www.AutoPieseonline24.ro

Bunele practici în urbanism, promovate la Conferinţa Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TV

Autor: Claudiu.Padurean din 29 noiembrie 2018, Vizualizari: 845

Bunele practici în urbanism, promovate la Conferinţa Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TVBunele practici din domeniul urbanismului au fost prezentate miercuri, 28 noiembrie 2018, în cadrul Conferinţei Cluj Metropola, organizată de cea mai nouă televiziune online a Clujului, Via Cluj TV, la Centrul de Cultură Urbană Casino. Au fost prezentate viziunea generală asupra viitorului comunităţii, planurile Consiliului Judeţean, reprezentat de vicepreşedintele instituţiei, Istvan Vakar, poziţiile unor primari precum cei din Chinteni – Lucia Suciu – sau Baciu – Ioan Florin Mureşan, ori soluţii transportul în comun, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare ori dezvoltarea reţelei şcolare, potrivit ViaCluj.tv.


Proiectul Oncos Parc a fost prezentat de Sorin Anton Popa, consultant în investiţii, CEO al CS Invest Consulting.

 

”Oncos Parc este un proiect de reconversie a unei zone industriale într-un  proiect cu altă destinaţie. Ce are Oncos Parc şi nu au alte proiecte din zona noastră şi au foarte puţine din România este un ansamblu echilibrat care conţine mai multe funcţiuni şi care, alături de zona rezidenţială are şi zonă verde, zonă de agrement, zonă comercială şi zonă de educaţie. Spre deosebire de majoritatea proiectelor imobiliare din Cluj şi din zonă, acesta nu este un proiect foarte aglomerat. Are un coeficient de utilizare a terenului de 1,2, într-o zonă în care foarte mulţi doresc 2 sau peste 2, astfel încât vrem să arătam că se poate face un proiect foarte bun şi rentabil, chiar dacă e aerisit şi neînghesuit”, a precizat consultantul în investiţii, Sorin Anton Popa. În conceptul actual, propus de arhitecţii de la Dico şi Ţigănaş, Oncos Parc va aduce pe piaţă 588 de apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 camere, în imobile cu regim de înălţime P+3, respectiv P+6, şi un număr de 645 de locuri de parcare.

 

Proiectul prevede funcţiuni complementare precum spaţii comerciale, un parc cu vegetaţie matură, o grădiniţă, o sală de sport cu piscină interioară, spa, jacuzzi şi sală de fitness, un teren de fotbal, unul de baschet şi o pistă de alergare.

 

Accesul rapid la Oncos Parc este conferit de şoseaua cu patru benzi de circulaţie dintre Cluj-Napoca şi Floreşti, de accesul secundar în strada Abatorului, dar şi de reţeaua metropolitană de transport în comun.

 

Din punct de vedere al adresabilităţii, pe partea de locuire Oncos Parc vizează cumpărătorii din clasa mijlocie, cu venituri constante, reprezentată de familiile tinere „young professionals” sau persoane din regiune (judeţele Alba, Sălaj, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud) care dispun de fonduri pentru investiţii imobiliare în zone cu potenţial, în vederea plasării fondurilor sau exploatării apartamentelor prin închiriere.

 

Invitaţi la conferinţa Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TV, au fost autorităţi locale şi judeţene, companii de stat care se ocupa de aministrarea infrastucturii sau de transport public, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Zonă Metropolitană Cluj, reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Transilvania sau ai Inspectoratului Şcolar Cluj.

 

Conferinţa a fost transmisă în direct atât de Via Cluj TV, cât şi de site-urile membre ale Trustului Clujean de Presă.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama