IPS Claudiu Maria Celli: Uneori, pare ca exista mai multe adevaruri

Autor: Claudiu.Padurean din 18 septembrie 2019, Vizualizari: 1 206

IPS Claudiu Maria Celli: Uneori, pare ca exista mai multe adevaruriMarea datorie şi marea provocare a jurnaliştilor din societatea contemporană este aceea de a căuta şi de a rosti adevărul. Aceasta este opinia preşedintelui emerit al Consiliului Pontifical pentru Comunicaţiile Sociale de la Vatican, arhiepiscopul Claudio Maria Celli. Expert în mass-media, arhiepiscopul Claudio Maria Celli a făcut aceste declaraţii la Cluj, în contextul în care fenomenul fake news sau cel al minciunilor declarate drept adevăruri alternative capătă o amploare tot mai mare în toată lumea.


Arhiepiscopul Claudio Maria Celli este unul dintre cei mai influenţi prelaţi de la Vatican. El este specialist în diplomaţie, iar în prezent conduce echipa de experţi a Vaticanului care caută o cale de înţelegere cu regimul comunist din China, ţară în care Biserica Catolică a trebuit să îndure persecuţii dure. Însă, totodată, arhiepiscopul Claudio Maria Celli, în calitate de preşedinte emerit al Consiliului Pontifical pentru Comunicaţiile Sociale, este unul dintre cei mai reputaţi experţi în mass-media. În această calitate, el afirmă că jurnaliştii au datoria de a nu abdica de la căutarea adevărului.

 

 

”Cred că avem parte de provocarea dintotdeauna: provocarea de a spune adevărul. Este vorba de adevărul văzut şi căutat în libertate. Şi mai ales este este vorba de a considera şi de a căuta adevărul despre demnitatea umană. Iar pentru noi, acest lucru este fundamental. Omul, în inima sa, trebuie să caute în mod permanent adevărul”, a spus înaltul prelat roman.

 

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli atrage atenţia asupra faptului că, tot mai des, minciuna încearcă să îmbrace haina adevărului.

 

 

”Marele risc al lumii comunicării de azi este că, uneori, pare că există mai multe adevăruri. Şi de multe ori, persoana începe să obosească să facă eforturi pentru a înţelege unde se află adevărul adevărat. Şi cred că noi, comunicatorii, avem datoria de a rosti adevărul, dar şi de a-i ajuta pe oameni să îl înţeleagă”, a spus arhiepiscopul Claudio Maria Celli.

 

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli este în prezent membru în patru dicastere de la Vatican, inclusiv în cel care se ocupă de Noua Evanghelizare, adică ce studiază utilizarea mass-media şi a social media pentru a transmite mesajul creştin. În trecut, el a condus negocierile care au dus la încheierea unor acorduri între Vatican şi corporaţiile care deţin branduri precum Google, YouTube sau Facebook.

dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama