Adrian Oros: PNL sustine blocul ACUM la alegerile din Republica Moldova

Autor: Claudiu.Padurean din 12 ianuarie 2019, Vizualizari: 1 947

Adrian Oros: PNL sustine blocul ACUM la alegerile din Republica MoldovaLiderii PNL au anunţat că vor susţine Opoziţia democratică din Republica Moldova. Este vorba de blocul ACUM, format din Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal-Democrat. Anunţul referitor la susţinere a fost făcut de vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, în contextul în care în 24 februarie vor avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, anunţă ViaCluj.tv.


”Basarabia se află într-un moment crucial. De votul basarabenilor depinde viitorul ţării. Pe de o parte, se află reprezentanţii regimului corupt, pro-rus, în frunte cu preşedintele sovietic al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat. În jurul lor gravitează şi alţi oligarhi, precum Ilan Şor, preşedintele Partidului Şor. De cealaltă parte se află forţele pro-româneşti, pro-europene, grupate în blocul ACUM. 

 

Din acesta fac parte cele trei partide care au demonstrat la alegerile furate de anul trecut de la Chişinău că pot înfrânge partidele susţinute de Moscova. Cele trei partide democratice sunt Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal-Democrat. Toate cele trei partide sunt formaţiuni – surori ale PNL. Sunt membre PPE şi împărtăşesc aceleaşi valori cu PNL: libertate, democraţie, cinste, corectitudine şi un ataşament clar faţă de Occident.

 

De aceea, îi îndemn pe toţi basarabenii care cred în democraţie să meargă la vot şi să voteze cu blocul ACUM. Cei care s-au înregistrat pe listele electorale din Diaspora să meargă şi să o voteze pe Maia Sandu. Cei care nu au făcut acest lucru, să meargă la vot în Basarabia şi să voteze cu Andrei Năstase şi cu ceilalţi candidaţi ai blocului ACUM din Republica Moldova. Cei care iubesc România să nu se lase dezorientaţi de petardele lansate de propaganda rusească şi să voteze cu falşi unionişti. Pentru cei care vor înlăturarea regimului sovietic de la Chişinău nu există decât varianta de a vota cu candidaţii blocului ACUM. 

 

Şi mai fac un apel, la organizaţiile internaţionale care monitorizează alegerile: să meargă în Republica Moldova deoarece sunt temeri că actuala guvernare pregăteşte falsificarea scrutinului. Dacă avem alegeri corecte, blocul ACUM va câştiga”, a spus Adrian Oros.

Vicepreşedintele PNL a mai adăugat că România va trebui să susţină şi conectarea Republicii Moldova cu viitoarea autostradă Cluj – Târgu-Mureş – Iaşi.

 

Guvernul de la Bucureşti trebuie să includă în bugetul de stat pentru 2019 sumele necesare finalizării tuturor tronsoanelor Autostrăzii Transilvania dintre Câmpia Turzii şi Târgu-Mureş. De asemenea, cer Guvernului să acceseze banii europeni destinaţi programului operaţional din domeniul infrastructurii pentru a începe construirea Autostrăzii Târgu-Mureş – Iaşi. Propunerea de a construi această autostradă prin parteneriat public-privat nu este decât o modalitate de a-i prosti pe oameni. De ce evită fondurile europene actualii guvernanţi? Probabil, pentru că vor să fure şi se tem de controalele OLAF, care depistează fraudele cu bani europeni, aşa cum s-a întâmplat la TelDrum.

 

Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi este absolut necesară, însă este nevoie de mai mult. Este nevoie ca ea să fie prelungită până la Chişinău. Ne-am săturat să tot vorbim despre dezvoltare şi despre Unire fără să facem nimic. Autostrada Cluj – Târgu-Mureş – Iaşi – Chişinău este un proiect concret, care îi apropie pe români.

 

Şi tronsoanele de pe traseul Iaşi – Chişinău pot fi construite cu bani europeni. În fond, vorbim de aproximativ 100 de kilometri de autostradă. Până la graniţă putem folosi fondurile alocate pentru infrastructura mare, iar de la Prut la Chişinău putem folosi fondurile alocate prin programele de vecinătate ale Uniunii Europene”, a declarat deputatul clujean Adrian Oros.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama