UBB

Festivalul SoNoRo vine la Cluj în perioada 15 - 18 noiembrie

Autor: Claudiu.Padurean din 3 noiembrie 2018, Vizualizari: 2 133

Festivalul SoNoRo vine la Cluj în perioada 15 - 18 noiembrieEdiţia din acest an a festivalului SoNoRo va avea loc la Cluj în intervalul 15 - 18 noiembrie. La nivel naţional, SoNoRo are loc în perioada 2-20 noiembrie 2018, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu. Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spaţii deosebite, dar şi pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru anul acesta o reîntâlnire cu pianiştii Louis Lortie şi Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative şi apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră. Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago.

 

 


În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent „Summa cum laude” al Conservatorul din Castelfranco Veneto şi câştigător al „Golden Guitar” în 2007 şi 2009. În colaborare cu Marc Ribot, Alberto Mesirca a înregistrat lucrările complete de chitară ale compozitorului haitian Frantz Casseus. În 2013, albumul său, „British Guitar Music”, înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câştigătorul Chitarei de Aur pentru „Cel mai bun album al anului”.

 

Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, îi amintim pe violoniştii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha şi pe violonceliştii Valentin Ra?dut?iu şi Kyril Zlotnikov.

Pavel Vernikov, născut în Odessa, s-a remarcat pe scene din întreaga lume şi a fost invitat ca membru al juriului la Concursul George Enescu. Predă la prestigiosul Conservator Superior Naţional de Muzică din Lyon, la Universitatea din Viena şi la Şcoala Înaltă de Muzică din Lausanne.

Alina Pogostkina a câştigat, în 2005, Concursul Sibelius din Helsinki şi a cântat, printre altele, alături de orchestrele hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Oslo Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Helsinki Baroque Orchestra, BBC Scottish, NHK şi Yomiuri Nippon Symphony.

Marc Bouchkov s-a născut în anul 1991 şi a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner. A avut o evoluţie rapidă, iar recent a apărut şi primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson şi compoziţii proprii, foarte bine primit de critica de specialitate.

Jonian Ilias Kadesha, născut în Atena, în 1992, este deja unul dintre cei mai talentaţi şi versatili muzicieni ai generaţiei sale, atât ca solist, cât şi ca muzician de cameră. A câştigat premii la numeroase competiţii internaţionale, cu recitaluri pe scena Operei Megaron din Atena, Operei Wigmore din Londra, Sălii Molière din Lyon şi Teatrului Verdi din Florenţa.

Kyril Zlotnikov a beneficiat de o bursă a Fundaţiei Culturale America-Israel.

Valentin Ra?dut?iu a fost premiat la numeroase concursuri internaţionale, precum „Friedrich Dotzauer” la Dresda şi „Karl Davidov” la Riga, dar a fost distins şi cu „Premiul Muzicii al Economiei Germane”, în 2011, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni din Germania. De asemenea, este laureat al Concursului Internaţional George Enescu.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama