www.AutoPieseonline24.ro

Educatia financiara devine materie scolara la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 13 decembrie 2018, Vizualizari: 915

Educatia financiara devine materie scolara la ClujClujul este primul judeţ din România în care elevii vor avea posibilitatea să opteze pentru a studia cursuri de educaţie financiară. Proiectul a fost lansat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. El este susţinut de bănci comerciale. Orele de educaţie financiară vor fi incluse printre cele opţionale şi vor fi predate de profesori de matematică şi economie. Proiectul va debuta în semestrul al doilea, iar în primul an va fi calibrat în 10 şcoli care vor fi selectate pentru a fi incluse în acest proiect pilot.


Educaţia financiară este un domeniu care devine tot mai important pentru viitorii cetăţeni responsabili şi implicaţi. De aceea, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Cluj a decis să ofere elevilor posibilitatea de a o studia, în cadrul materiilor opţionale. Materia va fi adaptată pentru grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, dar şi pentru licee şi şcoli profesionale, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus.

 

Proiectul va fi calibrat, în prima jumătate a anului viitor, în 10 şcoli. Apoi, predarea educaţiei financiare va fi extinsă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, iar proiectul va fi realizat cu sprijinul mediului bancar privat, spune directorul regional al unei bănci comerciale, Sorin Cordoveanu.

 

Elevii sunt interesaţi de această materie, în care vor învăţa despre bani. Dacă acest proiect educaţional va fi unul de succes, el va putea fi extins la nivel naţional, cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama