UBB

Turneul national Johann Strauss Ensemble ”Vienna Magic - Christmas Edition„ ajunge la Cluj-Napoca

Autor: bianca.padurean din 6 decembrie 2018, Vizualizari: 3 007

Turneul national Johann Strauss Ensemble ”Vienna Magic - Christmas Edition„ ajunge la Cluj-NapocaJohann Strauss Ensemble, ansamblul artistic din componenţa căruia fac parte unii dintre cei mai talentaţi muzicieni din Austria, revine în prezenţa iubitorilor de muzică clasică din ţara noastră alături de charismaticul dirijor Russell McGregor, într-un nou turneu naţional intitulat „VIENNA MAGIC – CHRISTMAS EDITION”.

 


Sărbătoarea muzicii clasice vieneze ajunge la Cluj pe 12 decembrie. Concertul are loc la Opera Naţională Română, de la ora 19:00.

 

Programul muzical al concertului ”Vienna Magic – Christmas Edition” va cuprinde lucrări muzicale celebre, ce aparţin marilor compozitori Johann Strauss I şi II, compoziţii de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar şi teme de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach. 

 

Talentul şi profesionalismul incontestabil, pasiunea uriaşă pentru arta spectacolului sau interpretările tipic vieneze îmbinate cu momente fine de umor sunt componentele esenţiale care cuceresc spectactorul la fiecare apariţie, creând o conexiune fascinantă cu acesta indiferent de naţionalitate sau vârstă.

 

Pentru a se apropia cât mai mult de farmecul muzical autentic straussian, artiştii se remarcă prin abordarea stilului Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în acelaşi timp, dirijor şi solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a se apropia de spectator, de sparge barierele dintre orchestră şi public.

 

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor va cânta la o vioară fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Biletele rămase disponibile mai pot fi procurate online prin www.bilete.ro, www.ticketnet.ro şi www.biletmaster.ro precum şi de la Agenţia Teatrală. Preţurile biletelor variază în funcţie de categoria de loc, după cum urmează: Cat.III – 80 lei, Cat.II – 120 lei şi Cat.I -150lei.

 

Despre JOHANN STRAUSS ENSEMBLE

 

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecţionarea sunetului şi stilului, adăugând piese noi şi inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluţia profesională violonistului şi dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist.

McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuieşte în Viena, iar din 1997 este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să îşi dezvolte repertoriul într-un mod care combină numeroasele lucrări muzicale ale familiei Strauss cu compoziţii noi. Orchestra acordă o importanţă specială neutralizării tendinţei de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al JSE se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalităţii ansamblului, permiţând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei. Orchestra propune des colaborări unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de JSE. Printre compoziţiile deja realizate se numără aranjamente de Roland Neuwirth şi Guido Mancusi, şi piese de Werner Steinmetz şi Manfred Kammerhofer.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama