UBB


Cetatile Transilvaniei atrag tot mai multi turisti

Autor: Claudiu.Padurean din 16 iulie 2019, Vizualizari: 568

Cetatile Transilvaniei atrag tot mai multi turistiTot mai multe agenţii de turism promovează la pachet cetăţile Transilvaniei. Ei vor să arate vizitatorilor de ce aceste cetăţi l-au fermecat pe moştenitorul Coroanei britanice, Principele Charles al Ţării Galilor. Aproximativ 80 la sută dintre pachetele turistice de acest tip îşi au baza de plecare din Cluj, datorită faptului că aeroportul din Cluj este foarte bine conectat prin zboruri low-cost de principalele oraşe europene.

 

 


Turismul istoric a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani. Transilvania îi atrage în special pe cei pasionaţi de istoria medievală, de cetăţi, de castele şi de legende. O cetate care merită să fie promovată este cea de la Liteni, spune istoricul Cristian Manolachi.

  

O altă cetate care atrage datorită patrimoniului istoric, dar şi datorită vinurilor din regiune, este Aiudul, spune istoricul Paul Scrobotă.

 

Foarte cunoscut a devenit şi castelul Banffy din Bonţida. Acesta găzduieşte festivaluri precum TIFF, iar în acest sfârşit de săptămână va atrage zeci de mii de vizitatori care vor veni la Electric Castle. Localnicii îi aşteaptă cu produse tradiţionale.

 

O altă cetate celebră este Sighişoara, care se află şi pe lista UNESCO.

 

Turiştii pasionaţi de istorie aleg circuite care includ bisericile fortificate din sudul Transilvaniei, bisericile de lemn din Maramureş, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau ansamblurile gotice şi baroce din Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Turda şi Alba Iulia ori clădirile Art Nouveau din Oradea şi Târgu-Mureş.

dle templates freefilm online


Categoria: Destinatii de Vacanta

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama