UBB


Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euro

Autor: Claudiu.Padurean din 1 august 2019, Vizualizari: 780

Patru antreprenori repatriati administreaza un fond de private equity de 50 milioane de euroFondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de patru antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puţin de un an de la lansarea sa pe piaţă. MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România care doreşte să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare. Firma a reuşit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanţa strategiei de a investi în afaceri mici şi mijlocii româneşti.


„Suntem bucuroşi că am atins pragul de 50 de milioane de euro şi ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-şi transforme companiile în campioni naţionali şi, de ce nu, internaţionali”, a spus Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital. „Mediul de afaceri local, dar şi România în ansamblu, va beneficia de această investiţie. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte ţări dezvoltate”, a adăugat antreprenorul român.

 

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu şi Dragoş Petre, cu sprijinul a doi profesionişti în private equity cu o experienţă internaţională, ei fiind şi Independent Advisers. Andrei Gemeneanu are experienţă în Marketing şi General Management, cu accent pe evaluarea, execuţia, integrarea şi managementul achiziţiilor. Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investiţiilor şi achiziţiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important. Simona Gemeneanu are experienţă în investiţii şi achiziţii în cadrul IMM-urilor. Dragoş Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanţelor atât pentru companii mari, cât şi pentru companii antreprenoriale. Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity şi Venture Capital şi Fuziuni şi Achiziţii. Bert Wiegman este unul dintre pionierii în industria de private equity din Marea Britanie şi are peste 30 de ani de experienţă pe pieţele vestice. Cei patru parteneri fondatori deţin, împreună, peste 40 de ani de experienţă pe plan internaţional, în industria de private equity.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama