FUTURE – Construieste cu pasiune, programul de educatie altfel ce pregateste tinerii pentru primul loc de munca

Autor: bianca.padurean din 12 septembrie 2019, Vizualizari: 617

FUTURE – Construieste cu pasiune, programul de educatie altfel ce pregateste tinerii pentru primul loc de muncaCriza de personal din câmpul muncii are acum o soluţie practică şi în România dezvoltată pentru studenţi – profesori universitari şi companii. Programul FUTURE – Construieşte cu pasiune este singurul program care dezvoltă competenţe soft necesare în câmpul muncii şi care continuă toamna aceasta la Cluj-Napoca cu noi ediţii.

 


Ediţia susţinută oficial de compania multinaţională Office Depot Service Center va avea loc în următoarele 6 luni şi va include sesiuni de training axate pe #EducatieAltfel cu accent pe nevoile reale ale studenţilor, profesorilor universitari şi companiilor.

Totul porneşte de la pasiune. În şcoală şi la facultate, tinerii îşi dezvoltă un set de abilităţi, dar când ajung la primul loc de muncă descoperă că e nevoie de mai mult. Comunicare, lucrul în echipă, rapiditate, găsirea de soluţii şi identificarea pasiunii sunt competenţe esenţiale de care companiile au nevoie.

Astăzi, ne aşteptăm ca tinerii să ştie toate aceste lucruri de la sine, însă în realitate, aceste competenţe se dezvoltă în timp” declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE şi cadru didactic asociat în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 

De ce este nevoie de un program complex pe piaţa muncii?

Primul loc de muncă este o provocare tot mai mare atât pentru studenţi, cât şi pentru companiile care recrutează constant noi talente. „Criza de personal este dată de faptul că oamenii nu îşi cunosc pasiunile, se angajează pe poziţii care nu li se potrivesc şi renunţă rapid deoarece nu ţin pasul.”, continuă Mădălina Hodorog care a iniţiat prima ediţie a programului în luna martie a acestui an.

Soluţia programului FUTURE pentru această criză este una simplă. Studenţii – profesorii universitari şi angajaţii companiei Office Depot Service Center se întâlnesc săptămânal în următoarele luni pentru a dezvolta împreună aceste noi abilităţi. Separat, profesorii universitari au parte de sesiuni de training axate pe noi metode de predare ce îi ajută să includă chiar la cursuri dezvoltarea acestor abilităţi.

Motivul pentru care am decis să ne implicăm cu mult entuziasm în FUTURE este faptul că ne identificăm cu misiunea acestui program, de a dezvolta competenţe necesare în organizaţii şi o mentalitate de genul #EducaţiaAltfel, în rândul studenţilor şi al profesorilor. Ca şi angajator, suntem parte din comunitate, iar noi avem în ADN-ul nostru deja dorinţa de a da înapoi comunităţii Binele pe care îl primim. De asemenea, suntem implicaţi sub diverse forme în mediul universitar, iar programul acesta ne completează iniţiativele de până acum. Suntem nerăbdători să începem să construim Viitorul împreună!” declară GIULIO MEDDA, General Manager Office Depot Shared Service Center Europe.

 

Nevoia unui astfel de program este dată şi de situaţia la nivel global a tinerilor. Peste 850 milioane de tineri din ţările cu venituri medii şi mici vor ajunge adulţi fără să aibă abilităţile necesare pentru succesul în viaţă şi la muncă, conform studiilor furnizate de Comisia de Educaţie.

 

Cum se dezvoltă aceste compenţe soft pentru a avea şi rezultate

Pentru a dezvolta noi competente într-o manieră inedită, programul FUTURE integrează doar educaţia experienţială: jocuri, activităţi practice, discuţii libere, sesiui constante de feedback. Toate acestea îi ajută pe tineri să se cunoacă mai bine, să îşi planifice viitorul pornind de la punctele lor forte şi să recapete sclipirea din ochi.

Programul FUTURE pentru mine înseamnă o educaţie altfel de care nu am avut parte până acum şi e o educaţie care m-a ajutat să îmi conturez ideile despre viitor şi, mai mult decât atât, m-a făcut să cred mai mult în ele şi în faptul că se pot împlini”, spune Ana Biriş, participantă în cadrul ediţiei FUTURE din martie – august 2019.

 

Construieşte cu pasiune

Ediţia Office Depot Service Center a programului FUTURE – Construieşte cu pasiune se desfăşoară în Cluj-Napoca în perioada 16 octombrie – 8 ianuarie şi include sesiuni de training săptămânale cu studenţii înscrişi în program, activităţi în cadrul companiei Office Depot, precum şi întâlniri de lucru cu profesorii şi angajaţii companiei.

Mădălina Hodorog şi Călin Creţu sunt trainerii care vor susţine activităţile din cadrul programului. De 8 ani, ei dezvoltă programe pentru tineri prin educaţie experienţială, iar împreună predau în calitate de cadre didactice auxiliare în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Mai multe detalii legate de program şi înscrieri găsiţi pe: www.madalinahodorog.ro/future

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama