UBB


Inexplicabil

Autor: Ioan.Ciorca din 12 octombrie 2009, Vizualizari: 962

Comisia Europeană a dat în judecată România la Curtea Europeana de Justiţie pentru omisiuni repetate de a se conforma legislaţiei comunitare de protecţie a păsărilor sălbatice, informează un comunicat al Comisiei Europene.
Această decizie a Comisiei Europene îmi întăreşte convingerea că nici membri ei nu sunt mai breji dececât parlamentarii noştri. Cu alte cuvinte, precum ar spune poporul nostru în marea lui înţelepciune, “Una li cununa”. Europa e în criză, iar Comisia Europeană umblă după păsări. E clar: fiecare avem câte o păsărică, dar – din păcate – alţi au stoluri întregi de păsări. Dacă ne vom armoniza legislaţia privind protecţia păsărilor sălbatice cu cea comunitară, problemele nosatre vitale se vor rezolva de la sine? Nu mai vine iarna, iar ai noştri nu vor mai fi prinşi din nou pe nepregătite? Nu suntem într-o profundă criză economică peste care se suprapune una politică?
Ba da. Preşedintele declară că nu poate scoate ţara din criză, dar totuşi vrea un nou mandat. Guvernul – cât mai există – propune soluţii anti-criză care nu-şi produc efectul scontat. Partidele politice polemizează la televizor, iar analiştii îşi dau cu părerea şi fac pronosticuri despre turul doi al prezidenţialelor. Cine mai guvernează ţara? Habar n-am! Merge înainte, probabil, din inerţie. Până când? Nu ştiu! De fapt, nu cred că mai are vreo importanţă. Situiaţia, în opinia mea, este deosebit de gravă.
Ce poate să mai înţeleagă simplul cetăţean din acest “marasm” politic? Ce gândeşte omul rămas şomer, cu rate la bancă, cu obligaţia de plată a dreptului de a trăi în ţară (taxe, impozite, cheltuieli de întreţinere etc.) despre decizia Comisiei Europene? Este imposibil să nu se întrebe, asemeni mie, “Ce ne-a adus Europa?” În ’89 am putut fi manipulaţi în mod grosolan, întrucât ne-au lipsit termenii de comparaţie. Acum îi avem: putem judeca la rece. Am păţit asemeni cailor colectivului, adică “ne-au lăsat uni de obosiţi şi ne-au luat alţi de odihniţi”.dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama