Pagina de istorie: Ziua lui Columb, o sărbătoare controversată

Autor: bianca.padurean din 11 octombrie 2019, Vizualizari: 214

Pagina de istorie: Ziua lui Columb, o sărbătoare controversatăÎn Statele Unite ale Americii Cristofor Columb şi descoperirile sale sunt serbate la început de octombrie. Anul acesta, Columbus Day cade pe 14 octombrie. Vă invităm să aflaţi din Pagina de istorie atât despre personajul istoric, cat şi despre sărbătoarea contemporană care îi poartă numele, scrie RFI în Pagina de istorie.


Columbus Day sau Ziua lui Columb este o sărbătoare federală menită să marcheze sosirea lui Cristofor Columb pe pământ american, în 1492. Pe numele său real Cristobal Colon, navigatorul genovez aflat în serviciul coroanei Spaniei a lăsat urme adânci în istorie.

 

După ce a navigat peste Oceanul Atlantic, Columb a atins ţărmul insulei Hispaniola, aşa cum i-a spus el,  în Arhipelagului Bahamas, în data de 12 octombrie 1492.

 

Era convins că a ajuns în Asia de Est. După ce a debarcat a revendicat teritoriul proaspăt descoperit pentru regina Isabella şi regele Ferdinand ai Spaniei, care finanţaseră expediţia pentru a găsi o cale mai uşoară, prin Vest, către Asia şi comorile sale: condimente şi aur. Avea să constate ulterior că Pământul era mai mare decât se credea şi că a descopereit o lume cu totul nouă.

 

În zilele noastre, în SUA, Cristofor Columb este celebrat, în fiecare an, în a doua zi de luni din octombrie. Este o sărbătoare naţională, iar în ziua respectivă nu se lucrează şi se organizează parade extravagante, în special în orasele care poartă numele de Columbus, în state cum ar fi Ohio, Georgia, Carolina de Sud şi de Nord, Nebraska şi altele.

 

Sărbătoarea este marcată din anul 1792, când câteva oraşe americane au plănuit să sărbătorească 300 de ani de la debarcarea exploratorului. În acel an, Ordinul Columbian, o societate care avea să devină foarte influentă în viaţa politică, a condus manifestările dedicate evenimentului, la New York. Pentru ei, figura lui Columb şi indigenii americani erau simboluri ale separării continentului de puterea europeană.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama