www.AutoPieseonline24.ro

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca va avea un Centru de studii si invatare

Autor: bianca.padurean din 21 decembrie 2018, Vizualizari: 379

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca va avea un Centru de studii si invatareÎn data de 17 decembrie 2018 Ministerul Educatiei Nationale a semnat acordul de grant pentru finanţarea proiectului intitulat: “Centrul de studii şi învăţare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (CeSTI)”. Acordul a fost semnat prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, iar grantul este în valoare de 200.000 de Euro.

Grantul a fost accesat prin depunerea unei propuneri de sub-proiect în cadrul Schemei de granturi competitive pentru universităţi, finanţate prin proiectul privind învăţământul secundar ROSE, pentru Centre de învăţare.

 

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea resurselor şi mecanismelor academice adresate studenţilor Universit?ţii Tehnice din Cluj-Napoca pentru depăşirea situaţiilor de risc de abandon cu care se confruntă în primul an de studiu, pentru creşterea calităţii învăţării, atingerea standardelor academice şi dezvoltarea competenţelor socio-emoţionale.

 

Proiectul prevede crearea în UTCN a unui punct central de întâlnire (spaţiu fizic) pentru resurse variate din cadrul campusului universitar, care să ofere studenţilor:  Suport, Informare, Motivare şi  Interacţiune (Centru de Studiu şi ?nvăţare = CeSTI). Acesta este gândit ca un spaţiu de referinţă al universităţii, modern, flexibil şi adaptabil, modelat pe cerinţele, nevoile şi modul de viaţă al generaţiei tinere, care s? asigure resurse de studiu şi activităţi remediale, de consiliere şi tutorat, atât pentru solicitări individuale cât şi pentru grupuri mici de studenţi.

 

Pentru a facilita accesul la resursele CeSTI şi pentru studenţii UTC-N din Centrul Universitar de Nord Baia Mare şi extensiile UTC-N din Alba Iulia, Bistriţa, Satu Mare şi Zalău, proiectul prevede realizarea unui spaţiu de studiu şi învăţare virtual (Campus virtual CeSTI) cu două componente: pagină web CeSTI şi platformă educaţională CeSTI.

 

Proiectul se va derula pe o perioadă de 3 ani, începând din ianuarie 2019. Centrul de studiu şi învăţare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, îşi va continua activitatea şi după finalizarea proiectului, pentru încă cel puţin 5 ani, cu performanţe îmbunătăţite ca urmare a experientei câştigate şi a rezultatelor dezvoltate pe parcursul implementării proiectului.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama