UBB

Bunici şi bunicuţe de la Centrul de îngrijire scoşi de voluntarii MDM Group la plimbare prin oraş

Autor: bianca.padurean din 19 mai 2019, Vizualizari: 757

Bunici şi bunicuţe de la Centrul de îngrijire scoşi de voluntarii MDM Group la plimbare prin oraşSurpriză pentru vârsnicii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă! Voluntari corporatişti de la MDM Group şi voluntari locali şi internaţionali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca i-au invitat pe bunici şi bunicuţe la o plimbare prin oraş pentru a le însenina ziua şi a-i scoate astfel din rutina zilnică.

Evenimentul „InterGeneration” a avut loc în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.
Vizita a creat o reală emoţie, atât printre pensionari, cât şi printre voluntari. Unii dintre vârstnici, imobilizaţi în scaune cu rotile, nu au mai ieşit la plimbare în oraş din vara anului trecut. Unii nu mai au pe nimeni, alţii au fost daţi uitării de membrii familiei. „Ne duc în Cluj”, a exclamat o bunicuţă cu ochii în lacrimi. Nu doar pe ea a podit-o plânsul, ci şi pe ceilalţi pensionari şi pe voluntari.
Tinerii şi vârstnicii au găsit multe subiecte comune de discuţie. Şi-au spus bancuri, şi-au împărtăşit reţete culinare, au vorbit despre studenţia de ieri şi de azi, despre călătorii, despre regretele şi bucuriile vieţii. După plimbarea prin Piaţa Avram Iancu, şi-au promis că se vor revedea.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) se desfăşoară între 13 – 19 mai 2019 în toată ţara, iar Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca organizează zilnic evenimente coordonate de voluntari internaţionali pe care îi gazduieşte.
Tematica săptămânii din acest an face referire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – ODD. Mai multe despre ele se poate citi aici: https://www.saptamanavoluntariatului.ro/temasnv2019/
Angajaţii MDM Group s-au implicat în SNV ca în fiecare an de Săptămâna Naţională a Voluntariatului în ziua dedicată Voluntariatului Corporatist.
Centrul de Voluntariat încurajează companiile să dedice o zi de lucru pentru o acţiune de voluntariat în comunitate, adică să înlocuiescă o zi de muncă în beneficiul companiei cu o zi de munca în beneficiul comunităţii.
Motto-ul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului din acest an este chiar „Fac bine, tu?”.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Cluj-Napoca este organizată de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) ca parte din proiectul „EVS Seeds” şi „CiVi – Coordonatori Instruiţi – Voluntari Implicaţi”, ambele co-finanţate prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama