UBB

Cod Galben de furtuni si Cod Portocaliu de inundatii la Cluj. Vezi prognoza meteo pentru acest început de săptămână

Autor: mihaela.ursan din 20 mai 2019, Vizualizari: 687

Un Cod Galben de furtuni si un Cod Portocaliu de inundatii vizeză Clujul la acest început de săptămână.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Clujul, pe lângă alte 27 de judete, se va confrunta cu instabilitate atmosferică pronuntată, în acest sens fiind emis un Cod Galben de furtuni.

Astfel, de luni, 19 mai 2019, de la ora 12:00 până marti, 20 mai 2019, ora 06:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramuresului, nordul si vestul Moldovei, Olteniei si nordul si nord-vestul Munteniei, vor fi furtuni cu averse si caracter torential, vijelii si grindină.

Cantitatea de apă e posibil să ajungă, pe arii restrânse. la 60 litri pe metrul pătrat.

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un Cod Portocaliu de inundatii pentru mai multe bazine hidrografice, care vizează si Clujul

Prin urmare, în perioada 20 mai 2019 de la ora 18:00 – 21mai 2019 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur – bazin superior (judeţul Satu Mare), Someşul Mare - (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej – amonte S. H. Satu Mare (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Niraj (judeţul Mureş), se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depăsiri ale cotelor de apărare, informează hidrologii.

Luni, în data de 20 mai 2019, temperatura maximă va fi de 20 grade Celsius, iar minima de 14 grade Celsius.

Cod Galben de furtuni si Cod Portocaliu de inundatii la Cluj. Vezi prognoza meteo pentru acest început de săptămânădle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama