UBB

Pagina de istorie: Când un cap încoronat se căsătoreşte cu cineva din popor

Autor: bianca.padurean din 22 mai 2019, Vizualizari: 657

Pagina de istorie: Când un cap încoronat se căsătoreşte cu cineva din poporÎn 22 mai 2004, la Madrid, avea loc o nuntă mai puţin obişnuită. Principele de Asturias, Felipe, moştenitorul Coroanei Spaniei, lua în căsătorie o tânără jurnalistă, Letizia Ortiz Rocasolano. Mireasa nu provenea dintr-o familie regală, însă a fost rapid acceptată de spanioli, care o consideră drept simbolul unei femei moderne, educate şi împlinite din punct de vedere profesional, scrie RFI în Pagina de istorie.


Principele Felipe de Asturias numără printre strămoşii săi numeroşi împăraţi şi regi din toate colţurile Europei. Tatăl său este Regele Juan Carlos al Spaniei, iar mama sa, Regina Sofia, s-a născut Principesă a Greciei şi a Danemarcei.

 

Principele Felipe de Asturias a beneficiat de o educaţie aleasă. A studiat la un liceu în Madrid, apoi un an în Canada, în Ontario. A revenit în capitala Spaniei, unde a obţinut o licenţă în drept, apoi a urmat cursuri de economie.

 

A revenit în America de Nord, de data aceasta în Statele Unite ale Americii, unde a obţinut un masterat în relaţii internaţionale la Universitatea Georgetown. Şi-a îndeplinit cu maximă seriozitate îndatoririle sale de principe moştenitor, într-o ţară în care Familia Regală devenise simbolul unei renaşteri naţionale după dictatura generalului Francisco Franco, ajuns la putere în perioada interbelică, în urma unui război civil sângeros, care a opus extrema stânga extremei drepte.

 

Principele Felipe de Asturias a făcut parte şi din echipa olimpică a Spaniei de yachting, iar la Olimpiada din Barcelona, din 1992, s-a clasat al şaselea. În plan internaţional, a reprezentat Spania la evenimente importante, precum ceremoniile de investitură ale preşedinţilor aleşi în ţările Americii de Sud.

 

Presa spaniolă a scris despre presupusele sale iubite, însă prima sa relaţie oficială a fost anunţată în 2003, când s-a logodit cu jurnalista Letizia Ortiz Rocasolano. Unii conservatori au criticat faptul că ea mai fusese căsătorită civil vreme de un an, însă acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru Biserica Catolică, ce a luat în calcul doar faptul că nu a existat o căsătorie religioasă.

 

Letizia Ortiz Rocasolano este binecunoscută, pentru că lucrase în presa din Spania şi din Mexic şi era o jurnalistă apreciată. Ea deţine o licenţă în jurnalism şi un masterat în comunicare audiovizuală. Letizia Ortiz Rocasolano este respectată şi iubită de spanioli, iar aprecierea publică a crescut după ce a dat naştere celor două principese care reprezintă noua generaţie regală din Spania: Leonor, născută în 2005, şi Sofia, născută în 2007.

 

Citiţi mai multe pe RFI.ro.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama