Primaria incearca sa evite in Sopor rusinea din Buna Ziua

Autor: Claudiu.Padurean din 11 octombrie 2019, Vizualizari: 218

Primaria incearca sa evite in Sopor rusinea din Buna ZiuaPrimăria Cluj-Napoca a organizat un concurs internaţional de soluţii pentru proiectarea noului cartier Sopor. Decizia vine în contextul în care, după Revoluţie, cel mai nou cartier al Clujului, Bună Ziua, s-a dezvoltat haotic, iar clujenii îl consideră drept un monument al incompetenţei celor care ar fi trebuit să aibă în grijă planificarea urbană.


Noul cartier ar urma să aibă o suprafaţă de aproximativ 250 de hectare, comparabilă cu suprafaţa iniţială a celui mai mare cartier din Cluj, Mănăşturul. Această suprafaţă este deţinută, în prezent, de peste 300 de proprietari. Unele dintre terenuri sunt cadastrate, iar altele nu. De aceea, pentru funcţionarii Primăriei urmează o perioadă intensă de bătăi de cap, pentru că municipalitatea va trebui să schimbe, să comaseze, să cumpere sau să exproprieze suprafeţele de teren pe care va fi amenajată infrastructura.

 

Conceptul de la care a pornit proiectarea se bazează pe transportul public nepoluant. De asemenea, primarul Emil Boc a cerut un acces rapid la serviciile publice, care să fie situate la cel mult 20 de minute de mers pe jos de orice zonă a noului cartier.

 

Sopor a fost împărţit în şapte zone, care vor fi dezvoltate treptat. Construirea noului cartier ar urma să se încheie în 30 de ani.

 

În competiţia pentru proiectarea noului cartier s-au înscris 12 echipe de arhitecţi şi de urbanişti, dintre care două din străinătate. Competiţia a fost câştigată de echipa formată din Octav Olănescu, Vlad Rusu şi Anamaria Olănescu.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama