclusiv. 

Categorie: Cultura

 

Premiera teatrala spectaculoasa: Corporatia. Flavius Lucacel si Raluca Radu aduc informatii din culise

Autor: Claudiu.Padurean din 24 ianuarie 2019, Vizualizari: 3 204

Premiera teatrala spectaculoasa: Corporatia. Flavius Lucacel si Raluca Radu aduc informatii din culiseUna dintre cele mai spectaculoase premiere din acest an se anunţă a fi Corporaţia. Este vorba de o piesă de teatru inspirată din viaţa reală a migranţilor.

Categorie: Cultura

 

Opereta Liliacul, pe scena Operei Nationale Romane din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 28 decembrie 2018, Vizualizari: 3 490

Opereta Liliacul, pe scena Operei Nationale Romane din ClujArtiştii Operei Naţionale Române din Cluj au pregătit un cadou muzical pentru sfârşitul acestui an. În seara de 30 decembrie, de la ora 18.30, ei vor interpreta opera Liliacul. Aceasta este deja o tradiţie de Revelion, iar la final artiştii şi spectatorii vor putea serba împreună, dacă doresc, viitorul an cu un pahar de şampanie.

Categorie: Cultura

 

Mărişel, locul în care Colindul Junilor face deliciul turiştilor

Autor: Claudiu.Padurean din 23 decembrie 2018, Vizualizari: 3 452

Mărişel, locul în care Colindul Junilor face deliciul turiştilorColindul Junilor de la Mărişel, o tradiţie de Crăciun din Munţii Apuseni, a intrat în patrimoniul cultural al umanităţii. Obiceiul a fost înregistrat pe lista UNESCO sub denumirea de Colind de ceată bărbătească.

 

Categorie: Destinatii de Vacanta / Cultura / Patrimoniu

 

Andre Rieu anunta al patrulea concert la Cluj! Va fi pe 7 aprilie la BT Arena

Autor: bianca.padurean din 14 decembrie 2018, Vizualizari: 3 596

Andre Rieu anunta al patrulea concert la Cluj! Va fi pe 7 aprilie la BT ArenaCelebrul violonist André Rieu va susţine cel de-al patrulea concert, la BT Arena din Cluj-Napoca, pe 7 aprilie 2019, după ce cererea de bilete pentru primele trei concerte programate în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie a înregistrat un nou record în rândul evenimentelor concertistice din România.

Categorie: Cultura

 

ASR Principesa Maria a Romaniei a participat la lansarea a doua carti regale

Autor: bianca.padurean din 12 decembrie 2018, Vizualizari: 3 473

ASR Principesa Maria a Romaniei a participat la lansarea a doua carti regaleMuzeul de Artă din Cluj a găzduit un eveniment de marcă. În prezenţa Alteţei Sale Regale Principesei Maria a României, au fost lansate cărţile ”Maria. Portretul unei Regine” şi ”Margareta. Portretul unei Regine”, apărute la Editura Curtea Veche. La aceeaşi editură a fost lansat şi Calendarul Regal pentru anul 2019.

Categorie: Cultura

 

Centrul Cultural German din Cluj omagiaza femeile puternice

Autor: Claudiu.Padurean din 10 decembrie 2018, Vizualizari: 5 027

Centrul Cultural German din Cluj omagiaza femeile puterniceCentrul Cultural German din Cluj celebrează într-un mod inedit împlinirea a 100 de ani de la acordarea dreptului de vot pentru femei, în Germania, şi a 80 de ani de când, în România, doamnele au primit drepturi electorale. Este vorba de o serie de filme care celebrează femeile puternice. Aceste filme germane vor fi proiectate în perioada 11 - 13 decembrie la Cinema Victoria. Filmele sunt variate, de la cinebiografia unei personalităţi precum Hannah Arendt până la filme de ficţiune, iar evenimentul cinematografic este şi un prilej de a dezbate condiţia femeii în Europa de azi.

Categorie: Cinema / Cultura

 

Danila Prepeleac, pus in scena la Teatrul Puck

Autor: Claudiu.Padurean din 6 decembrie 2018, Vizualizari: 3 574

Danila Prepeleac, pus in scena la Teatrul PuckDuminică, 9 decembrie, cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi la „Dănilă Prepeleac”, la Teatrul Puck, de la orele 11.00 şi 12.30. Spectacolul după povestea omonimă a lui Ion Creangă s-a bucurat de mare succes la public încă de la primele reprezentaţii. Este interactiv, plin de viaţă şi culoare, asezonat din plin de discursul şi păţaniile de necrezut ale lui Dănilă, un om cam leneş şi sărac.

 

 

Categorie: Cultura

 

Turneul national Johann Strauss Ensemble ”Vienna Magic - Christmas Edition„ ajunge la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2018, Vizualizari: 3 588

Turneul national Johann Strauss Ensemble ”Vienna Magic - Christmas Edition„ ajunge la Cluj-NapocaJohann Strauss Ensemble, ansamblul artistic din componenţa căruia fac parte unii dintre cei mai talentaţi muzicieni din Austria, revine în prezenţa iubitorilor de muzică clasică din ţara noastră alături de charismaticul dirijor Russell McGregor, într-un nou turneu naţional intitulat „VIENNA MAGIC – CHRISTMAS EDITION”.

 

Categorie: Cultura

 
Inapoi Inainte


Reclama

Reclama