UBB


Furturile de la baia de vara din Cluj

Autor: felix.ostrovschi din 16 iulie 2019, Vizualizari: 1 061

Furturile de la baia de vara din Cluj

In ultimele saptamani, aproape zilnic, presa locala a avut de inregistrat furturi intamplate la baia de vara din Cluj.


„În ultimele săptămâni, aproape zilnic, presa locală a avut de înregistrat furturi întâmplate la baia de vară din Cluj. În sfârşit, ieri, un redactor al ziarului nostru a verificat personal veracitatea numeroaselor denunţuri primite la poliţie.

Din cabina 122 i s-a furat suma neînsemnată de bani ce o avea în haină. Ţinem cu acest prilej să scoatem în evidenţă necesitatea de a se lua măsuri, pentru ca starea de până acum să înceteze. Conducerea băii de vară are datoria să recurgă la ajutorul organelor de poliţie, întrucât, cum arată numeroasele furturi de până acum, paza s-a dovedit insuficientă.

La încheierea ziarului, află că marelui comerciant Lazar Judovics i s-a furat ceasul, inelele şi alte obiecte de preţ. S-a constat că hoţii au chei false pentru cabinele ştrandului, chei cari au fost aflate legate laolaltă într-un loc ascuns.

Prinderea hoţului de la ştrand

Agentul Gabriel Nagy a reuşit sa prindă în flagrant delict pe calfa de pantofar Ioan Duma, în vârstă de 22 de ani, actualmente în serviciul regimentului 83. Interogat fiind, a mărturisit că el a comis seria de furturi de la ştrandul local.

S-a plâns, spunând că are şase fraţi cari trăiesc în cea mai mare mizerie. S-a simţit deci chemat să se îngrijească de soarta acestor fraţi. În buzunarele lui Ioan Duma s-au găsit câteva sute de lei şi 22 de dolari.

Făcându-se percheziţie la locuinţa lui Ioan Duma s-a aflat o adevărată magazie de obiecte de valoare şi bani, în valoare de circa 100.000 lei”. [„Naţiunea”, Anul II, nr.165, Cluj, 2 august 1928].

 

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama