www.AutoPieseonline24.ro

Turnul Pompierilor ar putea fi reabilitat pana la finalul anului

Autor: Claudiu.Padurean din 17 februarie 2019, Vizualizari: 511

Turnul Pompierilor ar putea fi reabilitat pana la finalul anuluiUnul dintre cele mai interesante monumente istorice din Cluj este reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Turnul Pompierilor va fi transformat într-un centru cultural, iar autorităţile locale speră să fie gata până la finalul acestui an.


Turnul făcea parte din a doua incintă de apărare a Clujului şi a fost ridicat în anul 1574. Era cunoscut sub numele de Poarta Mică din Uliţa Săpunului. Apoi, a purtat numele de Turnul Lăcătuşilor, pentru că era apărat de membrii acestei bresle. În secolul al XIX-lea, platforma turnului era folosită de pompieri pentru a supraveghea oraşul. Turnul Pompierilor a fost închis timp de câteva decenii, iar acum este reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Turnul ar urma să devină centru cultural, cu spaţii pentru expoziţii şi o platformă de unde va putea fi admirat oraşul.

 

Valoarea proiectului este de aproximativ 10,2 milioane de lei, iar cea mai mare parte a sumei provine din fondul destinat dezvoltării regionale. Contractul de execuţie a fost semnat în noiembrie 2018, iar până acum au fost realizate 12 la sută din lucrări.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama