UBB

România, ţara asistaţilor sociali: Peste 9 milioane de ajutoare sociale acordate, în fiecare lună

Autor: Ioan.Ciorca din 23 februarie 2010, Vizualizari: 831

Guvernul începe să reanalizeze sistemul de ajutoare sociale. Primele pe listă sunt alocaţiile pentru copii, despre care ministrul Muncii, Mihai Şeitan a declarat că vor fi acordate numai celor din familiile sărace. Nu sunt singurele ajutoare care împovărează bugetul, s-a plâns Ministerul Muncii.
În România sunt acordate, lunar peste 16.000 de alocaţii pentru nou-născuţi şi cam tot atâtea trusouri pentru bebeluşi. Aproape 400.000 de alocaţii, în valoare de 200 de lei ajung la copiii cu vârsta până în doi ani, şi respectiv trei ani, dacă au handicap. La toate acestea se mai adaugă peste 3, 4 milioane de alocaţii de stat de care beneficiază copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani.

Familiile care au venituri mai mici de 470 de lei, mai primesc de la stat câţiva bani în plus. În total sunt aproape jumătate de milion de astfel de cazuri. Ministerul Muncii îşi propune să reducă din aceste alocaţii şi să dea bani copiilor care chiar au nevoie. Deocamdată, însă nu a fost stabilit şi plafonul privind acordarea acesteor alocaţii.

Statul acordă mult sprijin şi când vine vorba de încălzirea locuinţelor. Mai exact peste trei milioane de familii primesc subvenţii pentru energia termică, gaze sau pentru lemn şi cărbuni.

Guvernul român mai acordă şi ajutoare pentru persoanele cu handicap, cele infectate cu HIV, dar şi sprijin financiar pentru constituirea familiei sau pentru refugiaţi.dle templates freefilm online
Sursa: Realitatea.net

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama