www.AutoPieseonline24.ro

Clujul de ieri: Un tanar rapeste doua fete

Autor: felix.ostrovschi din 11 septembrie 2018, Vizualizari: 793

Clujul de ieri: Un tanar rapeste doua feteTânărul Alexandru Şerban, din comuna Strâmba judeţul Cluj, s-a îndrăgostit de fata Nina Mureşan, pe care a cerut-o de la părinţi în căsătorie. Părinţii nici n-au voit să audă despre acest lucru, căci îl ştiau pe flăcău cam uşuratec din fire şi muieratic.


„Tânărul Alexandru Şerban, din comuna Strâmba judeţul Cluj, s-a îndrăgostit de fata Nina Mureşan, pe care a cerut-o de la părinţi în căsătorie. Părinţii nici n-au voit să audă despre acest lucru, căci îl ştiau pe flăcău cam uşuratec din fire şi muieratic.

Dar tânărul nu se dădu bătut şi într-o noapte întunecoasă, în vreme ce părinţii fetei dormeau duşi, a intrat binişor în odaia iubitei şi a furat-o.

Părinţii supăraţi de cele petrecute, s-au dus să-şi aducă fata acasă, dar n-a fost chip s-o poate scoate din casa iubitului. În cele din urmă s-au învoit şi au lăsat fata în seama băiatului.

Tânărul, după puţină vreme, a aflat că iubeşte şi altă fată, la care mergea de acum în fiecare seară fără să ţie socoteală de lacrimile soţiei sale şi nici de ochii şi de gura lumii.

Într-una din serile trecute, tot pe întuneric, a intrat binişor în casa iubitei celei noui şi a furat-o şi pe aceasta, ducând-o sub acoperişul casei sale. După puţină vreme s-a însurat şi cu aceasta.

Soţia sa dintâi, nu a putut îndura ruşinea mare şi a fugit la părinţi. Dar, părinţii nu s-au mai înduplecat şi au alungat-o de acasă, spunându-i să meargă înapoi şi să se împace cu bărbatul, dacă i-a trebuit să se mărite cu dânsul.

Femeia nu s-a lăsat bătută şi s-a dus la Parchet unde l-a pârât pe necredinciosul bărbat pentru <<trai cu două neveste”. [„Lumea şi Ţara”, Anul XV, nr.39, Cluj, 23 septembrie 1937].

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama