UBB

Antecedentele cu picatele ale unui proces de divort

Autor: felix.ostrovschi din 15 aprilie 2019, Vizualizari: 850

Antecedentele cu picatele ale unui proces de divort

„Cântecele populare, expresia lirică a poporului român, sunt foarte interesante cu privire la căsătorie. Toată lumea ştie că ţăranul nostru, în majoritatea cazurilor, se căsătoreşte din dragoste. Oricât de săracă ar fi o tânără săteancă, nu este exclus ca să se căsătorească cu cel mai bogat flăcău din comună.

Frumuseţea şi isteţimea sunt condiţii esenţiale pentru ca o <<Rodică>> să devină o femeie fericită lipsită de grijile sărăciei. Uneori această fericire nu este de durată lungă, căci neînţelegerile schimbă viaţa de paradis, într-o ceartă permanentă şi într-un iad de maltratări.


 

Cum şi-a parodiat căsătoria o tânără, săracă

Anul trecut în comuna Boteni din judeţul nostru, s-a înregistrat o astfel de căsătorie, unde o tânără ţărancă, frumoasă, s-a căsătorit cu cel mai înstărit flăcău din sat. Viaţa conjugală a fost fericită un timp foarte scurt, deoarece femeia şi-a adus aminte repede de alte poveşti de iubire avute în trecut.

Antecedentele cu picatele ale unui proces de divort

După fiecare ceartă ea găsea cu cale să dispară de acasă cu câte un amant.

Atunci când îşi recunoştea păcatul, se reîntorcea acasă unde soţul o ierta primind-o din nou în familie. Aşa, în decursul unui an, ea a dispărut pe rând de acasă cu 7 amanţi. În urma reîntoarcerii din ultima ei aventură, soţul a mai făcut o încercare, crezând că se va îndrepta. De data aceasta însă cu condiţia ca să jure în faţa preotului că nu-l va mai înşela niciodată.

Neputându-şi ţine jurământul ea a plecat din nou, astfel că soţul nefericit a fost silit să ceară la Tribunal divorţul de femeia necredincioasă.

Tribunalul a pronunţat vineri înainte de masă, separaţiune de masă şi locuire pe timp de 6 luni”. [„Patria”, Anul XVII, nr.128, Cluj, 8 iunie 1936].

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama