UBB

Le Parisien: România, o bătaie de cap suplimentară pentru Europa

Autor: Claudiu.Padurean din 4 ianuarie 2019, Vizualizari: 2 643

Le Parisien: România, o bătaie de cap suplimentară pentru EuropaLe Parisien, ziar popular francez de largă circulaţie, publică un articol critic la adresa României şi a guvernanţilor săi sub titlul „România, o bătaie de cap suplimentară pentru Europa”. Guvernul ţării care tocmai a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene a atacat recent Bruxelles, notează printre altele ziarul francez, citat de RFI România.


„Liviu Dragnea, omul forte al României” cum îl descrie Le Parisien pe liderul PSD, „a împins guvernul român să ia un viraj populist şi naţionalist într-un moment decisiv pentru Europa” notează autorul articolului.

 

„Teoretic, guvernul român, dominat de PSD, este orientat la stânga. In ultimele luni însă, el a luat un viraj populisto-naţionalist, după modelul ungar şi polonez. Tara, până nu demult una dintre cele mai eurofile de pe continent, a devenit una dintre cele mai critice vizavi de Bruxelles” continuă Le Parisien.

 

Ziar care reaminteşte apoi pe larg problemele judiciare cu care este confruntat Liviu Dragnea. „Asta nu-l împiedică să tragă sforile guvernului în tentativa de a pune botniţă judecătorilor. Populaţia, exasperată, a ieşit masiv în stradă” mai scrie publicaţia franceză.

Le Parisien notează apoi că „Parlamentul european a adoptat în noiembrie o rezoluţie în care cere Bucureştiului să nu încalce statul de drept, dar degeaba, lucru care l-a scos din pepeni până şi pe placidul Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei de la Bruxelles”.

 

„Situaţia este cu atât mai complicată cu cât România trăieşte o agitată coabitare internă cu un preşedinte, Klaus Iohannis, de centru-dreapta, opus guvernului şi foarte pro-european” reaminteşte cotidianul parizian.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama