Proiect european la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 8 octombrie 2019, Vizualizari: 428

Proiect european la Colegiul Tehnic de Transporturi TransilvaniaEchipa de proiect Erasmus de la Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania”, Cluj-Napoca, îşi reia activitatea în cadrul proiectului european: ,,Patrimoines: s’engager au présent pour sauver l’avenir”, nr. 2018-1-FR01-KA229-047981, în care este partener, alături de alte cinci şcoli europene: Liceul Polyvalent de l’Edit, Franţa, coordonatorul proiectului, SOU ,,Dimcho Bebelyanov”, Bulgaria, Collège Jeanne d’ARC, Franţa, I.I.S.S.,,Quintiliano”, Italia, IES EL CHAPARIL, Spania.


Pe parcursul anului şcolar 2019-2020, elevii si profesorii vor fi implicaţi în diverse activităţi menite să pregătească elevii pentru susţinerea unor discursuri pe tema proiectului: protejarea naturii şi a patrimoniului fiecarei ţări în parte, dar nu numai. Discursurile vor îngloba toate noţiunile învăţate şi asimilate pe tot parcursul proiectului. Obiectivul principal al proiectului este sensibilizarea elevilor si a comunităţi prin gesture, acţiuni constructive şi luare de atitudine în favoarea naturii şi a patrimoniului.

 

”Tinerii, pentru ca ei sunt viitorul omenirii, sunt întoteauna cei care vă şi îşi însuşesc primii schimbările, primii care îşi dau seama că este nevoie de o schimbare în ceea ce priveste atituninea oamenilor faţă de mediul în care trăiesc. Schimbarea mentalităţilor şi atitudinilor oamenilor este greu de realizat, dar nu imposibil. Totul este să perseverezi şi să te încumeţi să începi de undeva. Pe plan mondial lupta deja a început, noi nu vrem decât să ne alăturăm celor care ce schimbare.

 

Anul acesta şcolar sunt programate trei întâlniri transnaţionale, la care vor participa ca de obicei patru elevi şi doi profesori din fiecare şoala implicată în proiect. Cea mai importanta va fi cea finală. Ea va avea loc în Franţa la Liceul Polyvalent de l’Edit, unde fiecare echipaj îşi va prezenta discursul, suma tuturor cunoştinţelor acumulate pe parcursul proiectului. În ceea ce priveste celelalte doua întâlniri, una se va desfăşura în Italia, unde gazdă va fi liceul I.I.S.S.,,Quintiliano”,  iar alta va avea loc la noi acasă în România, unde Colegiul Tehnic de Transporturi va gazdui în martie 2020 penultima întâlnire transnaţională din acest proiect. Deja, echipa din Romania se pregăteşte intens pentru a primi echipele participante şi pentru a face şederea lor aici o experienţă cât mai plăcută, interesantă şi folositoare. Elevii şcolii noastre sunt încă de pe acum foarte nerăbdatori să îi cunoască pe ceilalţi elevi din scolile partenere şi să le arate minunăţiile ţării noastre”, spun reprezentanţii colegiului clujean.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama