UBB

Aparat ultraperformant, instalat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 27 noiembrie 2018, Vizualizari: 1 281

Aparat ultraperformant, instalat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din ClujSpitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca a dat în folosinţă un nou aparat medical ultramodern, un osteodensitometru de ultimă generaţie. În valoare de 243.712 lei, aparatul a fost pus în funcţiune în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din incinta Ambulatoriului Integrat de pe strada Moţilor nr. 19.

 

 

 


Osteodensitometrul recent pus în funcţiune este utilizat pentru a măsura densitatea minerală osoasă şi pentru a stabili diagnosticul de osteoporoză iar, la indicaţia medicului curant, acesta permite estimarea compoziţiei corpului – masa de ţesut muscular şi adipos. De asemenea, softurile echipamentului facilitează determinarea densităţii minerale osoase a diverselor regiuni anatomice – coloană vertebrală, femur, întregul corp şi antebraţ, aproximând şi densitatea minerală osoasă de bisfosfaţi a unui implant de şold sau genunchi ortopedic, pre şi post operator.

 

Totodată, osteodensitometrul este util şi pentru că apreciază proporţionalitatea dezvoltării somatice prin calculul procentajului ţesutului adipos şi al masei musculare active. În acelaşi timp, există şi disponibilitatea de examinări pediatrice, de la naştere până la vârsta de 20 de ani. Determinarea compoziţiei corporale este importantă pentru că aceasta contribuie la aprecierea corectă a stării de nutriţie şi la monitorizarea tratamentului dezechilibrelor nutriţionale, precum şi la elaborarea unor indicaţii terapeutice adecvate.

 

„Este o nouă problemă medicală ce afectează numeroase persoane, o nevoie majoră a comunităţii la a cărei rezolvare am decis să contribuim prin achiziţionarea unei aparaturi medicale ultraperformante. Astfel, investind în diagnosticarea şi tratarea precoce a osteoporozei, putem evita dizabilităţile cauzate de fracturi şi costurile mari aferente terapiei. Tocmai de aceea, le recomand clujenilor să pună sănătatea pe primul plan şi să apeleze cu încredere la aceste servicii specializate oferite de Spitalul nostru de Boli Infecţioase”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

 

dle templates freefilm online
Sursa: Foto; RadioCluj.ro

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama