www.AutoPieseonline24.ro

Deschiderea Parlamentului din 1931

Autor: felix.ostrovschi din 15 noiembrie 2018, Vizualizari: 1 035

Deschiderea Parlamentului din 1931Luni la ora 12 s-a deschis parlamentul cel nou. După ce s-a făcut slujba obicinuită în biserica patriarhiei toţi deputaţii şi senatorii s-au adunat în palatul parlamentului. La ora 12 a sosit M.S. Regele însoţit de Marele Voievod Mihai şi A.S.R. Principele Nicolae.


„Luni la ora 12 s-a deschis parlamentul cel nou. După ce s-a făcut slujba obicinuită în biserica patriarhiei toţi deputaţii şi senatorii s-au adunat în palatul parlamentului. La ora 12 a sosit M.S. Regele însoţit de Marele Voievod Mihai şi A.S.R. Principele Nicolae.

Au fost primiţi de dl. Iorga cu întreg guvernul. La intrarea în sală M.S. Regele a fost primit cu aplauze furtunoase.

M.S. Regele urcă apoi la tribună şi îşi rosteşte cuvântul de deschidere a parlamentului. În această cuvântare, Regele cere înainte de toate ca să se lase la o parte toate neînţelegerile şi să se pună cu toţii la lucru pentru binele ţării. Parlamentul are datoria să uşureze toate ramurile vieţii de stat de poverile de până acum. Organizarea ministerelor se va schimba şi se va schimba din temelii legea administrativă. Guvernul va avea să facă un buget nou pe jumătatea a doua a anului, făcând îndreptările cuvenite în folosul ţării. Se va purta grija de trebuinţele armatei, de însănătoşirea economică a ţării, întabularea reformei agrare, desfacerea bucatelor cu preţuri mai bune şi îmbunătăţirea agriculturii.

Se vor face legile muncitoreşti, legile judecătoreşti la fel pentru toată ţara, legi pentru uşurarea exportului, pentru ajutorarea negoţului şi a meseriilor şi pentru îndreptarea drumurilor.

Cu ţările din străinătate vom avea aceleaşi legături de prietenie mai ales cu ţările vechilor noastre prietenii. M.S. Regele a încheiat cu cuvintele:

<<E de dorit ca în jurul acestei silinţe de refacere să se găsească, nu numai o înţelegere parlamentară, dar şi acel sprijin al opiniei publice care întăreşte acţiunea guvernelor.

La această muncă, în care se cere şi mult timp şi multă sinceritate activă, vă invit, cu încredere în virtuţile cetăţenilor României şi în viitorul acestei iubite Ţări.

Să vă ajute Dumnezeu să puteţi lucra împreună pentru singurul bine al Patriei, căreia îi aparţineţi deopotrivă!>>”. [ „Glasul Ardealului”, Anul V, nr.25, Cluj, 21 iunie 1931].

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama