UBB


Interesul pentru oina creste tot mai mult - In Londra a aparut o echipa ce pratica sportul national al romanilor

Autor: Claudiu.Padurean din 18 iunie 2019, Vizualizari: 1 159

Interesul pentru oina creste tot mai mult - In Londra a aparut o echipa ce pratica sportul national al romanilorSportul naţional al românilor, oina, stârneşte un interes tot mai mare în mediile cele mai neaşteptate. La Cluj a luat naştere prima echipă universitară de oină, iar la Londra a fost creată prima echipă de oină formată exclusiv din cetăţeni britanici, London Oina Society.


Tinerii sunt interesaţi tot mai mult de sporturile tradiţionale, iar acest interes a dus la renaşterea pasiunii pentru sportul naţional al românilor, oina. În judeţul Cluj, există câteva echipe de tradiţie, mai ales în mediul rural, în sate cum ar fi Chiuieşti. Însă mulţi studenţi au fost atraşi de prima echipă universitară, Politehnica Cluj, spune preşedintele ei, Radu Munteanu.

 

 

Tot mai des, oina a început să fie jucată şi peste hotare, spune expertul în oină, Marius Bolba. ”Avem jucători de oină inclusiv în Indonezia, în India şi în alte ţări. În general, în ţările unde se joacă cricket sau baseball există interes şi pentru oină”, a spus Marius Bolba.

 

 

Cei care descoperă oina spun că sunt impresionaţi de dificultatea jocului şi de frumuseţea acestui sport.

dle templates freefilm online


Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.
FeleacuReclama

Reclama