UBB

Pagina de istorie: Ziua in care Duckadam a facut istorie la Sevilla

Autor: bianca.padurean din 7 mai 2019, Vizualizari: 472

Pagina de istorie: Ziua in care Duckadam a facut istorie la SevillaÎn 7 mai 1986, echipa de fotbal Steaua Bucureşti a făcut istorie. Era pentru prima dată când o echipă românească a câştigat Cupa Campionilor Europeni, scrie RFI în Pagina de istorie.


Data de 7 mai 1986 a intrat în istoria fotbalului românesc, dar şi cel european. Atunci a avut loc finala Cupei Campionilor Europeni, care s-a jucat la Sevilla.

 

A fost momentul în care echipa de fotbal Steaua Bucureşti a cucerit, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, această cupă, după ce a învins în finală, în urma executării loviturilor de la 11 m, cu 2–0, echipa spaniolă „FC Barcelona".

 

Eroul momentului a fost portarul Helmuth Duckadam care a reuşit o performanţă unică în lume – a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, astfel că „Eroul de la Sevilla”, cum a fost supranumit Duckadam a avut o contribuţie decisivă la câştigarea trofeului de către Steaua Bucureşti. Performanţa reuşită de Helmuth Duckadam pe stadionul din Sevilla este înscrisă chiar în Cartea Recordurilor.

 

Steaua a devenit astfel prima echipă din Estul Europei, şi singura dintr-o ţară comunistă, care a câştigat cel mai important trofeu continental la fotbal. Steaua şi-a trecut în palmares şi o Supercupă a Europei, în 1987, când a câştigat finala jucată cu Dinamo Kiev, printr-un gol marcat de Gheorghe Hagi.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama