UBB

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekend

Autor: Claudiu.Padurean din 16 mai 2019, Vizualizari: 840

Paprikajancsi si Spiridusul voinic, eroii Teatrului „Puck” in weekendArtiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” îi aşteaptă pe cei mici la finalul săptămânii cu spectacole care au în prim-plan eroi curajoşi şi inventivi. Astfel, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11 este programat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Laszlo Vadas, iar duminică, 19 mai, de la orele 11.00 şi 12.30, „Spiriduşul Voinic”, în regia Andreei Bolovan.


„Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai” este un spectacol inspirat din poveşti tradiţionale maghiare, a cărui premieră a avut loc în urmă cu aproximativ un an, la aniversarea a 68 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Păpuşi „Puck”. Dramatizarea este semnată de Ferencz Demeter, iar regia de Laszlo Vadas.

 

Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea şi isteţimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar şi pe Diavol. Este un personaj foarte popular, asemenea lui Laszlo Vitéz, iar în acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, cu limbajul ei aparte. Este prin excelenţă un spectacol de bâlci, cu aventură şi umor. Cei doi actori din distribuţie (Laszlo György şi Reka Giriti) interpretează peste 10 roluri. Păpuşile au fost realizate de Laszlo György şi Tunde Szabó.

 

Spectacolul are loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 11, se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

 

 Chiar dacă eşti mic, poţi să fii curajos şi puternic. Acesta este mesajul principal al spectacolului „Spiriduşul voinic”, adaptare originală după o idee de Mihnea Moisescu, în regia Andreei Bolovan, a cărui premieră a avut loc recent, în 14 aprilie, marcând şi debutul în regie al Andreei Bolovan, actor-păpuşar la Teatrul „Puck”. Totodată, ea semnează şi scenariul producţiei.

 

„Am ales această poveste datorită faptului că include animale fantastice şi spiriduşi, personaje pe care le întâlnim destul de rar în spectacolele de teatru de păpuşi de la noi din ţară”, precizează ea.

 

Astfel, este un titlu care li se poate adresa atât copiilor de la trei ani în sus, cât şi părinţilor şi adulţilor care iubesc teatrul de păpuşi.

 

Spectacolul este foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuşi expresive şi decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

 

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poţi să fii voinic, chiar dacă eşti mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiriduşul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpuşar Iulian Lungu. El parcurge un drum iniţiatic, de maturizare, în care înţelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul şi perseverenţa în a-ţi urma scopul şi a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viaţa încă din copilărie, dar şi pentru cei mari. Ne putem lovi în viaţă de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt şi să nu ne lăsăm dezamăgiţi, să nu ne abandonăm visele şi proiectele şi nici idealurile”, subliniază Andreea Bolovan.   

 

Distribuţia este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu şi Andra Ştefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figuraţia.

 

Scenografia şi pictura sunt semnate de Elena Ilaş, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

 

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama