PNL se pregateste de motiunea de cenzura

Autor: Claudiu.Padurean din 11 decembrie 2018, Vizualizari: 1 731

PNL se pregateste de motiunea de cenzuraPNL a pregătit textul moţiunii de cenzură care va fi depusă în Parlament. Anunţul a fost făcut de preşedintele principalului partid de Opoziţie, Ludovic Orban.


La rândul său, vicepreşedintele PNL, deputatul clujean, Adrian Oros, a detaliat, pe pagina sa de Facebook, motivele moţiunii.

 

Haosul generalizat, care a cuprins multiplele guvernări PSDragnea, a afectat iremediabil mandatul de 6 luni al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. România va prelua preşedinţia în ianuarie 2019, dar nici până acum Guvernul nu ştie ce vrea, de unde pornim şi unde vrem să ajungem.

 

Acest prilej ar fi trebuit să fie un exerciţiu de forţă a României în sfera internaţională. Datoria Guvernului ar fi fost să aibă o gândire vizionară, care ar fi putut schimba percepţiile legate de ţara noastră. Lucrurile nu vor sta aşa, din cauza incompetenţei şi bătăii de joc a lui Dragnea, astfel că eşecul este de pe acum predictibil.

 

Alte state care au preluat preşedinţia rotativă au început pregătirile cu câţiva ani înainte. Aceste state aveau în medie aproximativ 500 specialişti cu cel puţin un an înainte, care lucrau pe dosarele de preluare a preşedinţiei. În România, în urmă cu un an, existau doar trei persoane. Abia spre finalul anului au mai angajat sau delegat circa 50 de persoane pentru a se ocupa de aceste pregătiri. Evident, aceste persoane abia au aflat unde sunt lifturile din instituţie, nu au cum să aprofundeze dosare complexe şi cu grad ridicat de dificultate.

 

O listă cu obiective concrete, măsurabile, pe care să le urmărim NU este agreată nici acum. Au existat mai multe propuneri, care au tot fost modificate, cu lungi pagini de subiecte ce ar putea fi abordate, dar care erau lipsite de pragmatism şi fără o viziune clară. La intrebarea: “ce ne dorim noi să realizăm după 6 luni?”, deocamdată nimeni din Ministerul Afacerilor Externe nu are vreun răspuns”, a scris Adrian Oros.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama