UBB

Evening Standard: Romania este destinatia turistica cu cea mai rapida crestere printre britanici

Autor: Claudiu.Padurean din 24 martie 2019, Vizualizari: 1 697

Evening Standard: Romania este destinatia turistica cu cea mai rapida crestere printre britaniciRomânia este destinaţia cu cea mai rapidă creştere pentru turiştii britanici, potrivit unui articol publicat de cunoscutul ziar londonez Evening Standard. Jurnaliştii britanici citează un studiu bazat pe datele culese de Organiaţia Naţiunilor Unite pentru Turism în anul 2018. Oficialii britanici confirmă faptul că interesul turiştilor din Regatul Unit faţă de România este în creştere.

 

 


Studiul citat de Evening Standard a analizat datele culese în perioada 2007 - 2017. Aceste date arată că numărul turiştilor britanici care au vizitat România în această perioadă a crescut cu 638 la sută. Acest lucru înseamnă că România este destinaţia turistică cu cea mai mare creştere printre britanici. Pe locul doi se află Lituania, cu o creştere de 187 la sută, iar pe locul trei Mexicul, cu o creştere de 145 la sută. În cei zece ani analizaţi, numărul britanicilor care au vizitat Ungaria a crescut cu 70 la sută, iar cel al britanicilor care au vizitat Polonia a crescut cu 56 la sută. Turiştii britanici au motive întemeiate să viziteze România, este de părere consulul onorific al Regatului Unit la Cluj, Shajjad Rizvi.

 

”România este cel mai bun loc pe care poate veni să îl viziteze orice britanic. Cred că articolul din Evening Standard - şi trebuie să ştiţi este un ziar foarte citit în Marea Britanie, mai ales în Londra - va avea un impact uriaş, iar acest articol va ajuta să crească şi mai mult numărul de vizitatori în România. Pot să vină, pentru că este o ţară foarte frumoasă, mai ales Transilvania”, a declarat Shajjad Rizvi.

 

Un rol important în promovarea României l-au avut Familiile Regale din cele două ţări, este de părere expertul în turism Valentin Lungu.

 

De asemenea, creşterea numărului de turişti britanici a fost stimulată de biletele ieftine de avion. Redactorii Evening Standard au remarcat că un bilet de avion de pe ruta Londra - Cluj costă doar 12 lire sterline, iar România este o destinaţie ieftină pentru city break. Acest lucru înseamnă inclusiv bere ieftină din belşug şi cazare la preţuri rezonabile. Turiştii britanici sunt îndemnaţi să viziteze mănăstirile româneşti, Munţii Carpaţi şi oraşele medievale din Transilvania.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama