UBB

Se aproapie concertul lui Tom Jones la Cluj. Afla mai multe despre povestea unei voci de legenda

Autor: bianca.padurean din 4 iunie 2019, Vizualizari: 741

Se aproapie concertul lui Tom Jones la Cluj. Afla mai multe despre povestea unei voci de legendaCariera de 50 de ani a lui Tom Jones a devenit in mod remarcabil din ce in ce mai buna cu trecerea timpului. Popular ca interpret live şi artist de studio timp de cinci decenii, Jones a obtinut - la vârsta de 77 de ani - cele mai bune recenzii ale carierei sale pentru albumele recente Long Lost Suitcase, Spirit In The Room şi Praise & Blame. Criticii din întreaga lume au aprobat în unanimitate discografia recenta, atat in varianat inregistrata cat si ceaşi admiraţia lor e generala atât pentru albumul înregistrat, cât şi pentru interpretarea live.


Thomas Jones Woodward s-a născut la Pontypridd, sudul Ţării Galilor, Marea Britanie, pe 7 iunie 1940, dintr-un tată care a lucrat în minele de cărbune din Valea Rhondda. După ce a renunţat la şcoală la vârsta de 15 ani, lucrand intr-o varietate mare de domenii, cântând în cluburi pe timp de noapte şi căsătorindu-se la vârsta de doar 17 ani, Jones a semnat cu Decca Records din Londra

 

Jones a experimentat cu multe genuri muzicale. Deşi este bine cunoscut pentru hit-uri precum, It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again si If I Only Knew, el este în primul rând un artist cu suflet de blues. El a rămas un artist de studio de referinta, cu albumul său Reload din 1999, cu cele mai mari vânzări (5m) din cariera sa. Tom a fost un jucator cheie in documentarul Red White & Blues al lui Martin Scorsese, iar in 2004 a lansat un album de rock n roll cu Jools Holland. În 2008, 24 Hours, a fost un punct culminant al carierei sale, multe dintre piese fiind scrise de artist, ca o reflecţie profunda şi evocatoare a vieţii sale bogate si pline de energie.

 

Bilete pentru concertul de la Cluj sunt disponibile pe iabilet.roeventim.ro şi tomjones.emagic.ro.

 

In 2010 a avut loc o schimbare de direcţie, iar Tom a lansat cel de-al 39-lea album de studio, "Praise & Blame". Mantra "Praise & Blame" a fost "revenirea la elementele de bază", iar albumul a fost înregistrat ca o interpretare live în studioul lui Peter Gabriel din Bath, Anglia, produs de Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Rezultatul a fost produsul unui cantaret de cel mai inalt nivel.

 

După succesul  "Praise & Blame", în mai 2012 Tom a lansat "Spirit In The Room". Împreună cu producătorul / chitaristul Ethan Johns la studiourile Bath's Real World, "Spirit In The Room", ca şi predecesorul său, îi permite lui Tom  să aducă o  voce în cântece aşa cum numai el poate. Însoţit de Ethan Johns, albumul include piese preţioase compuse de o varietate de scriitori - Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon şi Paul McCartney, printre altii. Spiritul albumului este simplu, brut şi plin de suflet.

 

Tom a fost numit Sir de Majestatea Sa Regina în 2006, o onoare pe care o apreciaza profund. O onoare pe care a reuşit să o sărbătorească din nou în 2012, când a participat la concertul Jubilee Queens Diamond de la Palatul Buckingham. Printre cele mai importante momente ale carierei sale lungi se numără primirea premiilor BRIT pentru cel mai bun artist bărbat şi contribuţia excelentă la muzică, premiul Silver Clef pentru întreaga cariera, premiul Hitmaker de la [US] Hallwriting Hall of Fame, GQ Man Of The Year şi prestigiosul premiu britanic Trust Awards. A fost personaj de benzi animate în The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove; alte roluri de film includ Mars Attacks ale lui Tim Burton. În 2012, el a debutat în primul sau rol  alături de Brenda Blethyn şi Alison Steadman, în "Playhouse Presents: King of The Teds" pentru Sky Arts.

 

Intr-un an de turneu foarte reuşit în 2014, Tom a concertat la MCG din Melbourne pentru AFL Grand Final, cel mai important eveniment sportiv din Australia, alături de Ed Sheeran. Mai târziu, a avut onoarea să apară la concertul lui Neil Young's School Benefit, împreuna cu Florence + The Machine, Soundgarden, Pearl Jam, Brian Wilson şi alţii. Şi în Marea Britanie, a fost onorat să închidă primele premii anuale BBC Music, ajutând la sarbatorirea unui an fantastic de muzică pentru întregul trust BBC, interpretând alături de Paloma Faith, un cor de sute de persoane şi de orchestra BBC.

 

 

În 2015, Sir Tom şi-a continuat rolul de antrenor la The Voice din Marea Britanie, alături de Will.i.am, Rita Ora şi Ricky Wilson. În februarie, a fost invitat pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare a premiului MusiCares Person Of The Year tribute, pentru sarbatorirea lui Bob Dylan, alături de Bruce Springsteen, Beck, Jack White, Bonnie Raitt, Willie Nelson şi mulţi alţii. Următoarea seară a cantat la a 57 a editie ale premilor anuale Grammy. După câteva luni de turneu, Sir Tom a lansat prima sa autobiografie  intitulată Over the Top And Back şi coloana sonoră  care o însoţeste, intitulată Long Lost Suitcase (VirginEMI / Caroline), pe care a promovat-o în mod activ la nivel internaţional. De asemenea, a găzduit şi a cantat la un eveniment special de televiziune de 2 ore cu prietenii săi din muzică şi comedie într-un efort major de strângere de fonduri pentru organizaţia de caritate BBC Children In Need.

 

 

2016 a fost un an dificil, dar ocupat pentru Sir Tom, deoarece s-a străduit să lucreze, trecand peste durerea de a-şi pierde prietena din copilarie şi soţia de 59 de ani, Melinda, în aprilie. Tom şi formaţia sa au ridicat concertele la un alt nivel, obţinând recenzii bune în Europa şi America. O scurtă excursie în Germania pentru a canta cu Helena Fischer a terminat anul intr-o notă pozitivă.

 

 

2017 a văzut întoarcerea lui Sir Tom in televiziunea de sâmbătă seara, reluând rolul de antrenor şi mentor la ITV, in cadrul Voice UK, în care a ghidat un talent nou sub forma duetului Welsh Into the Ark până in finala mare a celei de-a şasea editii. Lunile de vară au adus un turneu sold out, cu recenzii foarte bune, în timp ce Sir Tom şi formaţia sa au facut un tur al Marii Britanii şi Europei, aducând finalistii emisiunii Voice UK, Into The Ark, ca moment de deschidere pentru show-uri şi invitaţi speciali in concerte.

 

 

Sir Tom este într-adevăr o legendă vie, unul dintre puţinii artişti a căror profesie a început în zorii muzicii populare moderne, care continuă să aibă o carieră de succes până în prezent. Spectacolul său irezistibil traversează ere muzicale şi genuri, nu tine cont de clasele sociale si se adresează tinerilor şi bătrânilor, indiferent de sex. Sir Tom a fost întotdeauna despre puterea cântecului, puterea vocii.

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama