www.AutoPieseonline24.ro

Seful adjunct de unitate in cadrul OLAF participa la Conferinta Litigii pe Fonduri Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2019, Vizualizari: 464

Seful adjunct de unitate in cadrul OLAF participa la Conferinta Litigii pe Fonduri EuropeneFreedom House România confirmă prezenţa unui nou expert la Conferinţa „Litigii pe Fonduri Europene” din BucureştiŞeful adjunct de unitate în cadrul OLAF, Maria Ntziouni-Doumas. Este consultant pe politici antifraudă în Departamentul de Politici Publice al OLAF şi are o experienţă de 28 de ani în politici europene. De 15 ani se află în poziţii de conducere în cadrul instituţiei.


Freedom House România continuă aşadar înscrierile pentru al treilea eveniment din seria de conferinţe organizate în cadrul Programului OLAF - Hercule III, „Litigii pe Fonduri Europene”, eveniment care vizează protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România. Este a treia conferinţă cu această temă şi se desfăşoară la Bucureşti, pe 27-28 februarie 2019.Vom înţelege aici mai bine cum trebuie gestionate situaţiile practice de suspiciune de fraudă/nereguli şi consecinţele financiare ale acestora.
Detalii şi informaţii sunt disponibile aici: http://freedomhouse.ro/conferinta/ şi pe pagina de Facebook Freedom House România.
Participă la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor de management, magistraţi, avocaţi, experţi în fonduri europene etc. Veţi avea oportunitatea participării active la discutarea unor probleme esenţiale din domeniul fondurilor europene:
- este neregula definită prea extensiv?
- ce nereguli pot fi remediate?
- poate fi interesul financiar afectat de nereguli minore?
- există mecanisme de remediere?
NUME CONFIRMATE:
- Din partea OLAF vine Maria Ntziouni-Doumas, şef de unitate adjunct în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă. Este consultant pe politici antifraudă în Departamentul de Politici Publice al OLAF şi are o experienţă de 28 de ani în politici europene. De 15 ani se află în poziţii de conducere în cadrul instituţiei.
Dr. Eugenia Marin, judecător, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - ÎCCJ.
Marius Mihai Vasiliu, expert în auditarea proiectelor de infrastructură finanţate de UE şi în verificarea indiciilor de nereguli şi fraudă.
Drd. Laura Alexandra Farca, avocat cu experienţă în materia achiziţiilor publice, fonduri structurale, probleme de real estate şi de mediu.
Prof. dr. Dacian Dragoş, de la Centrul de Studii privind Buna Guvernare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Predă Drept administrativ şi european la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din UBB şi este vicepreşedinte al Consiliului de Cercetare în aceeaşi universitate, având un doctorat în drept administrativ şi un master în drept şi administraţie publică. Conduce, de asemenea, Programul postuniversitar pentru Achiziţii Publice, Concesiuni, Parteneriat Public Privat.
Urmărim înţelegerea indicatorilor de fraudă şi exemplificarea cu studii de caz, înţelegerea şi aplicarea rigorilor de documentare şi justificare a fraudei şi neregulilor din perspectiva consecinţelor de ordin administrativ, civil şi penal, mecanismele judiciare aplicabile în domeniul fondurilor europene şi întinderea răspunderii pentru fraudă şi nereguli.
Câteva impresii de la participanţii prezenţi la primele conferinţe, din Bucureşti şi Cluj-Napoca:
• Au fost subiecte de interes major pe tema fondurilor europene, tratate în amănunt • Speakeri de excepţie, feedback în timp real • Un eveniment excelent pentru jurişti, reprezentanţi ai firmelor de avocatură, pentru persoane cu studii economice dar nu numai; informaţii foarte interesante • Intervenţii excelente, extrem de pragmatice •
Tariful de participare include un loc asigurat la două zile de conferinţă, prânz, cină şi mapă de participant.
*Pachetele de participare au fost concepute pentru a încuraja şi participanţii din afara localităţilor de desfăşurare a conferinţelor. Pentru detalii referitoare la cazarea participanţilor din afara Bucureştiului, vă rugăm să ne contactaţi.
Conferinţele Litigii pe Fonduri Europene “Enhancing the Legal Protection for EU Financial Interests in Romania”, 2018-2019, sunt implementate de Freedom House România şi finanţate de Comisia Europeană în cadrul Directorate D – Policy, OLAF D.1 – Policy Development şi Programul HERCULE III al Uniunii Europene.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici susţine proiectul “Enhancing the Legal Protection for EU Financial Interests in Romania”.
Primul eveniment „Litigii pe Fonduri Europene” de la Bucureşti: https://www.facebook.com/events/201109600517030/
Al doilea eveniment, de la Cluj-Napoca:
dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama