UBB


Campanie umanitara: O ambulanta pentru Centrul de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie

Autor: Claudiu.Padurean din 27 august 2019, Vizualizari: 844

Campanie umanitara: O ambulanta pentru Centrul de Ingrijiri Paliative Sfantul NectarieUn ONG din Cluj a decis să strângă bani pentru a cumpăra o ambulanţă pentru Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj. În acest centru, înfiinţat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, sunt îngrijiţi gratuit cei mai vulnerabili bolnavi. Este vorba de cei care se luptă cu boli grave, aflate în stadii terminale. Ambulanţa este necesară deoarece una dintre marile probleme cu care se confruntă echipa acestui centru este legată de transportul bolnavilor, care se confruntă cu mari suferinţe.


Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie a fost fondat la Cluj în anul 2009. De atunci, mii de bolnavi au trecut prin cele 20 de saloane ale acestui centru. Una dintre marile probleme este reprezentată de transportul pacienţilor, de aceea, membrii Rotary Club Opera au decis să strângă fonduri pentru a cumpăra o ambulanţă ce va fi donată centrului, spune iniţiatoarea proiectului, Anca Pintilie.

 

 

Mai multe instituţii şi personalităţi s-au alăturat acestei cauze nobile, spune directorul Operei Naţionale Române din Cluj, artistul liric Florin Estefan.

 

 

Pentru a cumpăra o ambulanţă modernă, ar fi nevoie de 30.000 de euro. O parte din sumă a fost deja strânsă. O altă parte va fi strânsă cu ajutorul unor evenimente culturale, precum concertul de Luminaţie, care va fi organizat împreună de Opera Naţională Română din Cluj şi Mitropolia Ortodoxă a Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în data de 1 noiembrie.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama