UBB

Hansel si Gretel, pe scena Teatrului Puck

Autor: Claudiu.Padurean din 29 martie 2019, Vizualizari: 1 456

Hansel si Gretel, pe scena Teatrului PuckCei mici sunt aşteptaţi duminică 31 martie, de la orele 11 şi 12.30, la spectacolul „Hänsel şi Gretel”, după Fraţii Grimm, în regia Ibolyei Varga. Mesajul foarte înălţător al acestei poveşti este solidaritatea şi iubirea de frate care poate să învingă şi forţele malefice. De asemenea, sâmbătă, 30 martie, de la ora 11, este programată o reprezentaţie a spectacolului  „Ciobănaşul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia şi scenariul lui Attila Szabó.


Reprezentaţiile de duminică, 31 martie, sunt programate pentru orele 11 şi 12.30. Aşa cum îi spune numele, spectacolul „Hänsel şi Gretel” are ca protagonişti doi fraţi, o fetiţă şi un băiat. Mesajul foarte înălţător al acestei poveşti este solidaritatea şi iubirea de frate care poate să învingă şi forţele malefice, reprezentate o dată de mama vitregă, iar în a doua parte a poveştii de vrăjitoare.

 

„Iubirea dintre fraţi este eternă, este protejată de o lume sacră. Ei reprezintă ordinea în lume, fraţii care se regăsesc şi trec şi peste încercări foarte grele cum este pericolul de moarte. Hänsel nu este fără Gretel, iar Gretel nu este fără Hänsel. Fiecare preia conducerea atunci când celălalt este în pericol”, precizează Ibolya Varga.

 

Scenariul spectacolului este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuţie: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuţ Constantinescu, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Angelica Pamfilie, Andra Ştefan şi Adina Ungur. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

 

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 11, este programată o reprezentaţie a spectacolului  „Ciobănaşul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia şi scenariul lui Attila Szabó.

 

”A fost odată un rege care dădea porunci destul de nechibzuite. Tot atunci trăia şi un ciobănaş care pur şi simplu nu îndeplinea aceste porunci. Iar în momente de acest gen, situaţia trebuie confruntată. Dar oare cum o putem confrunta? Putem oare să privim în ochii celui care tocmai deoache fără să ameţim? Se pot oare stinge acei ochi, se pot oare întuneca acei ochi de stele? Căci nu-i poate stinge nici stupiditatea, nu-i poate închide teama, nu clipesc în faţa ursului, nici a aricilor uriaşi, a coaselor ascuţite. Numai privirea fetei craiului umbreşte un pic ochii aceia, cât pentru o clipă, dar numai şi numai pentru ca după aceea să se uite unul la altul cu o privire şi mai curată. Lumea e bună câtă vreme căile vieţii sunt ghidate de astfel de ochi de stele”, spun reprezentanţii teatrului clujean.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama