UBB


De azi pe maine

Autor: felix.ostrovschi din 2 august 2019, Vizualizari: 757

De azi pe maine

Masura interzicerii fardurilor la functionarele ministerelor, a provocat adevarate convulsiuni.

 


De azi pe maine

 

„Măsura interzicerii fardurilor la funcţionarele ministerelor, a provocat adevărate convulsiuni printre acestea, care n-au judecat cât de morală şi sănătoasă e noua hotărâre, şi au gândit numai că, pe nedrept, sunt private de un mijloc de înfrumuseţare.

Părerea noastră e că măsura aceasta este binevenită, şi că ea va introduce în rândul funcţionărimei, în cea mai mare parte tineret, un suflu de moralitate şi seriozitate care până acum a lipsit.

Am crezut însă că e necesar să cerem părerea mai multor cetăţeni reprezentativi, pentru a vedea cum e privită această chestiune în marele public.

Astfel:

Un şofeur ne-a răspuns: interzicerea fardurilor va duce în mod fatal după ea o creştere a şomajului. Şi anume, nu te mira, nouii şomeri vom fi noi. Căci când femeile nu vor mai avea rouge-ul şi pudra în maşină pentru a se amenaja în tot cursul drumului, mersul în maşină le va plictisi, şi vor prefera tramvaiul unde e lume multă şi pot întâlni cunoscuţi. Şi astfel, o mare parte dintre noi vom deveni şomeri.

Un tânăr student: Măsura de interzicere a fardurilor este primul gest al guvernanţilor noştri de întoarcere spre adevăratul patriotism: căci astfel se dă o lovitură de graţie fabricantului de parfumuri şi farduri Coty, care este socialist, şi căruia, funcţionarele noastre, fără să-şi dea seama, îi dădeau concursul!

Un tânăr socialist: este un gest de reînnoire socială pe care-l aplaudă, pentru că el va sabota pe marii capitalişti care sunt fabricanţii de parfumuri şi farduri!

Un medic legist: În sfârşit, nu vom mai avea intoxicaţii cu rouge şi cu pudră!

O fetiţă mică: desigur că mămica s-a împăcat cu tăticu, şi nu se mai fardează ca să-i facă plăcere”. [„Universul”, Anul XLIX, nr.114, Bucureşti, 2 mai 1931].

De azi pe maine

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama