UBB


Liberalii critica tentativa Guvernului de a elimina gratuitatile pentru studenti

Autor: Claudiu.Padurean din 17 iulie 2019, Vizualizari: 1 442

Liberalii critica tentativa Guvernului de a elimina gratuitatile pentru studentiPreşedintele Clubului Studenţesc Liberal Cluj, Tudor Podar, critică intenţia Guvernului de a limita numărul călătoriilor gratuite pe liniile CFR de care beneficiază studenţii. De asemenea, Tudor Podar este nemulţumit de faptul că Guvernul doreşte să taie bursele studenţilor în perioada de vară. El este de părere că aceste măsuri sunt un fel de represalii pentru faptul că, în mod covârşitor, la alegerile din 26 mai, studenţii au votat cu partidele de Opoziţie. 


Preşedintele Clubului Studenţesc Liberal din Cluj este de părere că aceste măsuri lovesc mai ales în studenţii cu posibilităţi materiale reduse. Tudor Podar a lansat un apel către Guvern să reconsidere aceste măsuri. 

 

Tudor Podar a afirmat că s-a consultat cu membrii conducerii Clubului, care au adoptat o declaraţie critică la adresa Guvernului. ”Coaliţia PSD-ALDE s-a gândit să lovească tocmai în zona electorală de unde nu a primit aproape deloc voturi, şi anume în studenţi! În loc să creeze programe eficiente şi să se preocupe de îmbunătăţirea condiţiilor în care trăiesc şi călătoresc tinerii plecaţi la studiu în alte oraşe, Guvernul PSD-ALDE vrea să taie bursele studenţilor pe toată perioada verii.

 

Astfel, după ce au învăţat un an întreg, în loc să îi răsplăteasca, Guvernul vrea să îi pedepsească, pe timpul verii studenţii urmând să nu mai aibă niciun venit de pe urma performanţelor lor. De asemenea, s-a propus limitarea călătoriilor gratuite cu trenul la maxim 12 anual (ceea ce înseamnă că li se limitează studenţilor fără posibilităţi financiare vizitele acasă, la familiile lor, la doar 6 călătorii pe an). Credem că e important să susţinem nevoia de mobilitate a tinerilor, mai ales a celor fără posibilităţi financiare.

Facem un apel la Guvern să renunţe la aceste propuneri şi să se concentreze pe politici eficiente, care să susţină şi să îi încurajeze pe studenţi să ramână în ţară! Considerăm că oricum tinerii din România trăiesc şi studiază în condiţii mult sub cele din alte state ale Uniunii Europene, iar aceste măsuri propuse de PSD-ALDE, nu fac decât să le creeze o situaţie şi mai dificilă acestora”, afirmă studenţii liberali.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama