Criminal descoperit dupa o jumatate de an

Autor: felix.ostrovschi din 7 octombrie 2019, Vizualizari: 328

Criminal descoperit dupa o jumatate de an„In anul 1933, la finea lunii august, a murit subit Flic Luca, locuitor în Cluj (Piata Fanului) si astfel cadavrul a fost transportat la morga, unde dupa facerea autopsiei s-a constatat doar ca a murit de o moarte grabnica, fara a se gasi nici o urma de leziuni, aaa incat s-au dresat actele in sensul unei morti naturale. Chestiunea a ramas inchisa pana in ziua de 2 februarie cand intamplarea a facut sa se descopere un fapt cu totul senzational.


Urmărit pentru furt, dovedit criminal

Sosind un denunţ la comisariatul III, în ziua de 1 februarie, pentru un furt săvârşit de către individul Vasile Avram, actualul concubin al fostei soţii a lui Flic Luca, Bungărdian Victoria. Arestat şi luat îndeaproape cercetare, susnumitul a recunoscut imediat furtul, iar la întrebarea domnului ajutor comisar Lemeni Daniel că ce ştie asupra morţii lui Flic, a început să bâlbâie. Fiind deja un indiciu sigur, că Avram ştie ceva despre moarte, la întrebările ce au urmat, scoate zece mii de lei din buzunarul hainei, oferindu-i domnului Lemeni, ca să nu-l mai întrebe şi să-l înainteze Chesturei numai pentru furt. După această declaraţie şi văzându-se şi încercarea de mită, comisarul Lemeni a constatat că se află în faţa adevăratului criminal, care, strâns cu uşa, recunoscu crima.

 

Cum a fost săvârşită crima

Avram declară că a comis omorul de comun acord cu soţia mortului şi cu părinţii femeii, Flic şi cu Avram în ziua omorului au chefuit împreună. La întoarcere acasă, Flic îşi bătu soţia care fugi la părinţi în Valea Chintăului. Au rămas deci acasă Flic şi cu Avram. Flic fiind beat, îşi sărută copiii şi se culcă, iar Avram care era ceva mai treaz, găsi că a sosit momentul oportun pentru a se scăpa de amicul său. A luat un pahar de vin, şi cum Flic dormea greu, i l-a turnat pe beregată. În urmă, după ce a constatat moartea, îi aşeză un muc de ţigară între degete pentru a deruta cercetările.

 

După săvârşirea crimei, criminalul cu sânge rece s-a culcat şi a dormit până la ziuă, când a dat alarma.

 

Afară de aceasta, criminalul a mai recunoscut încă două încercări de crime neizbutite şi acelea însă tot atât de originale. După ce s-a terminat interogatoriul, cu actele dresate, a fost înaintat forurilor competente.

 

În momentul când l-a ridicat patrula, Vasile Avram, într-un ton ironic, i-a spus comisarului Lemeni: <<sunt arestat, voi fi judecat şi achitat, deoarece martori şi dovezi nu sunt, iar poveşti poate spune orişicine>>”. [„România Nouă”, Anul II, nr.26, Cluj, 6 februarie 1934].

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama