UBB

Fotografii cu biserici de lemn din regiunea poloneză Malopolska

Autor: daniel.sarbu din 22 martie 2010, Vizualizari: 1 124

Fotografii cu biserici de lemn din regiunea poloneză Malopolska
Expoziţia de fotografie “Spaţiu sacru – arhitectura sacrală de lemn din Malopolska”. deschisă în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj. Organizatorii expoziţiei sunt judeţul Malopolska din Polonia, înfrăţit cu judeşul Cluj, Departamentul de Cultură şi Patrimoniu Naţional din Polonia şi Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.
Ideea proiectului în urma caruia a fost realizată această expozitie de fotografie, aparţine Centrului Catolic de Educaţie pentru Tineret „Kana” din Nowy Sącz. Fotografiile expuse la Cluj aparţin lui Kamil Bankowski, artist fotograf din Nowy Sącz.
Proiectul tinerilor catolici din nowz Sacz urmăreşte descoperirea frumuseţii arhitecturrii de lemn din regiunea Malopolska. În cadrul proiectului au fost făcute câteva mii de fotografii prezentând peste 125 de biserici din Polonia. Dintre aceste fotografii, cele mai interesante şi mai reprezentative au fost selectate pentru a fi incluse pe un set de 12 cărti poştale, care vor face parte din expoziţie.
Pe parcursul lunii martie este prezentată o expoziţie românească similară de fotografie la Biblioteca judeţeană din Cracovia, în Polonia, sub genericul “Spaţiu sacru. Biserici de lemn româneşti”, care reuneşte un ansamblu de 63 de fotografii, realizate de cinci fotografi clujeni, Ioan Bruchental, Felician Săteanu, Adriana Andrei, Raluca Betea, Ştefania Cruceru. Conceptul expoziţiei aparţine Ralucăi Betea, istoric de artă, şi Adrianei Andrei, grafician.
Expoziţiile fac parte dintr-un proiect mai amplu realizat de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în parteneriat cu Oficiul Judeţului Malopolska, care şi-au propus să promoveze valorile culturii polone şi române, după cum precizeată directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama