UBB

Ce se intampla cu mancarea pe care o aruncam? Polueaza mai rau ca traficul

Autor: bianca.padurean din 1 noiembrie 2018, Vizualizari: 2 215

Ce se intampla cu mancarea pe care o aruncam? Polueaza mai rau ca traficulPe cât de şocantă pare această afirmaţie, aceasta este şi documenttată ştiinţific. Mâncarea aruncată la gunoi produce metan, în combinaţie cu alte deşeuri. În plus, a fost consumată energie şi bani pentru producerea acelor alimente. Aceasta face parte din pledoaria pentru combaterea risipei alimentare, cu care se confruntă şi românii. Aflaţi de la Via Cluj TV cum putem să combatem riripa de mâncare, din discuţia cu Camelia Gui, coordonatorul primei Bănci de Alimente din Cluj.


Proriectul Food Waste Combat lansează, pe 30 octombrie, Banca de Alimente Food Waste Combat Cluj. Proiectul Food Waste Combat, înfiinţat sub umbrela JCI Cluj în 2012, a luat amploare în ultimii doi ani şi se axează pe prevenirea şi reducerea risipei alimentare pe plan local, prin campanii de informare, ateliere în şcoli publice şi private, parteneriate cu restaurante şi lanţuri comerciale. Următorul pas în reducerea concretă a risipei alimentare este crearea la Cluj a unei bănci de alimente.

 

Aceasta va funcţiona după modelul FEBA, ca un liant între cei care dispun de surplus de alimente şi beneficiarii locali, identificaţi împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean. Banca va prelua alimentele în apropierea datei de expirare (1-10 zile până la expirare) sau alimente refuzate în retail din cauza standardelor cosmetice şi le va direcţiona către persoane care au nevoie de hrană.

 

Aflaţi mai multe despre risipa alimentară din emisiunea de pe Via Cluj TV, cea mai nouă televiziuni online a Clujului.

 

Video AICI.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie / Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama