UBB

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logistice

Autor: Claudiu.Padurean din 11 iunie 2019, Vizualizari: 562

Clujul a devenit orasul cu cele mai scumpe proprietati industriale si logisticeClujul a devenit, oficial, oraşul cu cele mai scumpe suprafeţe destinate dezvoltării industriale şi logistice. În multe situaţii, proprietarii terenurilor cer preţuri duble celor din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de compania Dunwell. Specialiştii în piaţa imobiliară atrag, însă, atenţia că preţul terenurilor poate varia în funcţie de foarte mulţi factori.


Studiul referitor la piaţa imobiliară arată că, în zona Floreşti, proprietarii terenurilor cer 50-60 de euro pe metrul pătrat, iar în zona Apahida cer între 60 şi 70 de euro pe metrul pătrat. În Jucu, preţurile sunt situate în intervalul 35 – 40 de euro pentru un metru pătrat. Spre comparaţie, studiul citat arată că în zona de nord-est a Bucureştiului preţurile terenurilor variază între 30 şi 60 de euro pe metru pătrat, în timp ce în zona de nord-vest preţurile variază între 30 şi 40 de euro pe metrul pătrat. Reprezentanta uneia dintre cele mai mari agenţii, Napoca Imobiliare, Ioana Oltean, afirmă că studiul trebuie pus în context şi trebuie menţionat faptul că preţul mediu din Bucureşti este mai scăzut deoarece sunt puse în vânzare mult mai multe proprietăţi decât în Cluj.

 

 

De asemenea, Ioana Oltean de la Napoca Imobiliare enumeră factorii care pot influenţa valoarea unui teren. ”Este vorba de pozţionarea acelui teren, suprafaţă, front la stradă, distanţa faţă de reţelele de utilităţi, înclinaţia terenului şi de alţi factori care ţin de zonă”, a mai spus Ioana Oltean.

 

 

Există şi alte studii imobiliare, care iau în calcul şi construcţiile cu destinaţie comercială sau industrială. Şi acestea arată că, în medie, preţurile din Cluj sunt mai mari decât cele din Bucureşti.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama